Jaké audioknihy v březnu vyšly v nakladatelství Témbr?

Jaké audioknihy v březnu vyšly v nakladatelství Témbr?

Tisk

tembr 200Inspirujte se k poslechu některé z audionovinek z Euromedia Group.

 

 

 

Lucie Macháčková: Svatební historky aneb jak jsem se nevdala (již vyšlo)
Čte: Tereza Dočkalová
Režie: Johana Ožvold

Láska, sex a radnice! Řekněte své ANO pořádné dávce zábavných historek o vztazích, které (ne)skončily před oltářem. Zažili jste někdy svatbu jako řemen, bláznivou rozlučku se svobodou anebo kuriózní žádost o ruku? Populární stand-up komička Lucie Macháčková je věčná družička a trapasů a bizarních zážitků má na rozdávání. Dozvíte se, jaké typy hostů zaručeně potkáte na každé svatbě, proč se nevyplácí hubnout do svatebních šatů, co lze zažít na ztřeštěné skotsko-ruské svatbě, kde si nikdo nerozumí, co neříkat muži o svatební noci i jak vypadá pravé české svatební bingo a mnoho dalšího. Vtipem a nadsázkou nabitá kniha o veselkách vás zaručeně rozveselí.

tembr Svatebni historky

Jaroslav V. Mareš: Největší záhady zločinu
Čtou: Martin Stránský, Vasil Fridrich, Filip Jančík, Martin Preiss, Marek Holý, Lukáš Hlavica, Libor Hruška, Jan Maxián, Ladislav Cigánek, Jiří Ployhar, Filip Švarc, Vilém Udatný, Jan Vondráček, Jitka Ježková, Zuzana Slavíková, Michaela Klenková, lucie Juřičková, Miriam Chytilová, Martina Hudečková
Režie: Jan Drbohlav

Podívejte se na nejznámější nevyřešené kriminální případy pohledem nezávislého vyšetřovatele a rozluštěte největší záhady zločinu. Populární badatel a reportér Jaroslav V. Mareš rozkrývá proslulé případy, které otřásly naší společností. Kniha tematicky volně navazuje na bestseller Největší záhady kriminalistiky; v některých příbězích se autorovi podařilo dostat se o trochu dál a vypátrat nové skutečnosti.

tembr Nejvetsi zahady zlocinu

Olivie Bake: Atlasův paradox (pouze ve formátu ke stažení – již vyšlo)
Čte: Jakub Saic
Režie: Jitka Škápíková

Dlouho očekávané pokračování bestselleru Atlasova šestka – zaručeně obsahuje ještě víc touhy, podrazáctví, zrady a chaosu. Šesti čarodějům se naskytla životní příležitost. Pět z nich je nyní členy Společnosti. Před nimi leží dvě cesty. Všichni si musí vybrat stranu: chtějí svět zachovat – nebo ho zničit? V tomto elektrizujícím druhém dílu Atlasovy šestky je Alexandrijská společnost odhalena taková, jaká je: tajné společenství se syrovou, svět měnící mocí. Cena za poznání je však vysoká a vyžaduje, aby si každá postava vybrala stranu. Která spojenectví se udrží a která vás zahubí?

tembr Atlasuv paradox
Baldree Travis: Legendy a latéčka (pouze ve formátu ke stažení – již vyšlo)
Čte: Klára Suchá
Režie: Daniel Tůma

Když strávíte celý život s partou dobrodruhů, co si troufnou i na tu nejobávanější obludu, nemáte moc času sami pro sebe. To spíš kryjete záda druhým, ostříte meč, perete skvrny od krve i od ichoru. Takže není divu, že když orkyně Viv ucítí poprvé v životě kávu, zatouží po něčem… jiném a ne tak uspěchaném. Rozhodne se pověsit svůj obávaný meč Černokrevník na hřebík a začít znovu. Po poslední společné fušce dává svým starým parťákům vale a vyráží za svým snem. Otevřít si kavárnu. Jenže dát dohromady ten správný tým a vyladit menu k dokonalosti je někdy stejným dobrodružstvím jako zachraňovat princezny před drakem nebo svět před černokněžníkem!

tembr Legendy a latecka

Dick Francis: Nervy (pouze ve formátu ke stažení – již vyšlo)

Čte: Jan Nedbal
Režie: Daniel Tůma

Mladý žokej Rob Finn stojí na počátku dostihové kariéry, a tak – ale zároveň díky tomu, že snad nezná strach – dostává koně spíše problematické a papírově slabé než úspěšné. Když se mu však povede několik dostihů, naskytne se šance jezdit v jedné z nejlepších stájí v zemi. O to horší je potom pád a série porážek na koních, s nimiž ostatní jezdci vítězí. Na závodištích se o něm začne šuškat, že „ztratil srdce“, tedy že dostal strach. Skoro tomu začne věřit i on sám… Než si uvědomí, že to všechno nemůže být jen pouhá náhoda nebo jeho neschopnost. Zvlášť když ví, že není prvním, žokejem, jemuž se něco podobného stalo. Jenomže od podezření k důkazu je daleko a za každý krok se na cestě za pravdou draze platí.

