Poslechněte si prázdninová dobrodružství klubu Strážců

Poslechněte si prázdninová dobrodružství klubu Strážců

Tisk

trampoty s kapitanem200Knižní zpracování kresleného seriálu z legendárního Ábíčka. Parta kluků, kteří si říkají Strážci, tráví prázdniny na Lipně a přitom zažívá dobrodružné příhody.

 

 

 

Kdo jsou Strážci? Přece parta správných kluků, jejichž dobrodružství léta hltali čtenáři časopisu ABC mladých techniků a přírodovědců, legendárního Ábíčka. Na stránkách časopisu vycházely jejich příhody v kresleném seriálu, pro jejich oblibu se dočkaly i knižního zpracování. Honza, Hadži, Zrzek, Robin a Kája odjedou na prázdniny na lipenskou přehradu. Těší se, co nového na vodě zažijí. Jejich loďka už netrpělivě čeká. Jenže do cesty se jim připletou Piráti a tajemný cizinec, který se vydává za kapitána Nema. Tyhle prázdniny nebudou ani trochu nudné…Tak tedy: Kontra a poslouchat!

VLASTISLAV TOMAN

Jedna z nejvýraznějších osobností časopisu ABC. Plzeňský rodák sbíral první zkušenosti ve vojenském tisku a v té době se také seznámil s Jaroslavem Foglarem. Po odchodu z armády zformoval legendární Ábíčko, které nepřetržitě vedl 35 let. Proslul neuvěřitelnou invencí a nápady, psal dobrodružné knihy, vytvořil legendární ságu ze Žluté planety a z původních povídek vypracoval scénář pro jeden z nejznámějších komiksů v tehdejší ČSSR. Vycítil potenciál vystřihovánek – díky němu se na stránky ABC dostaly papírové modely Richarda Vyškovského. V šedesátých letech se zasloužil o publikační návrat Jaroslava Foglara, kterému dal možnost na stránkách ABC pravidelně publikovat. Knižně vyšlo několik řad jeho Velké knihy komiksů i souborné vydání kresleného seriálu Kruan ze Žluté planety, knihy Pán vlků, Příběhy psané střelným prachem a mnoho dalších.

ALEŠ PROCHÁZKA

Herec a dabér. Studoval na Gymnáziu Jana Nerudy a pražské DAMU. Působil v Činoherním studiu Ústí nad Labem, později hostoval v Činoherním klubu Praha a v Městském divadle v Kolíně. Hrál rovněž v Divadle pod Palmovkou. Účinkoval i v televizních seriálech jako Ordinace v Růžové zahradě, Bambinot, 1. mise, Specialisté a další. Díky svému hlasovému projevu je léta obsazován v dabingu. Jeho hlasem promlouvají například Kyle MacLachlan jako agent Cooper v seriálu Městečko Twin Peaks, Tom Hanks, Kevin Spacey, John Cusack, Clive Owen a mnozí další.

trampoty s kapitanem

Trampoty s kapitánem
AUTOR: Vlastislav Toman
INTERPRET: Aleš Procházka
VYDAVATEL: Tympanum
CELKOVÁ DÉLKA: 08:37:00
VYDÁNO: 2023

Více informací: https://tympanum.cz/detail/tbooks-872829-trampoty-s-kapitanem


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Karel Jordán: „Těšil jsem se z každého dne psaní, byla to krásná inventura.“

karel jordan200Karel Deniš Jordán se narodil 11. 11. 1952. Je to právník, šéfproducent, hudební redaktor, dramaturg a spisovatel. Mezi jeho knihy patří například vzpomínková kniha Petr Muk – Oceán, Shalom, Slavíci, on (a já), Tenkrát na Západě, Můj bratr...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Středozemě není nikdy dost

tympanum tolkien200Jak se vyvíjel svět Silmarillionu, rekonstruoval z otcových zápisků Christopher Tolkien, jenž předkládá tři verze příběhu – od epického po mytologický.

 

...

Literatura

Lovec Lobo se vrací na scénu a s ním i Sedm zbytečných

Lobo 200Nakladatelství Crew nám na podzimní dny nadělilo klasiku - pěkného hrdinu, někdo by řekl spíš lotra, a to zlověstného Loba s novou náloží jeho příběhů. Oblaží nás hned čtyři zábavné příběhy, které svým zpracováním – ať už typickou kresbou či přímočarým s...

Divadlo

Slam poetry exhibice vol.8

slam poetry report200První letošní pražská exhibice se uskutečnila ve čtvrtek 7. února, již tradičně v Rock Café. Osm slamerů, finálový rozstřel a značně vypjaté emoce. Letošní start do soubojů básníků se rozhodně povedl, vydali ale...

Film

Žádný film není jako film o Mupetech
ImageOriginálu se opravdu jen těžko něco přiblíží. Nejenom, že Mupeti jsou nenahraditelné loutkové příšerky, ale také nikdo další neměl v Disney produkci tak šílený nápad. O nadabované české verzi se zmíním dále v textu....