Odložený případ Očistec - seznam hříšníků na zabití

Odložený případ Očistec - seznam hříšníků na zabití

Tisk

Odlozene pripady-Ocistec perexObyvatele Österlandu sužuje série žhářských útoků. Ve všech vypálených domech policie nachází namalovanou číslici. Inspektorka Tess Hjalmarssonové se svou kolegyní Marií Erlingovou a proslulým dánským profilovačem Carstenem Morrisem se snaží nalézt pachatele dříve, než opět udeří.

 

Výpověď ženy, která jediná požáry přežila, pomůže Tess najít spojitost s případem z počátku její policejní kariéry. V honbě za pachatelem se Tess ocitá v nebezpečí, díky své minulosti se ocitá na seznamu hříšníků, které vrah musí zabít.

Série Odložené případy

I třetí díl ze série Odložené případy je inspirován skutečnou událostí, která zaujala uznávanou švédskou novinářku Tinu Frennstedtovou. Stejně jako v obou předchozích dílech autorka vytvořila napínavý příběh s přidanou hodnotou. Díky čtvrtstoletí zkušeností z reportáží o kriminálních případech je její pohled na policejní práci vzácně autentický. Originální jsou i popisy, jak nevyřešené vraždy i po létech ovlivňují životy pozůstalých.

Zajímavá detektivní dvojice

Hlavní hrdinkou je vedoucí Oddělení odložených případů Tess, díky svým minulým úspěchům a urputné touze vyřešit policejní pomníčky hraničící s obsesí, přezdívaná super-polda. Klidná a uvážlivá Tess pracuje ve dvojici s horkou hlavou Marií, která čtenáře zaujme nejen stylem oblékání, ale i osobitým hudebním vkusem.

Linie vyšetřování a pátraní je prokládána událostmi z osobního života hlavních hrdinek, který má do dokonalosti daleko. Tess má novou partnerku, ale musí se vyrovnávat s tím, že ji nemá jen pro sebe, Marie řeší drogovou závislost své sestry. Chmurný podzim na větrem a vlnami bičovaném pobřeží Österlandu dotváří atmosféru typickou pro skandinávský noir.

Očistec je kniha, kterou by si milovníci severského krimi neměli nechat ujít. Napínavé a v závěru mrazivé čtení, které si za dlouhých zimních večerů určitě užijete.

Odlozene pripady-Ocistec

Odložené případy: Očistec
Autor: Tina Frennstedt
Žánr: severské krimi
Nakladatelství: JOTA
Rok vydání: 2022
Počet stran: 344 s, pevná vazba s přebalem

Hodnocení: 85 %

www.jota.cz/odlozene-pripady-ocistec


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Turistický seriál K21: Zámek Březnice

zamek breznice 200Milí čtenáři, s blížícími se prázdninami jsme se u nás rozhodli podívat se pod pokličku různých turistických cílů. Seznámíme vás s životy kastelánů několika hradů a zámků, podíváme se na zoubek strašidlům a představíme pár muzeí. ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Laurell K. Hamiltonová – Danse Macabre: Anita Blakeová a vztahy

anita danceZačtěte se do magického světa Anity Blakeové,  lovkyně upírů, Popravčí, nekromantky, oživovatelky a federálního šerifa v jedné osobě. Setkáte se nejen s nadpřirozenými elementy v podobě upírů a kožoměnců, ale na přetřes přijdou hlavně záležitos...


Literatura

Asterix 38: Vercingetorixova dcera

asterix vercingetorixova dcera 200V říjnu vydalo nakladatelství Egmont již 38. díl ze série Asterixova dobrodružství, pojmenovaný Vercingetorixova dcera. Tradičně se můžete těšit na vtipné dialogy, situační humor i příjemně laděnou...

Divadlo

Burani slavnostně otevřeli novou divadelní sezonu

VýstřižekDivadlo BURAN TEATR je už hodně let součás...

Film

Prestižní soutěž Jameson Done in 60 Seconds v režii Jameson whiskey je zpět!

altV letošním roce proběhne již druhý ročník soutěže Jameson Done In 60 Seconds v rámci Jameson Empire Awards, která je určena pro všechny fanoušky filmu.

 

...