Co vám uteklo v talk show Piano

Co vám uteklo v talk show Piano

Tisk

piano 200O talk show Piano vás na našem webu informujeme často, protože se nám moc líbí její cíl – inspirovat a ukázat, že všichni i ti z, té nejodlehlejší vesničky, mají možnosti a schopnosti se prosadit a udělat sebe i svět lepšími. O lidech s jasným názorem, kteří se nebojí se vystoupit ze své komfortní zóny a překonat strach z neúspěchu si můžete poslechnout díky Nadaci Tomáše Bati, práci týmu firmy Fundchaser a skvělému moderátorovi Jřímu Vedralovi.


Piano vychází každé druhé úterý a my jsme vás naposledy seznámili s příběhem Jakuba Kapušňáka, který ovládl poslední dubnový díl, proto je čas na rekapitulaci těch dalších.

Radek Danč: „Cestování mi pomáhá v tom, abych uvěřil sám sobě a ujasnil si vizi a hodnoty“

Radek Danč je mladý člověk, pro kterého jsou překážky vítanou příležitostí. Právě díky nim a cestování přišel na zajímavé podnikatelské příležitosti. V rámci bakalářského studia strávil čas ve Španělsku a při pokračování studia pak v Kolumbii.

Společně s Jakubem Tížkem založili dva zajímavé projekty. Prvním z nich je FairList, projekt, který chce zlepšit informovanost v oblasti jazykových kurzů a přispět tak ke zvýšení úrovně a dostupnosti jazykového vzdělání v České republice. Jde tedy o webový portál, kde můžete snadno podle daných kritérií hledat jazykové kurzy. Druhý projekt James Grunt je zaměřený na nezaměstnané – nabízí pracovní místa a spojují tak ty, kteří práci hledají s těmi, jež potřebují zaměstnance.

„Naše generace X a Y má mnoho možností, ať už pracovat nebo cestovat a musíme to nějak skloubit. Hlavně chceme, ať to dává smysl,“ zamýšlí se Radek Danč. Více z jeho myšlenek a především nových podnikatelských nápadů najdete ve videu…

Tomáš Černý: „Dobré věci se šíří samy“

Tomáš Černý je občas Fryštáku, malého města kousek od Zlína a nebojí se ukázat, že i tam se dají dělat pěkné akce.

Do organizování se Tomáš Černý vrhnul v roce 2010, kdy měl po rozchodu s přítelkyní v hlavě věci, které by šlo udělat. Měl tak čas na realizaci a chtěl přebít smutek. Z předvolební akce Strany zelených se vyklubaly dvě linky – farmářské trhy a především festival Fair Play.

Festival Fair Play je zaměřený na různé zajímavé sporty a je unikátní tím, že je nesoutěžní (sportuje se jen pro radost), nepije se na něm alkohol a pořadatelé pracují dobrovolně (odměnou je jim hlavně seberealizace). Cílem je spojit lidi z různých sportovních disciplín a podporovat pohyb a radost z něho.

Jaké jsou další hodnoty festivalu a co je nejdůležitější v začátcích i průběhu? To odhalí video.

Barbara Šušková: „To, co jinde zažijete za 10 let, prožijete za 1 rok“

V tomto díle se představí Barbara Šušková, cetifikovaná učitelka v tradici Srí Kalešvary. Učí a zprostředkovává prastaré učení staré tisíce let popsané na palmových listech prostřednictvím Univezity duše.

K duchovnu se Barbara dostala náhodou, když s maminkou narazila na zajímavé video jednoho starého pána. Pak poslouchala několik přednášek, jela do Německa a po setkání s oním starým pánem se vydala i do Indie a poznala, že to je ono.

Univerzita duše nemá nic společného s náboženstvím, jde o ucelený soubor technik, jejímž cílem je dostat se do rovnováhy a zjistit, kdo jsme. To souvisí s vyrovnáním pěti elementů (Země, oheň, éter, voda a vzduch).

Více o kurzech nebo palmových listech se dozvíte v díle talk show:

Jan Emler a Jiří Doležal: „Doller je nástroj k tomu, abyste si žili své sny“

Toto video mimořádně se dvěma hosty je první na novém Youtube kanále Piano a seznámí vás s Dollerem.

Dolleru mnoho lidí říká diář, ale přitom úplně o diář nejde. Jedná se o nástroj na pomoc s plánováním a nastavením svého cíle a toho, co člověk chce v životě splnit. Neobsahuje proto data, ale naopak různé vychytávky, například stránku „Kde se vidím za 5 let“, kde si máte cíl nakreslit a zapojit tak jiné části mozku. „Lidé nepotřebují čekat na 1. ledna, aby si dali předsevzetí,“ komentují kluci.

Jan Emler a Jiří Doležal přiznávají, že jsou velcí snílci a právě jim chyběla organizovanost a nějaký prostor, kde by si zapisovali a rozvíjeli své sny. Hovoří také o tom, jak jim pomohl crowdfunding a o svých plánech do budoucna – nenechte si to ujít!

Talkshow Piano se koná v Baťově vile ve Zlíně a jednotlivé díly jsou prezentovány veřejnosti pomocí Youtube kanálu s názvem Piano. Předchozí videa naleznete na Youtube kanálu Fundchaser, ta nová pak na kanále Piano. Pro veškeré novinky sledujte Facebook Piano, kde můžete také vyhrát zajímavé ceny.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Režisér Viktor Tauš: „Pracovat s Kaiserem a Lábusem je štěstí“

taus viktor 200Režisér Viktor Tauš debutoval autobiografickým filmem o drogové závislosti Kanárek. Můžete si přečíst, jak na tento film vzpomíná a co pro něj znamenal, ale tento rozhovor se točí především kolem jeho ne...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Kdo by se nezasmál Darwinovým cenám

darwinovy ceny perexDarwinovy ceny Odpočítávání konce je už druhou knihou na toto téma, která vyšla v nakladatelství XYZ. Jedná se  o celosvětový fenomén, díky kterému si můžete smíchem pořádně prodloužit život.


Literatura

Mistrovská díla SF: Zuřivec Henryho Kuttnera

zurivec 200V únoru vyšlo v edici Mistrovská díla SF v nakladatelství Laser kniha americké legendy Henryho Kuttnera Zuřivec. Příběh z roku 1947(!), popisující fantaskní apokalyptický svět a boj jedince proti nepřízni osudu, je aktuální i v dnešní době.

...

Divadlo

Nová sezona zlínského divadla bude plná žen, snů, zázraků a kouzel

mestske divadlo zlin200

Pestrý výběr z klasické i soudobé, světové i české dramatické tvorby opět nabídne divákům v příští sezoně Městské divadlo Zlín. Na Velkém sále uvede po Řeku Zorbovi dal...

Film

Frankenweenie - Domácí mazlíček: Když vědu neděláme s láskou

Frankenweenie-plakat-200Film z produkce Walt Disney Pictures s prapodivným názvem Frankenweenie - Domácí mazlíček je animovaným příběhem chlapce Viktora a jeho psa Sparkyho. Když Viktor nečekaně přijde o svéh...