Fotbalový stres: Plzeň v panice, Sparta v naději…

Fotbalový stres: Plzeň v panice, Sparta v naději…

Tisk

fotbal plzen 200Ivánku, kamaráde, to mi řekni, jak tohle může dopadnout… Rád bych se soustředil na tu krásnou hru. Hlavně mi neříkej, že v posledních zápasech o titul jsou namočení nějací „kapříci“. Sorry, bejku, ale kazíš mi radost. Bereš mi adrenalin. Chci věřit, že se bude rozhodovat jen a jen na hřištích.

 

 

Letos to vyšlo parádně! Nejvyšší fotbalová soutěž si až do posledního kola udržuje napětí. Stále není rozhodnuto, kdo vyhraje ligu. I když tabulku vede Viktoria Plzeň, nemá nic jisté. Pražská Sparta ztrácí dva body a může svého soka přeskočit. I to je důvod, proč v sobotu, zrovna na Den dětí, vyrazit na ochozů stadionů nebo naladit správnou televizi.

Plzeňáci, kteří se před nedávnem radovali z vítězství v hokejové lize, jsou blízko úspěchu. Možná bude zase důvod slavit – zaplnit ulice, hospody a změnit stav vědomí. Jenže… V posledních zápasech, kdy si mohli zajistit pohár pro vítěze, začali panikařit. Domácí prohry se Slávií (0:1) a Libercem (1:2) zaskočili kdejakého příznivce fotbalu. Je možné, že tým, který v Evropské fotbalové lize, vyřadil italskou Neapol, není tak odolný, jak se mohlo zdát. Že by nervy?

fotbal plzen

Labilní je i Sparta. Tým, na němž si ve zmíněné evropské soutěži málem vylámala zuby londýnská Chelsea, je schopen prohrát například v Brně (2:3) či remizovat doma s Jihlavou (2:2). Tohle se „železné“ Spartě nesmí stávat, neboť její tradiční příznivci považují za úspěch pouze a jenom první místo.

Právě Sparta má v posledním kole malou výhodu, hraje totiž na domácím hřišti proti pražské Dukle, zatímco Plzeň musí do Hradce. Velká škoda, že soupeřům obou uchazečů o titul už vlastně o nic nejde. Hradečtí votroci mají jistotu sestupu do druhé ligy a Dukla (aktuálně na 4. místě) už nemá šanci ohrozit třetí Liberec, který si zajistil postup do Evropské ligy. Jednoduše řečeno – Plzeň a Sparta nastoupí pro mančaftům, o jejichž motivaci lze zapochybovat. Divák se snad může utěšovat, že Hradec i Dukla budou hrát naprosto uvolněně, což znamená, že nedají své kůže zadarmo. Nebo dají? Či snad darují? Mezi námi, myslet si můžete cokoliv.

Ivánku, kamaráde, jen ty to možná tušíš…, ale nepovíš…

Český fanoušek bývá skeptický. Rád si pohrává s myšlenkou, že některé výsledky jsou dopředu dohodnuté. To je ale zlá představa. Dobře uděláte, když jí vyženete z hlavy. Nebo rovnou zapomeňte na (český) fotbal. Žádný stres.

Zdroj zveřejněné fotografie: www.facebook.com/FCViktoriaPlzen


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Hudba je pro mě naprosto přirozenou součástí každodenního života

Marie Kocian Matlova200Odmala se věnovala současně hře na klavír a housle, nakonec se díky tatínkovi soustředila na hru na housle, kterou studovala na několika prestižních hudebních školách. Od sezóny 2015/16 působí houslistka Marie Kocián Mátl...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Den pro ženy v Opočně

Den zen 200Opočno je město známé svým zámkem neodmyslitelně spjatým s rodem Colloredo-Mansfeldů, zmrzlinou nebo jako bydliště české Miss World Taťány Kuchařové. Opočno je  také místo, kde se nachází butik VS Style patřící Šárce Vondřejcové a ateliér spojený ...

Z archivu...


Literatura

Příběh jedné rodiny na pozadí politických událostí. Neobyčejné osudy obyčejných lidí

200 hostJsem dítě devadesátých let. Narodila jsem se po revoluci a totalitu poznala jen z vyprávění. STB, domovní prohlídky, prověrky a nakonec i cinkání klíčů si umím jen představovat. Doposavad jsem se s realitou minulosti – o...

Divadlo

Umělkyně světových parametrů mají kromě talentu vždy něco navíc

perex hvezdyMám rád umělce, ale nejvíc asi ty, kteří něco umějí, a přitom si na nic nehrají. Vypadá to jako protimluv, ale možná mi rozumíte. A pak mám rád umělkyně, které – ačkoliv jsou talentované, inteligentní a krásné – ma...

Film

Kafarnaum – strhující výpověď o životě těch nejchudších v libanonském slumu

kafarnaum perexU soudu proti sobě stanou dvanáctiletý Zain a jeho rodiče. Je to netypická situace – chlapec totiž žaluje své rodiče za to, že ho zplodili. Za to, že mu dali život – život v bídě a nedostatku, plný utrpení.

...