Začátek jara ve Zlíně patří kapele Škwor

Začátek jara ve Zlíně patří kapele Škwor

Tisk

skwor 200Rok se s rokem sešel a Zlín se tak dočkal další návštěvy skupiny Škwor, která se zde opět předvedla v rámci tour Hledání IDentity. Jaký tento rockový večer byl?

 

 

Předkapelou byla nu-metalová skupina ULTIMA z Ledče nad Sázavou, kterou jsem si tentokrát nechala ujít, ale podle ohlasů na Facebooku šlo o dobrý výběr a dokázala rozehřát. Kolem čtvrt na devět zazněla na navození atmosféry píseň Ace of Spades od Motörhead a po animaci plné různých zvířat (od vlkoše z přebalu alba až po kudlanku) se objevila ta esa, na která lidi čekali.

Lidí bylo ten večer v Masters of Rock Café opravdu požehnaně – bylo totiž vyprodáno. „Vyprodáno? A to je poprvé ve Zlíně? To mě jako se*e vole, že až teď jako,“ vyjadřoval se na toto téma Petr Hrdlička, ale radost neskrýval. V sále se nedalo moc hnout, nosiči piva hodně riskovali, že jejich nápoj skončí někomu na zádech. Už tak vydýchaný vzduch a velké teplo ještě přiživovala teplá světla a také šlehající plameny, které byly součástí vymakané pódiové show plné led obrazovek.

skwor

Škwor to už od začátku začali pořádně sypat hitem Tak to jsme my z alba Drsnej kraj a během těch dvou hodin nevypadly z tempa. Velmi je obdivuji za to, jak dokážou poskládat playlist k radosti všech zúčastněných. Nové kousky z alba Hledání identity jako Kolikrát..., Dostaň mě z tý tmy, Zprávy nebo pomalejší Jizvy na duších střídají bez obav se staršími klasikami typu Slovo, Sraž nás na kolena nebo Celebrity a celé je to jedna velká jízda. Překvapila mě drsná píseň Zabiják z desky Amerika, kterou jsem od nich naživo slyšela poprvé (a to jsem je viděla minimálně šestkrát).

Ačkoliv bylo vyprodáno, publikum se mi nezdálo příliš akční – přední řady nezklamaly, ale někteří jen nehybně stáli, aniž by zvedli ruce k potlesku nebo si s Petrem Hrdličkou a jeho partou zazpívali. Někteří se přímo tvářili, že jsou na koncertě za trest nebo omylem a to se projevilo i při vytleskávání přídavku. Normálně se hlučí, dokud se kapela neobjeví, tady to lidi nějak rychle přestalo bavit. Ale to by kluci neudělali, aby se nevrátili a pustili do davu ještě další písně Kámen, Vlci v koutě, Pohledy studený a akustickou Sílu starých vín, na kterou většina zřejmě čekala. V závěru si klasicky všichni popovídali s osudem a sdělili mu podstatnou větu: „Zahrál sis se mnou tak co na mě víš, do země zašláps mě zatlouk jak nejt, mý slzy neuvidíš!“

Čas se Škwor utekl jak voda a už nyní se můžeme těšit na příští rok, kdy nám Petr Hrdlička, Leo Holan, Tomáš Kmec a Martin Pelc přivezou novou desku!

skwor plakat

Škwor Hledání IDentity Tour
Interpreti: Ultima, Škwor
Žánr: rock/metal
Playlist: Tak to jsme my, Vyvolenej, Kolikrát..., Ráno, Střepy, Slovo, Sympaťák, To se holt stává, Může se stát, Ty lhát mi smíš, Dostaň mě z tý tmy, My nejsme zlí, Sraž nás na kolena, Hledání identity, Splín, Rabujem, Hlídej ten ráj, Poslouchej, Zprávy, Celebrity, Jizvy na duších, Zabiják, Sliby a lži, Kámen, Vlci v koutě, Pohledy studený, Síla starejch vín, Mý slzy neuvidíš
Datum a místo konání: 24. 3. 2017 – Masters of Rock Café Zlín
Hodnocení: 95 %

Zdroj foto: Masters of rock, Škwor


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Pozor na žihadla aneb Vidíš-li vosu, nehýbej se

hous 200Že i něžné pohlaví umí jít za svým hlava nehlava, a třeba i za hranici zákona, o tom vypráví kniha šestnácti krimipovídek Evy Houserové, která právě vychází v nakladatelství JaS.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Příběh především pro ty, kteří se hledají

Kavarna na konci sveta200V nakladatelství Kazda na konci března vychází kniha Kavárna na konci světa od Johna Streleckeho. Jedná se o světový bestseller, který se do roka od vydání rozšířil po celém světě. Kniha byla do více než 40 jazyků a sedm...

Divadlo

Dagmar Pecková předvádí v Mistrovské lekci plnokrevné herectví

mistrovska lekce200Přiznám se, že oceňuji divadlo, které má co říct, není tendenční anebo které si na divadlo jenom hraje. Oceňuji umně zpracovanou klasiku stejně jako novinky, přičemž je mi upřímně jedno, jestli jde o dramata či (tragi)komedie. ...

Film

Psychobitch – norská love story

psycho2Severský filmový podzim letos promítne i norské drama Psychobitch z prostředí střední školy. Už jste určitě viděli spoustu filmů o lásce mladých lidí, ale tento příběh je prostě jiný, je severský, a to má svá specifika. I přes drsný název, věřte nebo ...