Vymeťte všechny kouty Krkonoš a zažijte jejich skutečné kouzlo

Vymeťte všechny kouty Krkonoš a zažijte jejich skutečné kouzlo

Tisk

Krkonose perexZkušený cestovatel Jan Hocek, autor dálkových tras Via Czechia, prošel křížem krážem také naše nejvyšší pohoří – Krkonoše. Prozkoumal i ty nejzapadlejší kouty, kde málokoho potkáte. Výsledkem je průvodce obsahující detailní popis téměř tří desítek jednodenních výletů různé obtížnosti a také jeden vícedenní přechod.


Sněžku a pramen Labe, ty už znáte…tak kam se příště podíváte?

Kromě kilometráže, popisu výletů a zajímavých – méně navštěvovaných - míst najdete v každé kapitole mnoho praktických informací týkajících se logistiky, vhodnosti trasy pro kočárky a malé děti nebo možností občerstvení. Každý výlet pak doplňují nádherné fotografie, mapa, výškový profil a také tip autora.

Ideální rozměry i hmotnost publikace z ní dělají nepostradatelnou součást obsahu zavazadla, které si potenciální návštěvník Krkonoš sbalí na cesty. Sedmadvacet tras zohledňuje nejrůznější zájmové skupiny včetně milovníků výhledů, obdivovatelů vodopádů, gurmánů či pivařů a nezapomíná ani na fanoušky dálkové trasy Via Czechia. Konečně, zpracování je knihám se stezkami Českem hodně podobné.

Opět se jedná o skvělou pomůcku pro plánování turistických výšlapů. Tento průvodce jedním z nejvyhledávanějších turistických cílů v Čechách s nejstarším národním parkem by neměl chybět v knihovničce žádného skalního turisty.

Krkonose

Krkonoše
Autor: Jan Hocek
Nakladatel: Universum (EUROMEDIA GROUP, a.s.)
Edice: Oblastní průvodce po Čechách
Rok a měsíc vydání: 2024/03
Počet stran: 128

Hodnocení: 100 %

www.knizniklub.cz/knihy/619231-krkonose.html


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

JAK A PROČ PSÁT RODOVOU KRONIKU?

frantovapomykalova200Více o kurzech, které nemají v České republice obdoby, přestože genealogických spolků a společností je již desítky let plno, se dočtete v rozhovoru s lektorkou Zuzanou Pomykalovou, členkou České genealogické a heraldické společ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Jak ti zmizet ze života je román o tom, jak přežít zlé časy

Jak ti zmizet ze zivota

Po delší době jsem si přečetla skvělý román. Trocha romantiky nikdy neuškodí. Nejprve mě upoutal jeho název, pak obálka a nakonec děj, který mě chytl od začátku až do konce. Román Jak ti z...

Divadlo

Divadelní start ve Zlíně se blíží. Připomene Tomáše Baťu, rozdá ceny Aplaus a pobaví premiérou Příběhů obyčejného šílenství

Divadlo ZlinNová 67. sezona Městského divadla Zlín se rozjede s humorem. V sobotu 8. září večer se uskuteční ve Velkém sále premiéra Příběhů obyčejného šílenství, kterou si nenechá aujít ani autor Petr Zelenka

Film

Popelka se vrací v lepším

pop200Film Popelka (2015) je možná nejpropracovanější a nejlepší zpracování známé pohádky o umouněné popelce a princi. Nic zde nechybí, nic nepřebývá a kromě toho, že je pohádka i vtipná, nechává si svůj drsný a tvrdý charakter.

...