Kvak a Žbluňk jsou kamarádi

Kvak a Žbluňk jsou kamarádi

Tisk

kvak a zblunk cdKvak a Žbluňk jsou kamarádi. Tak zní název pohádkově dobrodružného příběhu dvou žabích přítel, zeleného žabáka Kvaka s propůjčeným hlasem Vojtěch Dyka a hnědého ropušáka Žbluňka s hlasem Jakuba Prachaře. A přesně tak jsem si jako dítě představovala, že zní jejich hlasy. Kdo z nás by neznal patálie těchto dvou kamarádů.

 

 

48 minut nezaměnitelného humoru Arnolda Lobela v situacích s tradičními lidskými slabostmi jako jsou hloupost, pýcha či nenasytnost hrdinů ve zvířecí obdobě, si můžete i se svými dětmi poslechnout na 1 audio CD.

Je na něm 11 kapitol, 11 příběhů dvou nerozlučných přátel Kvaka a Žbluňka, kteří bez sebe neudělají ani krok. Samozřejmě i oni se umí pohádat, nazlobit se a nebavit se, a jako správní kamarádi usmířit se. Vždyť to dělá přátelství nerozlučitelným, že si kamarádi umí vzájemně odpouštět.Vaše děti budou tyhle dva poplety milovat tak jako vy, když jste byli malí. Já je zbožňuji stále.

kvak a zblunk nataceni

Jakub Prachař a Vojtěch Dyk při natáčení (foto Tympanum)

Po krátkém úvodu přichází „Jaro“ a s ním probuzení z dlouhého zimního spánku. Do toho se Kvakovi moc nechce. A tak jej jeho kamarád mírně obelstí odtržením měsíce navíc z kalendáře zavěšeného na zdi. Nakonec jsou oba rádi, že jsou vzhůru a spolu. Další historky nejsou o nic méně zábavnénež tato.

Tak například „Ztracený knoflík“ kdy žabáci nacházejí všechny možné knoflíky, jen ne ten který se vydali hledat. Nebo „Koláčky“ které chtěli co nejdéle uchovat a místo toho..., ale to už si i s dalšími příběhy : „ Příběh, Koupání, Psaní, Seznam, Zahrádka, Draci a obři, Sen“ poslechněte sami.

Příjemný poslech!

Kvak a Žbluňk jsou kamarádi

kvak a zblunk

Autor: Arnold Lobel
Čtou: Vojtěch Dyk a Jakub Prachař
Žánr: audio
Nakladatelství: Tympanum
Rok vydání: 2012
Délka CD: 48 min.
Hodnocení:100%

www.tympanum.cz

( 1 hlas )


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Ale já žiji v radosti, mám kolem sebe skvělé lidi, říká pěvkyně Dagmar Pecková

dagmar 200Moře krásné práce má za sebou i před sebou mezinárodně proslulá mezzosopranistka Dagmar Pecková. Zatímco na hudebním trhu má stále ještě aktuální a zcela unikátní album Hříšnice, jehož dramaturgii si dělala sama, pomalu už připravuje další projekt Wa...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Za zvířátky do lesa

za zviraky do lesaNakladatelství Albatros připravilo další audioknihu pro nejmenší Za zvířátky do lesa. Všechny příběhy čte Zbyšek Horák, který v téměř hodinové nahrávce představí celkem deset lesních zvířat a jejich dobrodružství, ze kterého si děti j...


Literatura

Bezlepkové pečení pro každého

bezlepkove peceni perexNakladatelství Esence vydalo půvabnou kuchařku zaměřenou na Bezlepkové pečení pro každého, která je plná velmi lákavých receptů na různé dobroty.

 

Divadlo

Příběh Anny Kareniny je všeobecně známý. Jak jej pojalo pražské Švandovo divadlo?

Anna Karenina perexAnna Karenina (Hana Briešťanská) je počestnou manželkou a matkou. To se změní, když potká důstojníka Vronského (Mark Kristián Hochman), do kterého se bláznivě zamiluje. Její city jsou tak silné, že je odhodlaná opustit rodinu, ...

Film

Festival Film a architektura 2023 nabídne dosud nejbohatší filmový výběr, speciální doprovodný program i výjimečná místa promítání

filmarchitektura 200Mezinárodní festival Film a architektura představí ve dnech 29. 9. – 4. 10. 2023 v Praze, Brně a v dalších 26 městech po celé České republice i na Slovensku téměř čtyřicítku dokumentárních i hraných snímků s tématem architektury, t...