Jaiya: V poutech rozkoše

Jaiya: V poutech rozkoše

Tisk


V poutech rozkose 200Až někdy půjdete kolem rozmarného erotického obchodu, nemusíte myslet jenom na desítky odstínů šedé, ale třeba i na Jaiyu. A to doporučuju mnohem víc. Pan Grey byl slabý odvar, či spíše, chvílemi amatér a chvílemi profesionál. Zatímco u „šedé“ se budete chvílemi červenat, tady u této knihy, která je spíše encyklopedií, návodem, příručkou, a především hlubokou psychologií lidské sexuální duše se červenat ani nestihnete. Popravdě, nečetla jsem na toto téma ještě vkusnější pojednání.


Tohle chytne a nepustí
Doslova spoutá. Rozhodně je to kniha, která vám zůstane hluboko vrytá. Změnila mi některé mýty a předsudky. Opravdu jsem netušila, že toto není jen perverzní styl filmů pro dospělé nebo něco spojené s násilím (ač tato forma také existuje, ale je dalece za pojetím této knihy), ale vkusné, morální a oboustranné bdsm je dokonce životním stylem, který se prolíná i do všedních dnů! Kdy nad partnerem musíte přemýšlet ve zcela jiných rovinách, než je tomu u běžných vztahů.
A především, jisté prvky dominance a submisivity v sobě máme každý. Promítá se i to běžné sexuality. Že lze katarzí řešit i sexuální problémy… Jsou tu věci, nad kterými se hluboce zamyslíte. Chtě nechtě musíte na konci knihy uznat, že autorka je mistryně svého oboru. Vzrušujícím způsobem popisuje spojení bolesti, napětí a extáze. Dovede vás za hranice sexuálních představ, stále však do hranic přirozených lidskosti. Vlastně to je skvělá kniha pro vyznavače tohoto stylu, je to skvělá kniha i pro toho, kdo to chce jenom zkusit. A také pro každého, koho čistě jen zajímá hloubka lidské psychiky vedená tímto temnějším směrem. Protože TOTO má v sobě každý a překvapivě se všechno vyloupne v jediný pocit – soulad s partnerem.
Vše prokládá příběhy z praxe, ze svého života a dává tak nahlédnout do své duše. Mimořádně vzrušující pro mužskou polovinu čtenářů, řekla bych. Pro dámy pak inspirativní a tady se možná trošku zardíte nad představou, že třeba zrovna tohle vám někdy může probíhat hlavou.
A vše má svou logiku, která se učí už v psychologii…
U některých lidí se někdy bolest rovná rozkoši. Občas to má kořeny v minulosti, jindy ne. Někdy člověk překročí hranice snesitelnosti svých fyzických vjemů, někdy ne. Některým lidem způsobuje rozkoš to, že působí bolest druhým. Dalším zase působí rozkoš bolest jako taková. Proč?
Existují psychické i fyziologické důvody, proč bolest dokáže působit rozkoš. Spouštěčem může být emoce nebo fyzický vjem. Svou nezaměnitelnou roli zde hrají i endorfiny. Někteří lidé tvrdí, že masochisté (tedy ti, kteří mají rádi, když jim druhý působí bolest) mají v mozku více receptorů pro rozkoš než pro bolest. Nicméně u většiny lidí uvolnění endorfinů pomáhá utlumit vnímání bolesti. Zažívají příval hormonu štěstí zvaného dopamin a následnou euforii. Endorfiny (a opiáty zvané encefaliny) jsou jakási přírodní analgetika, protože se složením podobají morfinu. Právě ony mají na svědomí opojení běžce, přirozený nebo orgasmický porod, případně mírnění bolesti po vážném zranění. Jakmile se dostane do hry dopamin a chemikálie lásky oxytocin, vznášíte se na vlnách úchvatného opojení. Sadistovi (člověku, který rád působí bolest jiným) přináší rozkoš jiný  koktejl hormonů štěstí – mezi jinými oxytocinu, adrenalinu a dopaminu.
Zážitek nadvlády a moci v nějaké byť jen náznakové podobě v intimních vztahových chvílích zná snad každý, je na něm v podstatě celé erotično vystavěno. Nechat nad sebou chvíli vládnout právě Jaiy je zážitek vskutku ZAJÍMAVÝ.
A pro každého jiný, protože každému to z temné stránky jeho duše vytáhne něco jiného.


O autorce:
JAIYA je americká sexuoložka, autorka knih Red Hot Touch a Blow Each Other Away a zakladatelka společnosti New World Sex Education, které cílem je pomocí otevřené sexuální osvěty pomáhat lidem rozvinout sexuální život, po kterém touží.
Svůj profesní život zasvětila studiu lidské sexuality a nebojí se s klienty i čtenáři podělit o vlastní zkušenosti. Jako hlavní problém vidí nedostatečnou a nekvalitní výchovu v oblasti sexuality. Věří, že sex není jen něco, co lidé „dělají“, ale naopak je tím základním, co nás činí lidmi.  Pomáhá ženám, mužům i párům poznat tajemství sexuality a díky tomu prožít hlubší propojení a nespoutanou sexuální extázi. www.mistressjaiya.com

V poutech rozkose


Autorka: Jaiya
Název: V poutech rozkoše (Jedinečný průvodce světem bdsm, perverze a intenzivních sexuálních prožitků)
Originál: Cuffed, Tied, and Satisfied
Přeložila: Marie Frydrychová
Ilustrace: Stasia Burrington
Rok vydání: 2016
Vydalo: Nakladatelství Synergie Publishing SE, www.synergiepublishing.com
ISBN: 978-80-7370-332-5


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

4. díl seriálu Březen, za kamna vlezem – nejlépe s knihou (tištenou, elektronickou, audio)

4 BMC perexBřezen býval měsícem knihy, starší ročníky si to dobře pamatují. Asi i v dřevních dobách býval touto dobou propad prodejů (i když se na ně asi tenkrát tolik nehrálo) a tak byl jarní měsíc vybrán jako vhodný ku čtení. Na nějaký čas nám, milovníkům...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Batman a syn

batman a syn 200Jak to asi dopadne, když se na scéně vynoří Batmanův ztracený synek a rozpoutá tu pravou apokalypsu? Batman a syn vás přesvědčí o tom, že rodinné problémy v podání známých superhrdinů nabírají poněkud divočejší obrátky. N...


Literatura

SVĚŽÍ MADAME CHIC

MadameChic perexPoodhalit život Francouzek, jejich neopakovatelné chování, kterým působí navenek, se snaží mnoho lidí. Co způsobuje jejich sebevědomé a vyrovnané chování, proč jejich oblečení má vždy „šmrnc“ a nosí se jako královny, proč jsou trochu zá...

Divadlo

Švandovo divadlo uvede inscenaci Kabaret Winton. Dramatický příběh zachráněných dětí se tak dočká divadelního zpracování

winton 200Silný příběh dvou sester inspirovaný skutečnými osudy a dramatickými historickými událostmi slibuje divákům Švandova divadla inscenace Kabaret Winton. Na scénáři se podílela spisovatelka Kateřina Tučková a jeho spoluautorem je i Martin Františák, uměle...

Film

V pasáži proběhne výjimečná projekce filmu "Pasáž"

pasaz 200Máme pro vás pozvánku na promítání unikátního filmu "Pasáž" režiséra Juraje Herze, a to 8. dubna od 19:00 v 3Kino ArtPasáži.

...