Rock for People uvádí: Tom Odell

Rock for People uvádí: Tom Odell

Tisk

RFP Tom Odell perexDoslova za pár dní ožije letiště u Hradce Králové svátky hudby, zábavy a kultury. Jeden z největších tuzemských multižánrových festivalů Rock for People letos odstartuje již po dvacáté. Oslava druhých kulatých narozenin si žádá přinejmenším speciální hosty. A jedním z nich bezesporu je i Tom Odell.

 

 

 

Sladký blonďáček s modrýma očima. Jeho roztomilá tvářička je stejným magnetem fanynek jako trefné a poměrně chytré texty, jak jinak, než o lásce. V podstatě obyčejný kluk, který se od malička věnoval pianu, od puberty skládal vlastní songy a teď stojí v záři reflektorů. Stále je uvěřitelně skromný a stále přiznává, že právě v období dospívání mu sebedůvěra byla cizí. A tak trochu pořád působí, že jeho se ten ohromný hudební úspěch netýká. Že on je jen nějaký Tom Odell.

Teprve třiadvacetiletý Brit se do Čech vrátí po necelém roce. Na podzim přivezl svůj čerstvý debut Long Way Down do beznadějně vyprodaného Lucerna Music Baru. I s repertoárem z jednoho alba dokázal nejenže učarovat, ale i potvrdit pozici vycházející písničkářské hvězdy. Úspěchem mu nebyl jen nekonečný potlesk v Praze, ale především vítězství ankety kritiků Critisc Choice na BRIT Awards 2013.

Odellův debut vyšel na labelu In The Name Of, který patří starší a zkušenější Lilly Allen. To ona mu dala před dvěma lety šanci se dostat do hudebního popředí. Tehdy zpěvák vydal singl Songs from Another Love, který už předznamenal budoucí úspěch.

RFP Tom Odell

Toho se mu posléze dostalo megahitem Another Love. Hudebně důmyslné, textově vybroušené, snesitelné pro všechny a přitom ne hloupé – Odell zvládl vyplnit mezeru na trhu. A zvládl k tomu následně vydat dlouhohrající album, které i přes svou romantičnost a snad i dětskou sladkost, nepůsobí jako kýč. Sladký blonďák dobil hitparády, ostrovy a vybudoval si jméno po Evropě.

Jak uspěje v konkurenci letošního line-upu Rock for People, bude překvapením. Vzhledem k lehce specifické fanouškovské základně, která je tvořená především publikem něžnějšího pohlaví, a spíše klubovému fluidu jeho tvorby, by jeho vystoupení mohlo být velmi zajímavou událostí letošního ročníku festivalu. Ten startuje ve středu 2. července a potrvá až do pozdních sobotních hodin. Tom Odell vystoupí v Hradci už ve čtvrtek na Staropramen stage, kde zahraje po metalcorových Emmure. Minimálně to bude zajímavý kontrast!

Zdroj foto: www.tomodell.com
Více informací: www.rockforpeople.com, www.facebook.com/rockforpeople


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Kuna Eliška vznikla jako momentální nápad a snaha pobavit děti

Bohumil Matějovský (2)Bohumil Matějovský nás naprosto okouzlil svou vtipnou a milou pohádkou Praštěný nápad kuny Elišky. Zeptali jsme se ho, jak vlastně tato vítězná pohádka vznikla a jaký literární žánr má on sám nejraději.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Stařec, který se rozhodl změnit běh dějin

tajna kniha 200Letošní rok díky sedmdesátému výročí ukončení druhé světové války zásobuje knižní trh knihami vzpomínek, autobiografiemi, historickou literaturou faktu, ale ani prozaici nejsou pozadu. Dnes vám představíme prvotinu Tajná kniha francouzskéh...

Divadlo

Give me Moor! Studio Marta uvede Schillerovy drzé Loupežníky

loupeznici 200Brněnské divadelní Studio Marta uvede na konci února první premiéru roku 2023, legendární drama Friedricha Schillera Loupežníci. Egem poháněný příběh o kolapsu rodiny, komunity a vlastní integrity přinesou na jeviště absolvující studenti Janáčk...

Film

Jak se lidé chovají za války a jak o ní smýšlejí

total2000Volná řada sborníků nazvaných Kultura a totalita je prozatím rozčleněna do pěti svazků.

...