Annabelle vrací úder

Annabelle vrací úder

Tisk

anna200Film Annabelle (2014) je dost zvláštní klasický horor plný detektivního pátrání a překvapivých lekavých scén. Nikdy nekončící boj dobra se zlem začíná tentokrát u nastávajících rodičů John a Mia.

 

 

John a Mia jsou šťastní manželé, mají dům na předměstí, zajištěnou domácnost, první dítě na cestě. Každý den si dokazují, jak se mají rádi a dá se říct, že jejich jediná starost je právě Miino těhotenství. Jednou John dostane takový nápad koupit jí sběratelskou panenku ve svatebních šatech, kterou už dávno chtěla, jenže panenka Annabelle začala po jednom brutálním napadení v jejich domě ovládat telekinezi.

anna2



Vypadá to zezačátku jako laciný příběh, ale v tomhle hororovém podání se postupem času ukazuje, že je ve filmu spousta vyvedených triků, ze kterých je člověk pořádně vylekaný. Pointa příběhu je navíc dost povedená. S čím asi bude mít takový spokojený pár nejvíce starostí? Je jasné, že s výchovou svého dítěte a do toho vstupuje Annabelle.

Manželé mají své starosti pěkně rozdělené, John se snaží, aby byla Mia klidná a ona se zase bojí o svoje dítě. Nejdříve na ně zaútočí zfanatizovaný pár a bodne ji do břicha, poté se o celou parádu stará už jen panenka, do které vstoupil zlý duch zemřelé vražedkyně.

Ledajaké obavy o dítě a manželství jsou pro zfilmování nudné, ale paranoia ze světa okolo probouzí v manželech takovou nejistotu, že se už nevěnují pomalu ničemu jinému než tomu, co zase přijde. Na druhou stranu všechny hororové scény vypadají tak strašně, že když se třeba nastávající matka na film podívá, její vlastní starosti ji v tu chvíli budou připadat jako maličkosti a obavy jsou rázem pryč.

anna6



Začíná to nevinně, nejdřív se uprostřed noci sám od sebe zapne šicí stroj, potom se na křesle sama Annabelle houpe až nakonec skončí Mia ve strašidelném sklepě anebo na okně ochotna spáchat sebevraždu, aby svou dceru před Annabelle zachránila.

Říká se, že ochota obětovat se pro druhé je někdy až nesmyslně velká. Je vždycky jednodušší jít svou vlastní cestou a nedělat si starosti s tím, co bude zítra. Jenže pokud se něco špatného neustále vrací, je někdy třeba začít jednat.


Annabelle
Horor
USA, 2014, 95 min
Režie: John R. Leonetti
Scénář: Gary Dauberman
Kamera: James Kniest
Hudba: Joseph Bishara
Hrají: Annabelle Wallis, Ward Horton, Alfre Woodard, Eric Ladin, Tony Amendola, Brian Howe, Michelle Romano, Gabriel Bateman, Shiloh Nelson, Paige Diaz, Morganna May, Camden Singer

Distributor: Magicbox

Hodnocení: 95%

Foto: www.magicbox.cz

Blu-ray k dostání:
http://www.magicbox.cz/blu-ray/annabelle-blu-ray


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Autoři Varování – Ilona Fryčová a Tomáš Kříkava – se vyzpovídali navzájem

Varovani 200Koncem srpna vyjde druhá knížka nevidomé spisovatelce Iloně Fryčové. Její Varování – sedm povídek, v nich dětem pomáhá sedm dobrých duchů – ilustroval spolužák z Literární akademie Josefa Škvoreckého, spisovatel...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Vlci na hranicích jdou do kin!

Vlci na hranicich - PLAKAT (2)Vlci jsou zpět! Před více než dvěma staletími byli vlci na Broumovsku vyhubeni, teď se do přírody pomalu vracejí, a mění tak životy mnoha lidí. Dokument Vlci na hranicích portrétuje jejich problematické...


Literatura

Rozluštěno

Rozlusteno 200Knížek od čínských spisovatelů u nás moc není. Spisovatel Jia Mai (ročník 1964), vl. jménem Jiang Benhu, se představuje poprvé v cizině knihou Vyluštěno. Původně voják, který si tím zlepšoval nevhodný rodinný „kádrový profil“, začíná psát p...

Divadlo

Pohádka O Človíčkovi akrobatickými kousky pořádně rozvibruje bránici

O clovickovi 200Městské divadlo Zlín razí heslo „děti do divadla patří“, a tak se první letošní premiéra, která se konala 20. ledna 2013, týkala především dětských diváků. Ti měli tu čest spatřit první uvedení pohádky O...

Film

Severské kultovní filmy odstartovala finská bláznivá komedie

Unno perexSkandinávský dům ve středu 2. září odstartoval přehlídku kultovních severských filmů v Komorním kině Evald. Uváděné filmy jsou ve svých domovinách známé asi jako české Pelíšky, avšak český divák se k nim může dostat úplně poprvé a navíc si užít ori...