Manitouovi i Matce přírodě je úplně jedno, jestli přežijeme

Manitouovi i Matce přírodě je úplně jedno, jestli přežijeme

Tisk

tympanum jak jsem rodila200Upřímná i trochu fiktivní kniha úspěšné blogerky o životě Češky mezi indiány kmene Čerokí. Něžné a vtipné vyprávění o lidskosti, přátelství, rodině, lásce a přírodě.

 

Protože život má dokonalý smysl pro ironii, stala se česká holka, co se pokoušela v New Yorku prorazit jako malířka, manželkou Tammyho, přímého potomka čerokézských indiánů. Odjela s ním na úpatí Velkých kouřových hor v Severní Karolíně, území, které Čerokézům odjakživa patřilo. Sžívání odlišných kultur přineslo mnoho vtipných situací i pláče, nepochopení a dramatických scén. Ale také vášnivého udobřování, poznávání moudrosti nových příbuzných a obdivu k síle přírody. Autorka s pokorou vypráví příběhy indiánů, dobírá se pochopení jejich mystérií, obdivuje je za jejich vztah k dětem, nemocným i starým členům rodu. Dovede nás k slzám smíchu i hlubšímu zamyšlení nad způsobem našeho života.

tympanum jak jsem rodila

Jak jsem rodila indiánského syna z kmene Čerokí
AUTOR Danka Štoflová
INTERPRET Tereza Dočkalová
VYDAVATEL Tympanum
CELKOVÁ DÉLKA 09:26:00
VYDÁNO 2024
ŽÁNR Autobiografie, Humor, Cestování

Více informací: www.tympanum.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Aleš Brichta: „Nechtěl bych skončit jako typický popový prostitut.“

Aleš Brichta, ikona naší rockové scény, právě dojel vzpomínkové turné, ale stále má před sebou spoustu koncertů. V rozhovoru si můžete například přečíst, jak to vypadá s novou deskou či co si myslí o turné Arakain. Tak směle do ...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Dávejte si pozor na Zbraně vlivu

zbrane-vlivu 200O knize Zbraně vlivu jsem poslední dobou hodně slyšela ve škole, a proto jsem byla velmi ráda, když jsem ji díky vydavatelství Progres Guru objevila jako audioknihu. Necelých 14 hodin ani to, že se nejedná o úplně oddechový typ audioknih...


Literatura

Zahrada plná jedu: Alžběta Tudorovna pátrá po vrahovi svých příbuzných

zahrada plna jedu 200Nakladatelství BB/art přináší čtenářům milujícím historické detektivky a tudorovskou Anglii román americké autorky Karen Harperové Zahrada plná jedu (The Poyson Garden, 1999), jehož hrdinkou...

Divadlo

Svět je naruby – jsem sluha anebo pán? A není to vlastně fuk?

harlekyn je mrtvy perexNa jednom parkovišti jednoho nákupního centra se před očima diváků rozvíjí příběh commedie dell'arte… a známy darebák Harlekýn se pouští do souboje dobra se zlem.

...

Film

Filmový ráj otevře své brány již po třicáté osmé

altO tom, že občas se může vyskytnout peklo na zemi, netřeba pochybovat. Zda je však na zemi ráj, nad tím by se musel nejeden zamyslet. Skalní filmový fanoušek to však rozhodně nebude, neboť ten o jednom filmovém ráji ví. Pravda, otvírá své brány jen na pár dní...