Nikdo ho nezná. Nikdo ho nehledá. Nikdo neví, co udělal.

Nikdo ho nezná. Nikdo ho nehledá. Nikdo neví, co udělal.

Tisk

narek-drozda200Audiokniha Nářek drozda obsahuje thriller s vyšetřovatelem Davidem Rakerem, který se specializuje na hledání pohřešovaných osob.

 

 

 

Krátce před nehodou zachytí Cate a Aidena Gascoigneovy na silnici dopravní kamera. Smějí se a všechno se zdá být v naprostém pořádku. Pouhých pár vteřin nato se jejich auto zřítí do třicet metrů hluboké propasti, kde okamžitě vzplane jako pochodeň.

Takovou nehodu nemohli manželé přežít. Jenže když se hasičům konečně podaří ohnivé peklo uhasit, čeká na ně překvapení. Ve voze ani v blízkém okolí nenajdou žádná těla nebo ohořelé ostatky. Po Gascoigneových se slehla zem.

Po dvou a půl letech se zoufalá rodina obrací na soukromého vyšetřovatele Davida Rakera, který se ihned pouští do rozplétání záhady. Proč sjelo auto Gascoigneových ze silnice? A kam se manželé poděli? Chtěli předstírat vlastní smrt? Ale proč zrovna takhle? A kvůli čemu? Nebo komu?

Před Davidem Rakerem se vrší otázky bez odpovědí. A to ještě netuší, jaké hrůzné tajemství pod vrstvami lží objeví a že se při honu za pravdou sám stane lovnou zvěří.

TIM WEAVER

Tim Weaver je bývalý novinář a redaktor řady časopisů. Přestože byla jeho novinářská kariéra úspěšná, rozhodl se psát raději thrillery. Počínaje Honem na mrtvého tak vzniklo zatím deset románů, které uvedly na scénu soukromého detektiva Davida Rakera, specialistu na hledání pohřešovaných osob. Weaverův čtvrtý a desátý román, Není cesty zpět a Nikdo není doma, byly prezentovány v prestižním britském knižním pořadu Richard and Judy Book Club. Jeho knihy se pravidelně objevují v žebříčku nejprodávanějších titulů podle Sunday Times a poslední dvě, Žena mého života a Nikdo není doma, se v něm udržely dokonce několik týdnů za sebou. Weaver byl rovněž nominován v rámci britského literárního ocenění National Book Awards. Tim Weaver žije s manželkou a dcerou nedaleko Bathu v jihozápadní Anglii.

IGOR BAREŠ

Divadelní a filmový herec vystudoval JAMU a po hostování v Divadle bratří Mrštíků nastoupil do Národního divadla v Brně. Byl nominován na cenu Alfréda Radoka za roli v Hamletovi a nominaci na Cenu Thálie získal za brilantní provedení postavy Raskolnikova v adaptaci Zločinu a trestu. Ztvárnil také celou řadu filmových rolí, například ve snímku Výlet, Krev zmizelého, Sluneční stát nebo Hezké chvilky bez záruky. Hrál v televizních seriálech a inscenacích, jeho hlas je známý především posluchačům rozhlasových her nebo audioknih.

narek-drozda

Nářek drozda
Délka:13 hodin 54 minut
Autor: Tim Weaver
Interpret: Igor Bareš
Překladatel: Alžběta Lexová
Kategorie: Detektivky, thrillery
Vydavatel: Audiotéka
Série: David Raker
Typ: Audiokniha
Formát: digitální

Více informací: https://audioteka.com/cz/audiobook/narek-drozda


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Turistický seriál K21: Svojanov

svojanov 200Milí čtenáři, s prázdninami jsme se u nás rozhodli podívat se pod pokličku různých turistických cílů. Seznámíme vás s životy kastelánů několika hradů a zámků, podíváme se na zoubek strašidlům a představíme pár muzeí. Nebudou chybět ani tipy n...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Pobyt na jednotce intenzivní péče humánně a lidsky

kazde-hluboke-nadechnuti 200V této bohaté směsi vědy, lékařské historie, hluboce humánních příběhů pacientů a osobní reflexe popisuje doktor Wes Ely své poslání, jímž je snaha zabránit tomu, aby pacientům na JIP bylo ublíženo technologiemi, kt...


Literatura

Pokloňte se Hnojaně

kouzelnikuv unik perexOd severských kriminálních luhů k fantazijním kouzelným hájům, respektive lesům! Brněnský Host pro své čtenáře přichystal pohádku pro dospělé, plnou jinotvorů a pratvorů, ale nechybí ani to zásadní – poučení.

Divadlo

Vánoce u Ivanovových aneb bezhlavé svátky naruby

vanoceV divadle Stará aréna uvádějí hru Vladislava Vveděnského Vánoce u Ivanovových čili Úplně předělaný snář. Jedná se o drama nebo komedii? Najdeme zde obojí. A jedno podtrhává druhé.  

...

Film

Neoriginalita se dotkla i Hry o trůny

hra o truny 200Tvůrci scénáře seriálu Hra o trůny si můžou pogratulovat, jejich výtvor je už skutečně jen inspirován skutečnou Písní ohně a ledu od George R. R. Martina. Rozdíly mezi filmem a knihou s...