Darujte ŽIVOT DĚTEM. Stačí Vám k tomu 20 korun!

Darujte ŽIVOT DĚTEM. Stačí Vám k tomu 20 korun!

Tisk

Zivot detem logoRádi byste přispěli na dobrou věc, ale nemůžete si dovolit investovat větší částku? Inspirujte se následujícím článkem, který Vás určitě přesvědčí, že i malá pomoc má svůj význam. S charitativními sbírkami jako by se v poslední době roztrhl pytel. Není proto divu, že se mnozí z nás bojí na ně přispívat. Jediný způsob, jak se bránit všudypřítomným podvodníkům, je investovat do projektů, které jsou známé a léty prověřené. Jedním takovým je i občanské sdružení Život dětem.

 

Vzniklo v roce 2003 a od té doby se intenzivně snaží pomáhat dětem, které neměly štěstí a na rozdíl od svých vrstevníků tráví zatím většinu života v nemocnici. Pracovníci sdružení se přitom zaměřují především na děti z Moravy a Slezska. O pomoc však může požádat každá rodina, která má ve svém středu dlouhodobě nemocné dítě. Stačí vyplnit k tomu určený formulář a zaslat ho k posouzení Anně Strnadové, ředitelce sdružení.

Občanské sdružení Život dětem neposkytuje žadatelům finanční prostředky. Potřebným dětem se snaží pomoci přímo, tzn. především nákupem přístrojového vybavení a kompenzačních pomůcek. Sdružení také velmi úzce spolupracuje s nemocnicemi a postupně zvelebuje dětská oddělení. Z peněz dárců se nakupují knížky, hračky a pořádají se besídky pro děti, které jsou dlouhodobě upoutány na lůžko. Nosným projektem sdružení je sbírková činnost.

OS Život dětem se dostalo do povědomí veřejnosti především díky „Srdíčkovým dnům“. Tato dobročinná akce probíhá třikrát ročně – v březnu, v září a v prosinci. Lidé si ve dnech sbírky mohou od dobrovolníků zakoupit drobné předměty s logem sdružení – usměvavým sluníčkem. Neméně velkou a známou akcí je také vánoční charitativní koncert nazvaný „Srdce pro děti“, který každoročně organizuje občanské sdružení Život dětem ve spolupráci s televizí Prima a deníkem Blesk. Zatím poslední koncert, který se uskutečnil 16. prosince 2013 ve Smetanově síni Obecního domu v Praze, přinesl na konto sdružení necelých 19 miliónů.

zivot detem2

Pomáhat by se ale mělo v každé roční době – a tím spíš dětem. Pokud se nemůžete (nebo nechcete) stát dárcem, nakoukněte alespoň do dobročinného e-shopu. Najdete ho na webových stránkách sdružení – www.zivotdetem.cz. Z bohaté nabídky drobných předmětů si určitě vyberete. Jsou tady magnety s motivem zvířátek, veselá pravítka s 3D efektem, klíčenky i ručně vyrobená pouzdra na brýle. A to nejlepší nakonec – nabízené předměty nejsou nikterak drahé. Za plastové srdíčko s logem sdružení zaplatíte pouhých 20 korun. Vybrat si navíc můžete z pestré palety barev.

zivot detem

www.zivotdetem.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Hana Hindráková přináší další napínavý příběh z exotického prostředí

hindrakova perexSe spisovatelkou Hanou Hindrákovou už jsme na našich stránkách hovořili v září loňského roku. Nyní se znovu setkáváme u příležitosti vydání její další knihy s názvem Dobrovolnice, který se odehrává v Keni....

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Ples jako Majáles alebo inak Československý ples v Prahe

ples perex„Šaty s vlečkou vyšívané, ale princezná to nie je jasný pane,“ to sú slová z plesu z rozprávky Tri oriešky pre Popolušku od herečky Libuše Šafránkovej. Takto si pripadali aj viaceré dámy, ktoré prišli na Česko- Slovenský ples v Prahe. Každá z nich ...


Literatura

Zločin mezi dinosaury

mezi dinasoaury200Spisovatelská a manželská dvojice Jiří W. Procházka a Klára Smolíková se před časem rozhodli tvořit společně. Jejich prvním společným literárním dítkem se stala Mrtvá šelma, která si získala pozornost mnoha fanoušků moderní české ...

Divadlo

Cirkus Cirkör, Cahin Caha a Cirk La Putyka připravují pro Letní Letnou společný projekt Lacrimae

Unikátní představení, které se jindy a jinde nebude již opakovat, připravují pouze pro letošní Letní Letnou tři přední evropské soubory z oblasti nového cirkusu – Cahin Caha z Francie, Cirkus Cirkör ze Švédska a <...

Film

V pražské Lucerně začne ve čtvrtek 26. října 12. ročník Festivalu argentinského filmu

cine argentino 200Velvyslanectví Argentinské republiky ve spolupráci s pražským kinem Lucerna pořádá letos již 12. ročník Festivalu argentinského filmu Cine Argentino. Uskuteční se ve dnech 26. - 30. října 2023 v Paláci Lucerna.

...