Aňa Geislerová, Tatiana Vilhelmová a Peter Serge Butko pořádají Vánoční Bazar v Mokré čtvrti.

Aňa Geislerová, Tatiana Vilhelmová a Peter Serge Butko pořádají Vánoční Bazar v Mokré čtvrti.

Tisk

vanocni bazar z mokre ctvrti geislerova vilhelmova butkoHerečky Aňa Geislerová, Tatiana Vilhelmová a režisér Peter Serge Butko pořádají 14. až 16. prosince v Divadle DISK DAMU již podeváté tradiční charitativní Vánoční Bazar v Mokré čtvrti. Máte-li tedy doma nějaké věci, které můžete postrádat a věnovat je ku prospěchu této dobročinné akce, připojte se, jste srdečně zváni!


Bazar vznikl spontánně v roce 2002 na základě kavárenské dohody, kdy se trojice nadšenců rozhodla, že řečí už bylo dost a je čas proměnit myšlenky v činy. Cílem bylo, pomoci nějakým způsobem těm, kteří neměli v životě mnoho štěstí, například dětem v dětských domovech nebo seniorům v domovech důchodců. A tak se v roce 2003 uskutečnil první Vánoční bazar, díky kterému bylo vybráno 50 tisíc korun a prostřednictvím Nadace Terezy Maxové putovaly tyto prostředky do kojeneckých ústavů. Od té doby vybraná suma narůstá, v roce 2011 se podařilo nakonec rozdělit rekordních 1 680 000 Kč! Z obdarovaných můžeme například zmínit Občanské sdružení Home Start, jež poskytuje podporu a služby osamělým matkám s dětmi do 6ti let věku. Dále to bylo například Dětské krizové centrum a jejich projekt Cesta z pekla, který se zaměřuje na týrané a zneužívané děti a také bylo podpořeno několik zážitkových a vzdělávacích projektů například zakoupením hudebních nástrojů talentovaným dětem v pěstounské péči.

vanocni bazar v mokre ctvrti vilhelmova geislerova butko

A jak to funguje?

Pointou a krédem Bazaru je způsob kterým probíhá. Kdy tím, že se člověk baví, zároveň nezištně pomáhá. Lidé sami nosí obyčejné věci, i ty, které mají nějakou osobní hodnotu a následně je Aňa s Ťáňou a Peterem osobně prodávají. Díky tomu si s nimi každý může popovídat, vyfotit se, vypít panáčka…prostě se potkat.

Lidé se přijdou podívat co je k mání a nakoupí vánoční dárky pro kamarády a své blízké. Přispějete-li nějakou darovanou věcí do bazaru, nebo zakoupením nějaké věci z bazaru, dáváte této práci konkrétní smysl. Atmosféra je právě to, co sympatickou trojici na Bazaru baví a spojení s dobrou věcí je příjemným a významným bonusem.

vanocni bazar v mokre ctvrti vilhelmova geislerova butko

Dary do Bazaru je možno přinášet v pátek 14.12.2012 od 10 do 20 hod do Divadla Disk, Karlova ulice 26 na Praze 1. Mohou to být různé drobnosti i hodnotné věci, lidé obvykle nosí knížky, porcelánové nádobky, bižuterii, obrazy, ale i třeba hodinky a starožitnosti.

Prodávat vybrané dary se budou v sobotu 15.12.2012 od 10 do 20 hod a v neděli 16.12.2012 od 10 do 19 hod tamtéž.

Vánoční bazar z Mokré Čtvrti 2012 bude mít i svou vlastní speciální edici vín od předního moravského vinařství CHÂTEAU VALTICE – Vinné sklepy Valtice. Edici “VÁNOČNÍ BAZAR” tvoří limitovaná série vín z odrůdy Sauvignon pozdní sběr 2011 a Dornfelder výběr z hroznů 2011 se speciální etiketou na motivy Vánočního bazaru. Unikátní limitovaná vinná edice je nejen cennou sběratelskou raritou, ale také skvělou příležitostí ochutnat špičková moravská vína, která Aňa s Táňou osobně ve Valticích vybíraly. Bude ke koupi výhradně a pouze na Vánočním Bazaru!

vanocni bazar v mokre ctvrti vilhelmova geislerova butko
Vánoční Bazar v Mokré Čtvrti bude ukončen tradičně večírkem, kde se budou vlnit sličné dámy, galantní muži, alkoholy a VY! Kdy? V pondělí 17.12.2012 od 20 hod v pražském Lucerna Music Baru, kde lze na pokladně také koupit vstupenky na stání.

Pokud se do divadla Disk nedostanete a rádi byste také pomohli, můžete přispět pomocí DMS zprávy a to ve formátu: DMS BAZAREK na číslo 87777
Cena DMS je 30 Kč, příjemce vaší pomoci obdrží 27 Kč.

Na internetových stránkách www.vanocnibazar.cz najdete i další možnosti, jak se může široká veřejnost podílet se na Vánočním Bazaru v Mokré Čtvrti a také podrobnější informace o průběhu celé akce.

Zdroj informací a foto: www.vanocnibazar.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Můj cíl je originalita, pokrok a design bez hranic

S ocenením Zlatá hokejkaAchillea Sdoukose zná Slovensko, Česko i Balkán. Jeho máma je slovenská akademická malířka Ingrid Zámečníková, otec Řek. Rovněž dobře zná sklo, materiál, který mu umožňuje zhmotňovat...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Půda, duše a společnost: O potřebě souladu lidstva se Zemí

Duše, půda a společnostPředevším to, co je potřeba, je vtloukat lidem do hlavy ekologické myšlenky a motivovat je k vědomé zodpovědnosti za svůj život a ke snaze řešit enviromentální otázky. Filozofický...


Literatura

Megan Abbottová: Podej mi ruku - psychothriller temnější než menstruační krev

podej"Přede mnou leží stoh případových studií, které mezi námi kolovaly. Nemůžu je přestat číst, jako ty staré kriminologické časopisy, co je děda přechovával v suterénu. O Britce, jež ubodala kolegyni barmanku. O jiné dospělé ženě, co sv...

Divadlo

Městské divadlo Zlín představuje retrokomedii k popukání – Charleyho tetu

cht200Zlínské divadlo uvedlo koncem listopadu premiéru anglické konverzační komedie Brandona Thomase Charleyho teta a konečně tu máme něco svěžího, neokoukaného a hlavně šíleně vtipného!

...

Film

13.ročník festivalu krátkého filmu: snímky (ne)jen pro náročné diváky

sff perexLetos proběhl v pražských kinech Světozor a Pilotů ve dnech 17.-21.1. 2018 v pořadí již  13. ročník festivalu krátkých filmů, který nabídl to nej pro filmové fajnšmekry z řad české i mezinárodní tvorby.

...