Smrtelná hádanka

Smrtelná hádanka

Tisk

smr 200Kdo miluje krátké detektivní příběhy, rád luští a ještě k tomu si potřebuje neustále upevňovat a rozvíjet své znalosti anglického jazyka, měl by sáhnout po této knížce. Má tvar trhacího kalendáře a obsahuje 10 mini detektivek. Hlavní postavou je inspektor Hudson, který postupně odhaluje smrtelné hádanky. S tímto detektivem jsme se již mohli setkat v knize Anglické detektivky s křížovkami (jazyková úroveň A2).

 

V této nové knize pátrá po tom, kdo zabil paní Arnoldovou, proč výstup v talkshow končí smrtí, co má společného začínající řidička se ztracenou želvou atd. Příběhy jsou kombinovány s více než 90 didaktickými jazykovými hádankami a autor, Joseph Sykes, ji doporučuje k získání širokých řečových znalostí v angličtině (jazyková úroveň B1). Při studiu má čtenáře motivovat nejen napínavý děj, ale také přiměřená jazyková úroveň textů a postupně se zvyšující stupeň obtížnosti hádanek. Kombinací četby a luštěním hádanek, které se vztahují k textu, si lze efektivně otestovat a procvičit své jazykové znalosti. K hádankám patří slovní puzzle, slovní pyramidy, slovní spirály, slovní řetězce, poschoďové křížovky, osmisměrky atd.
Kniha je didakticky velmi vhodně řešená. Odpovídá nejnovějším didaktickým zásadám pro jazykové vzdělávání, a jsou proto vhodným učebním prostředkem při samostudiu. V úvodu jsou osloveni příznivci záhad a autor je motivuje ke studiu angličtiny. Následuje objasnění způsobu luštění obtížnějších hádanek a křížovek. Na lícových stranách je v barevném rámečku umístěn pokračující text příběhu s barevně označenými méně známými slovíčky a slovními spojeními, která může čtenář vždy najít na rubové straně daného listu v rámečku s anglicko-českým slovníkem. Rovněž zde nalezneme správné řešení hádanky z lícové strany. Písmo je dostatečně veliké, aby nedělalo potíže ani lidem s horším zrakem. Doprovodné kresby ledacos naznačují a zpříjemňují čtení. Formát knihy a její hmotnost umožňují nosit si ji s sebou, kdykoliv se chystáte někde dlouho čekat. Pak už stačí ještě tužka a guma a můžete začít se studiem.
Knížku jsem si vychutnala. Je skutečně velmi příjemně čtivá. Každý den jsem se těšila na jeden mini příběh. A moc mě tohle nenápadné samostudium bavilo. Hádanky i ostatní úkoly nejsou nijak zvlášť obtížné a opravdu si lze nenucenou formou osvojit pěkných pár obratů. Mohu ji proto doporučit zájemcům o anglický jazyk. A už se těším na další díl, pokud ještě nějaký vyjde. Takovýchhle knížek totiž na našem knižním trhu není nikdy dost.

smr 1

 


www.albatrosmedia.cz


Název: Smrtelná hádanka. Anglické detektivky s křížovkami (z anglického originálu A Deadly Puzzle)
Autor: Joseph Sykes
Přeložila: Jana Navrátilová    
Žánr: jazyky   
Nakladatelství: Edika Brno ve společnosti Albatros Media, s. r. o.
Rok vydání: 2014
Počet stran: 192

Hodnocení: 100 %

Smrtelná hádanka od Albatros Media


Zdroj foto: http://www.kniha.cz/smrtelna-hadanka/d-301301/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Interview s Petrou Maxin - Čegiňovou

ceginova 200Petra Maxin – Čegiňová je scénaristra zo skupiny ABBA SLOVAKIA.

 

 

 

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Šokující zločin. Hluboko pohřbené tajemství. Dokáže novinářka zjistit pravdu?

Navrat domu perexJe Štědrý večer roku 1959. Na konci horkého dne objeví místní muž na pozemku velkolepého sídla několik bezvládných těl. Když je obyvateli přivolána policie, poklidné městečko Tambilla se stává dějištěm vyšetřování nejzáhadnější vra...


Literatura

Rozsvěcejte lampy aneb Lampáři se vrací

lampar 200Druhý díl úspěšné fantasy série Tetování krví s podtitulem Lampář se konečně dočkal opětovného vydání. V brzké době vyjde zcela nové třetí pokračování od D. M. Cornishe, proto rozhodně není na škodu si připomenout staršího bratříčka.

Divadlo

Jaký vliv může mít los na svatební přípravy? To se dozvíte v komedii Lov na losa od 11. října na scéně divadla Palace

lov na losa 200Komedie s názvem Lov na losa se zdá být banálním příběhem snoubenců Elišky a Kamila plánujících společný životní krok – svatbu. Již v začátku se však kolem příprav odehraje smršť bizarních a absurdních situací a celý příběh tak nabírá neče...

Film

Víly z Inisherinu se jen plouží

Vily 2Přeceňovaný dramatik Martin McDonagh, jenž se u nás proslavil pokrokářským požadavkem, že postavu černocha nesmí hrát nikdo jiný než černoch, se dopustil i několika filmů, které opíral o morbidní humor a různě vyšinuté postavy (V Bruggách, Sedm psychopatů, Tři...