Světová gymnaestráda 2023 v Amsterdamu bude pestrá. Barvy České republiky zde budou hájit zástupci České asociace Sport pro všechny, České obce sokolské a České gymnastické federace

Světová gymnaestráda 2023 v Amsterdamu bude pestrá. Barvy České republiky zde budou hájit zástupci České asociace Sport pro všechny, České obce sokolské a České gymnastické federace

Tisk

WG 2023-perexVe čtvrtek 1. června 2023 v 10 hodin dopoledne organizátoři Světové Gymnaestrády Amsterdam 2023 vypustili do světa oficiální světovou hymnu této mezinárodní akce! Úžasná píseň, která je napsaná v duchu slova gymnaestráda, vybízí všechny k tomu, aby se otevřeli a ukázali svůj talent a kulturu, aby sjednotili své barvy, oslavovali přátelství a pocítili neopakovatelné kouzlo. Nejen díky pohybu, ale i prostřednictvím vzájemné úcty a lásky budou připraveni během svých vystoupení zazářit a naplnit motto „AŤ SE NAŠE BARVY SPOJÍ!“, které akci provází.


Aby se k tanci mohlo připojit co nejvíce zájemců, připravil Choreograf Juvat Westendorp návod k jeho nácviku, takže zůstaňte naladěni, sledujte informační kanály WG 2023 a začněte cvičit! https://worldgymnaestrada2023.com/en/

World Gymnaestrada je celosvětová, nesoutěžní akce, která se koná každé čtyři roky a přitahuje velký počet aktivních účastníků nejen z oblasti gymnastiky.

WG 2023 banner

Světová gymnaestráda 2023 startuje 30. července v Amsterdamu a zúčastní se jí na 25 000 cvičenců z 55 zemí celého světa. Vůbec první ročník se konal před 70 lety v Nizozemsku (Rotterdam) v roce 1953 pod heslem „Radost ze života v gymnastice“. Od té doby World Gymnaestrada cestovala po celém světě a rozrostla se v multikulturní gymnastický festival. Nyní se po 32 letech vrací do Amsterdamu, kde proběhla již v roce 1991. Očekává se, že to bude nejlepší a největší světová gymnaestráda všech dob.

Amsterdam se těší na všechny návštěvníky z řad vystupujících i diváků a hrdě pro ně připravuje tuto velkolepou událost postavenou na základních principech, ale se svěží a inovativní interpretací s potenciálem oslovit novou generaci. Programová nabídka je opravdu velmi pestrá a zahrnuje 10 disciplín, mezi něž patří akrobatická gymnastika, tanec, freerunning, voltiž, rhönradská gymnastika, rytmická gymnastika, skoky na trampolíně, ženská gymnastika, mužská gymnastika a ukázkové sporty.

Středobodem skupinových a národních vystoupení, FIG Gala, cateringu, stánků, médií a organizací bude Kongresové centrum RAI Amsterdam. Zahajovací i závěrečný ceremoniál a vystoupení velkých skupin se uskuteční na Olympijském stadionu.

Českou republiku budou na této akci reprezentovat zástupci České gymnastické federace, České asociace Sport pro všechny a České obce sokolské. Výpravu tvoří bezmála 1000 cvičenců, kteří zde vystoupí ve dvou hromadných skladbách a dvou pódiových blocích.

Česká gymnastická federace, Česká asociace Sport pro všechny a Česká obec sokolská jsou organizace propagující sport pro všechny a prospěšnost všestranných pohybových aktivit. Pravidelně se účastní významných mezinárodní akcí, pořádají však i vlastní soutěže, festivaly či workshopy a vyvíjejí další aktivity podporující zdravý životní styl nejen svých členů, ale i široké veřejnosti.

www.gymfed.cz 
www.caspv.cz 
sokol.eu


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Kuna Eliška vznikla jako momentální nápad a snaha pobavit děti

Bohumil Matějovský (2)Bohumil Matějovský nás naprosto okouzlil svou vtipnou a milou pohádkou Praštěný nápad kuny Elišky. Zeptali jsme se ho, jak vlastně tato vítězná pohádka vznikla a jaký literární žánr má on sám nejraději.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Vegetariáni míří na Vyšehrad

vegefest200Už šestý ročník má před sebou festival pro šest smyslů – VEGEFEST. Proběhne tento víkend 17. a 18. září v Praze na Vyšehradě, konkrétně v areálu starého purkrabství. Dvoudenní akce s pestrým doprovodným programem potěší vše...


Literatura

Mít v hlavě mozek génia není jen tak

mozek genia 200V nakladatelství Listen pod Euromedia Group vyšla kniha Jana Smutného s názvem Mozek génia. Pokud hledáte nějakou dostatečně švihlou jízdu, tak si ji nenechte ujít!

 

...

Divadlo

Experimentující Divadlo Líšeň zve začátkem podzimu Pražany na dvojici politicky angažovaných her

lisen 200Dvojici politicky angažovaných inscenací z projektu Provokující divadlo uvede zkraje podzimu v Praze experimentální brněnské Divadlo Líšeň. 25. září půjde o ceněnou jevištní reportáž o putinovském Rusku s názvem PUTIN LYŽUJE, na niž naváže beseda s in...

Film

Herecký koncert Jana Wericha v krásné dvojroli

cisaruv-pekar 200Historická komedie Císařův pekař a Pekařův císař (1951) byla už v té době barevná, a přitom natočena tak dokonale, že dějový spád celého filmu nenudí ani dnešní, takzvaně uspěchané době. Režisér Martin Frič