S láskou Louisa...Svěží zákusek do postele!

S láskou Louisa...Svěží zákusek do postele!

Tisk

s-laskou-luisa 200Obávala jsem se, jestli to nebude červená knihovna, limonáda jak vyšitá, ale s příjemným překvapením můžu říct, že jsem se mýlila. Ano, je to do jisté míry opojný text, čtivě napsaný, strhujícím způsobem, a i když vás vtáhne do děje, nemůžu říct, že by mě autorka opojila natolik, že i hollywoodskou romanci přehlédnu a budu dělat, jako by nic.

 

Svěží knižní zákusek, řekla bych...

Samozřejmě záleží na vkusu každého čtenáře, nic proti romancím, ale tady jsem už i díky anotaci očekávala příběh, který bude uvěřitelný, silný a bude mít nějakou hlubší dějovou linii.

Měl.

Našla jsem v něm přesně to, co jsem očekávala.

Drobná sdělení, drobné souvislosti, které my ženy tak milujeme, protože jsou pro každou z nás jiné a bereme si z nich něco do svého života. Něčím osloví každou z nás a pro každou ta chytlavá místečka, nad kterýma se zastaví, budou jiná. Žádná vata, tato kniha má i přes romantický příběh jemnou nit hlubších myšlenek, a impulsů, které takové myšlenky ve čtenáři vyvolají.

Dostáváme se na pobřeží Long Islandu, Louisa sem přijíždí po negativních životních zkušenostech a buduje tu nejen svůj nový domov, ale také sebe samotnou. Jsou to takové ty chvíle, kdy

Co chválím, je obálka a pomalost příběhu

Ta je skvostná, něžná, krásná – vyjadřující text, který najdete uvnitř. Elegantní, svěží. Jako ten přímořský vánek. Ostatně prostředí, ve kterém se příběh odehrává je stejné jako celkový dojem – odlehčující, dovolenkový, odpočinkový. Mlsání na letní večery nebo na podzimní sychravé dny. Hezky pod peřinku. A přemýšlet o chvílích, kdy vám osud zamíchá životem tak, že „tak jste si to nepřály“, milé dámy. A z takových chvil vzchází nejen obrovská síla, změna chování i myšlení, ale také nové možnosti a nové osudové události. A tady příznivci realistických vztahů zaplesají – všechno je tak elegantní a pomalé a… no právě takové, jaké by to mělo být. Jo, Danteho si vážně zamilujete, prosím, nemohli by se takoví pánové klonovat a rozdávat? Jednoho bych si vzala.

A věřím, že i o Louisiny klony by byl mezi pány zájem. Jednoduché charaktery, které nejsou rozhodně bez chyby, ale každým coulem dokáží probudit vaše vlastní vzpomínky, touhy a emoce.

Jasně, je to jen příběh, ale…

Ale právě takhle je dobré se někdy zasnít. A možná porovnat svůj  život a své hodnoty - vždyť víte...

 s-laskou-luisa

Hodnocení: 90 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Martina Bittnerová: „Je důležité vyvolávat hlubší emoce!“

Bittnerova 200Viktor Dyk, Karel Hynek Mácha, Stanislav Kostka Neumann, Jiří Karásek ze Lvovic a další velikáni jsou v příbězích Martiny Bittnerové zajímavým způsobem „polidšťováni“. Spisovatelka a badatelka v jedné osobě nabízí nový pohl...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Naše normalizace: Cenné vzpomínky, ale selektivně vybrané
ImageNa osobních výpovědích je postaven sborník Naše normalizace vydaný občanským sdružením Člověk v tísni. Záměru nelze co vytknout - konkrétní lidské prožitky přiblíží jakoukoli dob...

Literatura

Tomáš Zástěra se ukázal jako dobrý vypravěč

opoustim ostrov200V nakladatelství Ikar (Euromedia Group) vyšla kniha moderátora Tomáše Zástěry, kterého hodně lidí poznalo díky jeho účasti v pořadu Survivor.

 

...

Divadlo

Hrabě Monte Carlo byl fascinující

HrabeMC perexMěstské divadlo Zlín přeneslo své návštěvníky do město hazardu – Monte Carla, kde se na malém zapadlém náměstíčku rozjela napínavá komedie plná lásky.

...

Film

Jak buřiči a rozvratníci zachránili Hollywood

bezstarostni jezdci zurici byciŠedesátá léta narušila snad všude na světě zavedené pořádky, které v kinematografii dosud panovaly. Zejména režiséři se chtěli vymanit z područí služebnosti - ať již ji zosobňovaly ideologické tlaky, jak...