Poslechněte si dobrodružný thriller o horách, sobectví, lásce a i pomstě

Poslechněte si dobrodružný thriller o horách, sobectví, lásce a i pomstě

Tisk

Co se do vás vejde200Třetí část napínavé tetralogie odhalí skutečnou identitu tajemného Profesora, známého z předchozích dílů. Dvě dějové a časové linie se odehrávají v období obou světových válek a koncem 60. let.

 

 

Na zasněžené frontě v Dolomitech dojde koncem roku 1916 k obrovské tragédii. Ta způsobí osudové setkání české zdravotní sestry a rakouského důstojníka. Následuje strhující příběh bratrů na opačných stranách válečných barikád. Jejich činy zasáhnou i po více než dvaceti letech do života nejmladšího člena rodiny.

KAMIL PEŠŤÁK (1967)

český spisovatel a písničkář žije střídavě na Tepelské vrchovině a v Plzni. Je aktivním cyklistou, golfistou a v nedávné minulosti průkopníkem freeride lyžování. Jeho dobrodružné příběhy na pomezí thrilleru a špionážního románu jsou plné cestopisných podrobností a často se odehrávají v uměleckém nebo sportovním prostředí. Typickým poznávacím znamením jeho tvorby je dobře načasovaná pointa a napětí až do poslední stránky. Tetralogie Když se kruh uzavřel vyšla pod názvy Když se kruh uzavřel (2015, audiokniha 2020), A nad tím vším je slunce (2018, audiokniha 2021), Co se do vás vejde (2018, audiokniha 2023) a Moje teta – tvoje teta (2021). Další série se souhrnným názvem Adam Lev obsahuje dvě knihy – Následuj mne (2019) a Sudeathland (2023).

MARTIN STRÁNSKÝ (1970)

Jihlavský rodák začínal na scéně místního Horáckého divadla. Po absolvování DAMU je od roku 1993 členem Divadla J. K. Tyla v Plzni. Jako host působil v Národním divadle Brno a v pražském Divadle pod Palmovkou. Ve filmu zaujal rolí terapeuta v thrilleru Pravidla lži (2006) nebo dvojrolí kováře a vládce pekel v pohádce Peklo s princeznou (2009). Na televizní obrazovce se objevil v desítkách filmů a seriálů. Svůj hlas propůjčil řadě zahraničních filmových hvězd. Za dabing hlavní postavy v seriálu Dr. House obdržel v roce 2011 Cenu Františka Filipovského. Je vyhledávaným interpretem audioknih, především s detektivní tematikou. Pro vydavatelství Tebenas načetl tituly Když se kruh uzavřel (2020) a A nad tím vším je slunce (2021).

Co se do vás vejde
Kamil Pešťák: CO SE DO VÁS VEJDE aneb Když se kruh uzavřel III
(Edice České detektivka)
Celkový čas 10 hodin 17 minut
Čte Martin Stránský

Titul je ve výhradní distribuci Radioservisu.

Více informací:

www.radioteka.cz
www.tebenas.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Jaroslava Lišková Mašková: Při výrobě šperků experimentuji

archiv Jaroslava Lišková MaškováMiluje barvy a ráda recykluje netradiční materiály. Šperky dělá například z kávových kapslí. Při výrobě používá drátky, látky, lana, PET lahve a zbožňuje proces jejich přeměny v originální...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Jan Werich - velké maličkosti


wer 200„Každý z nás dokáže být někdy
vlaštovkou a někdy nosorožcem.
Ale vědět, kdy má být vlaštovkou
a kdy nosorožcem, to je genialita …“

 


Literatura

Temný oheň – krypta zrušeného kláštera vydává nebezpečné tajemství

temny ohen bbart 200Na pulty knihkupectví se tentokrát v brožované podobě vrací úspěšný detektivní román Temný oheň (Dark Fire, 2004, česky 2009), jehož autorem je britský spisovatel C. J. Sansom. Reformistický práv...

Divadlo

Nejznámější příběh lásky všech dob – Romeo a Julie v podání Baletu Národního divadla se v září vrátí do Státní opery

Romeo a JulieNejznámější příběh lásky všech dob, velké a nadčasové milostné téma, to je příběh Romea a Julie, který v baletním ztvárnění choreografa Johna Cranka uvádí Bal...

Film

Prima love přinese divákům hned tři novinky

prima Nespoutany andel200Prima love se rozhodla zakončit leden velkolepě, a to třemi novými pořady. Milovníci seriálů se mohou těšit na telenovelu Nespoutaný anděl mysteriózní drama Pomsta. Na ...