Miluj svůj život 2019: Kalendář plný radostné všednosti

Miluj svůj život 2019: Kalendář plný radostné všednosti

Tisk

kalendar 1Utíká to utíká, rok 2019 je skoro za dveřmi. A není od věci si najít s předstihem kalendář, který dokáže každý den ponouknout k tomu, abychom se lépe a lépe podívali na svět kolem sebe. Abychom ho ocenili. Všechno.

 

 

Kolikrát člověk skoro neocení ani to, že třeba toho dne sežene někde mléko od farmáře. Že si koupí zákusek k odpolední kávě. Že se s kolegyní v práci zasměje, až mu tečou slzy.

A právě tyhle drobnosti si můžete znovu a znovu uvědomit při pohledu na nádherné barevné a inspirativní ilustrace Lucie Ernestové. A ta znovu nezklamala.

Popravdě jsem myslela, že Lucie Ernestová se svými obrázky už je dokonalá, ale ona je snad dokonalejší a dokonalejší. Letos je to zase o něco krásnější než loni – co bude příští rok?

Jsem z kalendáře nadšená, protože ho používám už řadu let, přijde mi praktický svým rozložením, velikostí okének na denní úkoly a celkovým formátem. Každý měsíc si zároveň přečtete něco, co vám může nastolit – řekněme – myšlenku měsíce. Nebo úkol měsíce.

Chcete předběhnout čas a podívat se hned do ledna?

„Život je svobodný a jednoduchý. Život je opravdu svobodný a jednoduchý. Jen mé myšlení je někdy obtížné, omezené, založené na studu, nebo nedostatečné.

Když se otevřu a odnaučím se některým omezujícím myšlenkovým vzorcům a naučím se něco nového, pak mohu růst a změnit se. Nebo už to všechno vím?

Pokud to všechno vím, pak je potíž v tom, že už nerostu a nic nového se ke mně nemůže dostat. Opravdu přijímám, že je zde Síla a Inteligence větší než jsem já? Nebo si myslím, že to všechno jsem já sama? Když si uvědomím, že v tomto Vesmíru jsou Síla a Inteligence, které jsou na mé straně, daleko větší a jasnější, než jsem já, pak může život fungovat svobodně a snadno.“

A to je dobré poučení a vstup do nového roku 2019! Vědět, že lze se jen odnaučit své zlozvyky a život může plynout úplně jinak. Obtíž je tyto zlozvyky identifikovat a pak na nich pracovat. Někdy i jen si je přiznat.

Nebude od věci se na tato moudrá slova podívat každý den v první měsíc nového roku, protože od toho se stejně všechno odráží. Je ještě brzy, ale stejně už nyní vám přeju krásný nový rok 2019 a v tom starém máme ještě spoustu, spoustu času vymést pavučiny a možná se sem tam i něco přeučit, nebo ukázat prstem na to, co už ve svém životě nechceme. Podzim na to bude ideální čas.

Louise L. Hay (1926–2017) byla uznávanou lektorkou v oboru metafyziky a autorkou mnoha bestsellerů, včetně bible pozitivního myšlení „Miluj svůj život“. Z tohoto učení vychází i tento kalendář. Vycházela z vlastních traumatických zkušeností z dětství a v 81 letech natočila první film o své práci s názvem Miluj svůj život. Založila své nakladatelství a mimo jiné se podílela i na kuchařce, která vyzdvihuje zdravotní přínosy prostých obyčejných vývarů. Snad proto se dožila i takového věku.

Lucie Ernestová je máma dvou kluků, inspirující ilustrátorka, cestovatelka, ale i milovnice svého života na samotě za Prahou. Kreslí inspirační obrázky pro malé i velké. Vzbuzují v lidech otázky, náměty, inspirace a pomáhají rozvíjet zajímavé rozhovory. Ke kalendáři na celý rok to nemohla být lepší volba!

kalendar 2


Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, 2018, www.synergiepublishing.com

Hodnocení 95 %  (obrázky bez chyby, texty mohou pěti procenty sedět každému jinak) :-)


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Herci lákají na novou muzikálovou komedii Adam a Eva

muzikal adamaeva perexDivadlo Broadway Praha připravuje muzikálovou komedii ADAM A EVA, na jejímž vzniku se podílí řada zkušených tvůrců, například scenárista a režisér Zdeněk Zelenka, autorka libre...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Sborník nastiňuje budoucnost očima mladých lidí z tzv. nové levice

Budoucnost perexO takzvané nové levici se i v Česku diskutuje léta. Občas to schytává ze všech stran. Co se vlastně pod tímto pojmem skrývá? A co lidé, kteří se k ní hlásí či jsou k ní řazeni, chtějí? Odpověď se snaží nastínit sborník Budoucnost. Re...

Z archivu...


Literatura

Starý bohatý muž. Mladá milenka. Je to láska, touha po majetku nebo jde o něco zcela jiného?

prospecharka perexAlana Shropshireová to v životě nemá snadné. Je svobodnou matkou, která musí tvrdě pracovat, aby se mohla postarat o svou nemocnou dceru. Se svými bohatými příbuznými přerušila veškeré kontakty a nemá ani nejmenší zájem na tom něco měn...

Divadlo

Tři mušketýři pod brněnskou oblohou

musketyrivbrne-perexDevátým rokem se v objektu Moravského zemského muzea, na Biskupském dvoře na Zelném trhu konala premiéra inscenace, která byla (jako vždy v minulosti) připravena právě pro tento nádherný prostor pod širým neb...

Film

Racek Jonathan Livingston: svoboda je cennější než cokoli jiného
ImageV úterý 6. března 2012 nabídne Česká televize všem zájemcům o emotivně hluboký zážitek snímek Racek Jonathan Livingston. Jeho příběh má u nás hluboké kořeny: před třemi desítkami let zaujal návštěvníky Lyry Pr...