Nick Cave & The Bad Seeds dorazí do Prahy

Nick Cave & The Bad Seeds dorazí do Prahy

Tisk

200hJiž příští pátek 22. listopadu 2013 se můžeme těšit na jednu z nejdůležitějších hudebních událostí tohoto podzimu. V pražské Tip Sport Areně vystoupí Nick Cave & The Bad Seeds, aby představili své již v pořadí patnácté album Push the Sky Away, které vychází 18. února 2013.

 

 

 

Nové album Push the Sky Away prostřednictvím poetické fotografie na přebalu naznačuje částečně i svůj obsah – mísí se zde současné prostředí se starými mýty a kulturní odkazy. Songy lehce prozařují mlžný opar detaily posbíranými z lidských životů, které Cave odpozoroval kolem sebe. „Nevím, tahle deska mi prostě přijde 'nová', víte, ale nová tak nějak postaru,“ sám o ní tvrdí Cave.

h

Písničky alba vznikaly během jednoho roku, jsou o důležitých událostech, momentálních módních záležitostech a mysticky zabarvených absurditách – ty všechny stojí v řadě vedle našich věčných otázek a pátrání po tom, co je a co není v životě důležité.

„Přicházím do studia s přehršlí nápadů bez konkrétní formy a právě Bad Seeds je přetvářejí na zázračné věci. Zeptejte se kohokoliv, kdo je viděl při práci. Žádná jiná kapela na světě se jim nevyrovná v té jejich čisté, instinktivní vynalézavosti,” pochvaluje si svou kapelu Nick Cave a dodává: „Prvotně důležité u všech těchto projektů je udržet Bad Seeds při síle a při životě. Cítím to jako určitou 'povinnost'. A je pravda, že do toho jdu s jistým misionářským zápalem. Je to celoživotní práce. Někdo se o ně musí postarat.“

O tom, že Nick Cave a The Bad Seeds společně produkují dokonalý kolektivní jazyk nebývalé bohatosti a komplexity, se můžete přijít přesvědčit i vy, a to 22. listopadu do pražské Tip Sport Areny.

Nick Cave & The Bad Seeds
22. listopadu 2013
Praha, Tip Sport Arena, Výstaviště Holešovice
Vstupenky v sítích Ticketpro a Ticketprotál
1350,- stání, 1550,- sezení, 2550,- VIP
Koncert pořádá 10:15 Entertainment, s.r.o.

Zdroj foto: nickcave.com


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

MetaLinda: „Bola iná doba, asi aj lepšia, ako je teraz.“

Metalinda perexSkupinu MetaLinda založili v Bratislave v roku 1983 členovia skupiny Halušky a Regata Peter Sámel, Ján Lapoš, Vlado Suchán a Dušan Horecký. Ich začiatky ako uviedol Peťo Sáme

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Sběratelé zla aneb nechte vyšetřovat forenzní psycholožku

sberatele-zla 200V nakladatelství HOST vyšla velmi dobrá detektivka anglického spisovatele, herce a scenáristy Marka Griffina. Pusťte se do Sběratelů zla i vy!

 

...

Divadlo

Na hradě je ženská!

noc na karlstejne 200Poslední dobou jsme nebyli dlouho v divadle – po tom, co jsme se z jednoho představení vytratili během přestávky, jsme neměli vůbec chuť ani náladu. Po pauze jsme tedy vyrazili na Noc na Karlštejně a odcházeli jsme opravdu nadše...

Film

Šarlatán získal pět nominací na Ceny české filmové kritiky

Sarlatan 200Příznivé přijetí nového českého dramatu režisérky Agnieszky Holland Šarlatán tuzemskými filmovými novináři stvrdilo první lednový týden pět nominací na Ceny české filmové kritiky, včetně těch v kategoriích Nejlepší film, režie a scénář. Své soš...