Encyklopedie technik přežití

Encyklopedie technik přežití

Tisk

encyklopedie technik preziti 200V srpnu vyšla u nakladatelství universum encyklopedie pro každého zálesáka, vojáka či dobrodruha Encyklopedie technik přežití. Že jde opravdu o vytuněný kousek dokazuje i fakt, že jde již o druhé vydání této parádní bichle!

 

 

Tato encyklopedie na téměř 450 stránkách ukazuje celou řadu možných situací a nabízí spoustu praktických rad, jak se zachovat v situacích, kdy nám může jít o život. Je velmi přehledně sepsána a nabízí hromadu černobílých náčrtů a obrázků, které nám mohou být nápomocné zejména v praxi.

Kniha se dělí na tyto sekce, jež se dále větví: Úvod, Příprava na přežití, Přežití na domácí půdě, Přežití v terénu, Lov a pasti, Sebeobrana, Přežití v nehostinném podnebí, Jak si poradit ve zlé situaci a nechybí Slovník a praktický Rejstřík.

Překvapilo mě množství situací, které jsou v knize zaznamenány a také, jak dopodrobna se některým věcem věnuje. To je například vliv stresu na naši psychiku a jak ho zmírnit a že je třeba trénovat nejen fyzickou odolnost, ale i tu psychickou. Dále mě zaujalo, že se tolik věnuje výbavě a připomíná nám ty nejzákladnější věci, třeba jak se správně obléci nebo že správná hygiena je prevencí proti nejrůznějším nemocem. Hodně místa je právem věnováno základům první pomoci. Osobně mě moc nebavilo jedny z posledních kapitol, kde se zaměřují hlavně na vojáky a třeba radí, jak utéct ze zajetí nebo jak přežít výslechy a mučení.

Encyklopedie technik přežití všemi deseti doporučuji lidem, kteří mají rádi přírodu a zajímají se o dění kolem sebe a rádi by si poradili v nejrůznějších situacích, kdy ne nutně jde o život, ale kdy bychom měli být ve střehu a vědět, jak se máme správně zachovat.

encyklopedie technik preziti

Název: Encyklopedie technik přežití
Autor: kolektiv autorů
Název originálu: The Ultimate Survival Guide (2014)
Žánr: encyklopedie
Nakladatelství: Universum
Rok vydání: 2020, pevná
Počet stran: 448
Hodnocení: 100 %

Odkaz: https://www.euromedia.cz/encyklopedie-technik-preziti-psychicka-vydrz-extremni-podnebi-nebezpecny-teren-prvni-pomoc-navigace-stavba-pristresi-hledani-potravy/kniha/13280/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jaroslava Mačková: „Pocit bývá tím základním. Ovšem vedou k němu různé cesty.“

jarka mackova 200Jaroslava Mačková (* 1966) pochází z Černčic na Náchodsku, kde stále bydlí. Vystudovala speciální pedagogii v Hradci Králové. Básnické tvorbě se věnuje již od gymnaziálních studií v Jaroměři. Ale nejen to, psaní ji baví natolik, že do...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Velká kniha pro předškoláky

200lit111Školní rok začal nejen prvňáčkům na základních školách, ale i dětem v předškolních třídách mateřských škol. Všem pomůže Velká kniha pro předškoláky z nakladatelství Fragment, která snadno děti připraví na školní výuku. Je plná úkolů, které rozvíjejí t...


Literatura

Všichni jsme zrozeni k běhu

altDivoké a drsné mexické pohoří Sierra Madre plné kamení a kaktusů je domovem tajemného národa Tarahumarů a bláznivého běžce, jehož Tarahumarové přijali za svého přítele a spřízněnou duši. Dali mu jméno Caballo Blanco – Bílý Kůň.

Divadlo

KoresponDance 2012

KoresponDance 2012V Praze a Brně se letos uskuteční již 4. ročník Mezinárodního festivalu současného tance KoresponDance 2012. Zahajovací večer se koná dnes 27. listopadu v pražském Divadle Archa a...

Film

Recenze: Prázdniny v Provence

prazdniny v provence200Tento film vypráví o trojici muzikantů, již znechucených povinností ustavičně vystupovat, kteří se jednoho dne sbalí a prchnou do slunné Provence k tetě jednoho z nich. Záhy vplují do malé české komunity, která se ve francou...