Vrbenský vrch o víkendu ovládnul řev motorů, jely se závody Maverick Hill Climb Czech 2023

Vrbenský vrch o víkendu ovládnul řev motorů, jely se závody Maverick Hill Climb Czech 2023

Tisk

ZavodyDavy diváků si nenechaly ujít příležitost, aby spatřily desátý jubilejní Závod automobilů do Vrbenského vrchu – Maverick Hill Climb Czech 2023, který se konal 15.-16. července. Délka Vrbenského vrchu činí 3400 metrů. Již tradičně se do této mezinárodní soutěže přihlašuje přes dvě stě jezdců z Česka, Slovenska, Německa, Rakouska a Polska.

Závodníci poměřovali sílů motorů v takových autech jako jsou Porsche, Lamborghini, Ferrari, BMW či Honda. Diváci mohli vidět i vytuněné Škody, Peugeoty, Citroeny. Na soutěži jezdily i historické rarity jako Audi Sport Quattro S1, VW Brouk 1301 či Škoda Favorit HA1-1400, Lancia Beta Montecarlo a další automobilové skvosty.
Automotoklub Vrbno pod Pradědem reprezentoval Martin Pleva se Škodou 100 třídy E1-1400 a Michal Kašák s Oplem Astra GSI.

Zavody1

Počasí bylo o víkendu slunečné s výjimkou pár přeháněk, které však nebránily závodníkům v jízdě. Absolutním vítězem se stal Petr Türk z TR Motorsport Chemwork s vozem Mitshubishi Lancer EVO IX, na druhé pozici se umístil Kuba Filip z UB Racing team s vozem Subaru Impreza Sti a třetí místo získal Petr Vávra z RTM Motorsport s vozem Mitshubishi Lancer Evo 8. Ve třídě historických vozů se na prvním místě umístil Petr Žáček z týmu Legendy s vozidlem Audi Sport Quattro S1, druhé místo obhájil Milan Polehla z týmu Japan Racing, který řídil Hondu Civic EE9, a na třetí příčku se dostal Michal Kašák z AMK Vrbno v AČR.

Na akci se dostavil i hejtman Moravskoslezského kraje Jan Krkoška a starosta Vrbna pod Pradědem Petr Kopínec. Automobilové klání doprovodila kapela Lucie revival, jež měla vystoupení u místní hasičské zbrojnice.

Zavody3

Soutěž organizoval Maverick Hill Climb Czech a Automotoklub Vrbno v AČR. Hlavním pořadatelem byl Martin Pleva a ředitelem závodu Aleš Gänsdorfer.

Zavody2

Foto: Andrea Martínková-Sydney


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Samo Alexander, Pressburger Klezmer Band: Som najradšej, keď je na pódium zábava

sam perexPostupne sa dostávame ku Klezmeru zo Slovenska. Začalo to predchádzajúcim CD, kde sme mali jednu pieseň z Vyšných Rastlavíc. Kedysi sme nevedeli, že sa hral na Slovensku, v súčasnosti sme v rôznych knihách naš...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Identifikačný kód Slovenska má svoju identitu aj hodnoty - Ocenenie si prevzali ďalšie významné osobnosti za ich prínos pre kultúru

identifikacni kod 200V hudobnej sále Bratislavského hradu si 18. decembra prebralo 14 laureátov ocenenie Identifikačný kód Slovenska. Medzi nimi boli osobnosti ako Anton Blaha, Barbora Botošová, Stanislav Harangozó, Soňa Herényiová Belanová, Gab...


Literatura

Tajnůstkáři = Sázka na jistotu se Sandrou Brown

tajnustkari200Nakladatelství Kalibr vydalo v únoru v Edici světový bestseller napínavou knihu Sandry Brown Tajnůstkáři. No schválně: před dvaceti lety se uprostřed noci udála zdánlivě dokonalá loupež. Čtveřice nesourodých parťáků si málem odnesla půl mi...

Divadlo

Výhra v loterii změní život každému

altDalší představení v rámci festivalu Střetnutí Stretnutie se Szidi Tobias v čele se konalo ve čtvrtek 24. května. Šlo o komedii Györga Spiroa Prach v provedení slovenského Študia L + S Bratislava.<...

Film

Děti moje – jednoduchost, která neupoutá!
ImageFilm oceněný Zlatým glóbem vstupuje 19. ledna do kin, ale nepřináší s sebou příliš zajímavou podívanou. Film je natočen podle románu Kaui Hart Hemmings a vypráví o muži, jehož žena umírá a on musí urovnat svůj vztah s dote...