Návrat kurtizány

Návrat kurtizány

Tisk

Navrat kurtizany perexRok 1576 byl pro Benátky těžký. Město se zmítalo v chaosu způsobeném morem a zločinem. Uprostřed zmatku se však najdou obyvatelé, kteří navzdory všemu v sobě našli odvahu v téžce zkoušaném měste zůstat. Patří k nim i Tizian, nejslavnější benátský malíř, který pomalu umírá.

 


Dalšími jsou gondolier Sebastiano toužící po pomstě nebo kurtizána Tullia Buffová, která musí bojovat o své postavení a majetek. Jejich osudy patří do dávné minulosti, no i v současnosti ovlivňují životy obyčejných lidí – herce Terryho a režiséra Ludovica, který v Londýně prožívají komplikovaný milostný vztah nebo uklízečku Auroru v New Yorku, která v sídle svých zaměstnavatelů obdivuje starý obraz.

Victoria Blakeová je americká spisovatelka, jejíž román Návrat kurtizány je inspirován historickými fakty. Některé z nich si však autorka upravila pro potřeby knihy, jiné jsou sporné a další jsou výplodem autorčiny fantazie.

Návrat kurtizány je oddechové čtení, u kterého hned od začátku víte, jak skončí, no i tak čtete dál, protože autorka má dar poutavě popisovat postavy , jejich touhy a sny a taky prostředí, ve kterém se příběh odehrává. Při čtení se tak přenesete do Benátek šestnáctého století, současného Londýna a New Yorku a budete poznávat jejich tajemství.

Nejzajímavější jsou příběhy Sebastiana, Tiziana a Tullie. Ty ostatní za nimi moc nezaostávají, no pokud nemáte rádi čtení o homosexuálech a jejich vztazích, tahle kniha pro vás nebude to pravé, protože tomuhle tématu je zde věnován poměrné velký prostor. Pokud vám však tohle téma nevadí a kromě toho máte rádi propojené příběhy odehrávající se v různých časových období, bude se vám Návrat kurtizány líbit. Nejen kvůli podmanivému začátku a konci, díky kterým se vaše představivost rozběhne naplno, ale i kvůli povídání o opravdové lásce, přátelství a oddanosti, které chytí za srdce.

Navrat kurtizany 1

NÁVRAT KURTIZÁNY
Autorka: Victoria Blakeová
Originální název: Titian's Boatman
Překlad: Veronika Fričová
Vydáno: Fortuna Libri (SK), 2017
Počet stran: 352

Hodnocení: 70%

www.fortunalibri.sk/search?q=n%C3%A1vrat+kurtiz%C3%A1ny 



 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Lenka Dusilová: Je čas na nové věci

200rozLenka Dusilová, nepřehlédnutelná a originální osobnost české hudby, přichází se svojí kapelou BAROMANTIKA s novým albem. Přesněji řečeno jde o komplet CD a DVD s živým koncertním záznamem Live at Café v lese, který je vůbec prvním živým albem v kompletn...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Mentati Duny


mentan 200Píše se rok 2014 a na pulty knihkupectví se dostává další ze série románů Briana Herberta a Kevina J. Andersona, zasazený do vesmíru Duny, který vytvořil skoro před půl stoletím Frank Herbert.

...

Literatura

Stříbrná cesta – naděje umírá poslední

stribrna cestaLelle jako každou noc usedá do svého auta a vydává se na cestu. Každou noc jezdí často i celé hodiny. Hledá stopy, naději, cokoliv co by mu pomohlo najít jeho dceru Linu. Tu jednoho rána odvezl na autobusovou zastávku a odjel do práce.

...

Divadlo

Slovácké divadlo uvede v premiéře Deník Anne Frankové

denik perexSlovácké divadlo je od předminulého týdne, kdy byly vyhlášeny Ceny divadelní kritiky, v první desítce nejlepších českých divadel. Do elitní sestavy se ale neprobojovalo jen uváděním ztřeštěných komedií a výpravný...

Film

Moje kino LIVE nabízí filmy i v době omezeného pohybu

kinoVybraná menší kina se rozhodla zprostředkovat filmy online a zajímavým způsobem nabídnout i další program. V pátek 27. března to byla třeba beseda s Vítem Klusákem, režisérem filmu V síti. Program bude pokračovat i během dubna. Projekt nese název Moje kino LIV...