tembr Nervy
Kristýna Trpková: Někdo z nás (pouze ve formátu ke stažení – vyjde 28.3.)
Čte: Lucie Pernetová
Režie: Jitka Škápíková

Sourozence Herelovy od dětství pojí silné pouto, a přestože už jsou všichni dospělí, nedají na sebe dopustit. Rodinnou idylku jim však jednoho dne naruší hrůzný nález na zahradě matčina domu, jenž spustí lavinu nečekaných událostí. Minulost se probouzí k životu a spolu s ní i mučivé tajemství, které nikdy nemělo spatřit světlo světa. Jak snadné je ztratit důvěru v někoho, koho známe celý život? A opravdu víme, co jsou naši nejbližší vlastně zač?

tembr Nekdo z nas cover

Lucy Score: Co už nikdy nepřebolí (pouze ve formátu ke stažení – vyjde 30.3.)
Čtou: Jana Stryková a Vasil Fridrich
Režie: Vlado Rusko

Atraktivní vousáč Knox nejraději žije tak, jak popíjí kávu: sám. Nesnáší drama, a to ani tehdy, když má podobu zoufalé nevěsty na útěku. Naomi však neprchá jen před svou svatbou, do Knockemoutu se vydala taky proto, aby pomohla svému odcizenému dvojčeti – Tině. V tomhle na první pohled drsném městečku se spory řeší postaru… pěstmi a pivem. A většinou právě v tomto pořadí. Škoda že se Naomino dvojče vůbec nezměnilo. Tina nejen že ukradne sestře auto a peníze, ale zanechá po sobě i nečekaný dáreček – neteř, o které neměla mladá žena ani potuchy. Naomi se tak zničehonic ocitne v cizím městě bez jakýchkoli prostředků a s jedenáctiletým dítětem, o které se musí postarat…

tembr Co uz nikdy nepreboli
Jaromír Jindra: Případ šíleného tambora (pouze ve formátu ke stažení – vyjde 30.3.)
Čtou: Vasil Fridrich a Martin Stránský
Režie: Jan Drbohlav

Tajuplná krajina jižních Čech v první polovině sedmnáctého století, města Třeboň a České Budějovice s přilehlými vesnicemi i samotami jsou dějištěm vyprávění o lidech, kteří se v rozhodujícím okamžiku svého života ocitli pod klenbou temné mučírny budějovické radnice. Spravedlivě i nespravedlivě obvinění, jejich žalobci, soudci a kat se svým mladým pacholkem. Právě ten začal zapisovat své vzpomínky na průběh soudních případů, ať šlo o zločiny bývalého vojenského bubeníka a zběha Lukáška či o záchranu dvou krasavic, nevinné Klárky, obviněné z travičství, a kovářovy manželky Magdaleny, která se rozhodla pomstít krutou smrt svého muže. Také osudy a charaktery dalších postav poznamenala třicetiletá válka, autor však vychází ze zásady, že všichni tito lidé – bez ohledu na dobu, v níž žili – dokázali milovat, nenávidět, myslet i snít podobně jako my dnes.

tembr Pripad sileneho tambora
Více informací: www.euromedia.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

„Pokud děti vidí číst své rodiče, jistě si sami také najdou ke knize cestu…“

blecha zdenek 200Poslední dobou se objevuje stále více periodik obecního charakteru a o zajímavé čtení není nouze. Uvědomila jsem si, že mě trochu mrzí, že jsme se zatím nikde nedočetli o místní knihovně. Známe dobrovolný spolek Čarodějnice od Juliány...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Sjednocená Evropa není bez chyb, ale právě proto si od nás žádá dennodenní péči

OneHotBook Evropa nas domov200Učitel Timothyho Snydera hledá a nalézá ducha moderních evropských dějin. Zvlášť cenná je jeho čtivá analýza pro mladé rebely, občas omámené představou, že historii přece už lidstvo odzvonilo. Jaká iluze. Kdo s...


Literatura

Co odkáže Clara v dědictví své rodině?

Clařino dědictví, perexTentokrát mne na čtení knihy Clařino dědictví nalákala hezky zpracovaná obálka z rukou Roberta Imrycha. Je z ní cítit tajemství, nostalgie a do toho všeho voní francouzský venkov. Hned jsem byla zvědavá, co a jaké dědic...

Divadlo

Bouřlivé léto na Hradě

boure 200Letošní ročník Letních shakespearovských slavností otevře 28. června v Královské zahradě Pražského hradu premiéra Bouře. Magickou komedii plnou lásky, pletich, zázraků i odpuštění režíruje SKUTR. Generálním partnerem je skupina PPF.

...

Film

Čas je jejím sluhou, nikoliv pánem


princezna zakleta v case perexPrincezna Ellena (Natalia Germani) je od narození prokletá. Kletba, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien (Simona Zmrzlá), se má naplnit o jejích dvacátých narozeninách. Na její oslavě se plán...