Mezi nebem a zemí

Mezi nebem a zemí

Tisk

Mezi nebem a zemi 200Čekání na zázrak je posledním dílem trilogie Mezi nebem a zemí od Stacey Kade. Jako již v předchozích dvou dílech se i zde celý příběh točí kolem mladé, avšak nesourodé dvojice adolescentů, Alony a Willa, z nichž ona je duchem zemřelé dívky a on médiem, vidícím i slyšícím duše zemřelých lidí. A to s jedním drobným háčkem - ovládá také pro něj nemilou schopnost činit duše hmotnými. Což je častou příčinou jeho drobných zranění.

 

Opět je i tento román zpracován v měkké vazbě, formátu A5, s 240 stranami příběhu, který je členěn do kapitol s názvem Alona nebo Will. Tohle členění zdá se mi být poněkud nešťastné. Kromě toho, že jde o část děje probíhajícího z pohledu hlavních postav, nevypovídá nic o tom, co se v dané kapitole odehrává.


Kniha je psána velice čtivou češtinou, i když s drobnými gramatickými překlepy. Občas někde chybí písmeno či je špatné skloňování podstatných jmen. To ovšem neodebírá nic z celkového dojmu příběhu. Prožíváte trable s hmotností duše Alony v těle Lily, jež bývala kamarádkou Willa. On sám netuší, jak zacházet s city, kterými se projevuje vůči Aloně a Lily. Alona mu samozřejmě nic neulehčuje. Naopak vše komplikuje, kde se dá. A do toho se přidávají i ostatní trable s dalšími duchy, vynucujícími si Willovu pozornost.

Mezi nebem a zemi


Nic nového pod sluncem, řeknete si, ale v tomto dílu vše vygraduje a s konečnou platností se rozhodne o osudu Alony, Lily i Willa a několika dalších zajímavých postav, sourozeneckého páru Erin, potměšilého, po životě bažícího ducha, a Eda, melancholického mladíka závislého na svém dvojčeti. Takže kdo s koho a jak se dozvíte sami v poutavém příběhu s duchařskou tematikou.

Prosím, nedělej to. Nemůžeš mi ji poslat a pak mi ji vzít. Nedělej to, prosím. To prostě nemůžeš.
Opakoval jsem pořád dokola a nejasně si uvědomoval, že kluci začali zase hrát a kolem mě projelo jedno nebo dvě auta.
A přestal jsem, teprve když jsem ve vzduchu ucítil zvláštní změnu, jako by se svět kolem mě pohnul, jako bych slyšel vodu téct ze skály.
Otevřel jsem oči a pár kroků ode mě stála Alona – vlastně její postupně se objevující silueta – a s překvapeným výrazem se rozhlížela.
Zhluboka jsem vypustil vzduch z plic, i když jsem si předtím ani neuvědomil, že jsem zatajil dech. Díkybohu.

Román je určen pro náctileté dívky, ale i já jsem se začetla do příběhu mladistvé a tak moc zvláštní lásky dvou lidí, kteří se nehodlají vzdát jeden druhého, byť je nerozděluje nic menšího než smrt.

Název: Mezi nebem a zemí/Čekání na zázrak
Autor: Stacey Kade
Žánr: literatura
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2014
Počet stran: 240 s.
Hodnocení: 80 %  

www.fragment.cz                


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Pokud děti vidí číst své rodiče, jistě si sami také najdou ke knize cestu…“

blecha zdenek 200Poslední dobou se objevuje stále více periodik obecního charakteru a o zajímavé čtení není nouze. Uvědomila jsem si, že mě trochu mrzí, že jsme se zatím nikde nedočetli o místní knihovně. Známe dobrovolný spolek Čarodějnice od Juliány...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Z čeho se zpovídá kacíř?

Scruton200Ne bezdůvodně svou knížku Roger Scruton nazval „Kacířova zpověď“. Jde skutečně o intimní vyznání toho, koho pro jeho názory většinou považovali za nepohodlného.

 

...

Literatura

Legendy: Prokleté knihovny

proklete knihovny perexKnihovna nemusí být pouze místem, v němž jsou uloženy knihy, na něž pomalu usedá prach a o něž pečuje bělovousý knihovník, ale i místem, v němž se skrývá tisíce světů a v němž  může jít i o život, o čemž se přesvědčili hrdinov...

Divadlo

Epochální výlet rodiny Smolíkovy

smolikovi200„S písní bláznivou a s trochou smůly v patách čtyři klauni jdou, kam, kdo ví kam,…“ Přesně těmito slovy začíná úvodní znělka mnoha generacemi milovaného animovaného seriálu o maďarské rodince Smolíkových a jejich mrzoutském sousedovi Dr. Halířo...

Film

Kino IMAX zažije Hněv Titánů jako první

První, kdo okusí Hněv Titánů na vlastní kůži, budou diváci exklusivní půlnoční projekce v kině IMAX v Praze na Flóře. Speciální předpremiérové promítání filmu pro veřejnost začne ve velkoformátovém kině IMAX 29. března v 00:01 hodin, tedy jednu ...