Masters of Rock 2012: HELL

Masters of Rock 2012: HELL

Tisk
ImageSkupina Hell, heavymetalová legenda a průkopník okultního metalu, vznikla původně v roce 1982 z rozpadlých britských skupin Rage Against Time a Paralex. Pět let koncertovala po Velké Británii ve složení Dave Halliday (zpěv a kytara), Kev Bower (kytara), Tony Speakman (baskytara) a Tim Bowler (bicí).

Oficiální metalová média je však vzhledem k jejich naprosté, až provokativní odlišnosti nepochopila a důsledně je opomíjela. Když konečně Hell podepsali smlouvu s belgickou nahrávací společností Mausoleum a chystali se nahrát své první album, přišla tvrdá rána - společnost čtrnáct dní před začátkem nahrávání zkrachovala. Kev Bower skupinu okamžitě opustil, na několik vystoupení ho ještě nahradil Sean Kelly, ale pak se skupina rozpadla. To dovedlo Dava Hallidaye v roce 1987 k sebevraždě - otrávil se kysličníkem uhelnatým.

Dokud ještě hráli, na většině jejich koncertů bylo možné v prvních řadách zahlédnout mladého kluka Andyho Sneapa, který je neuvěřitelně obdivoval. Halliday ho dokonce učil hrát na kytaru. Andy později rozjel úspěšnou kariéru ve své vlastní skupině Sabbat i jako hudební producent. Hallidaye i Hell často uvádí jako svůj velký vzor.

 

Image


V roce 2008 se dali dohromady zbývající členové skupiny Hell s Andym a rozhodli se po 22 letech konečně nahrát své debutové album. Sneap přizval svého kolegu ze Sabbat Martina Walkyiera, spolu převzali po Hallidayovi zpěv a kytary a Sneap se také ujal role producenta alba. Walkyier později z Hell odešel, nahradil ho bratr Keva Bowera David (známý též jako televizní herec David Beckford). Noví Hell nahráli 10 písní z 80. let a počátkem roku 2011 vydali své debutové album Human Remains, které se ihned po vydání dostalo na 46. příčku německého žebříčku. Znovu také začali vystupovat naživo, první koncert odehráli v nottinghamském MFN klubu v květnu 2011 a dorazili na něj fanoušci mj. i ze Skandinávie nebo z americké Kalifornie.


Dědictví Hell, po dlouhá léta zamčené v zaprášené truhlici, se dočkalo svého vzkříšení a budeme ho moci posoudit na letošním festivalu Masters of Rock ve Vizovicích.

Členové 2011:

David Bower - zpěv
Kev Bower - kytara, klávesy
Andy Sneap - kytara
Tony Speakman - baskytara
Tim Bowler - bicí

Zdroj foto: hell-metal-band.com

 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

K velkým i malým rolím všech žánrů přistupuji se stejným nadšením i respektem, říká Lenka Kočišová

lenka kocisova 200Zpočátku to byly naivky, ty pak vystřídaly na jevišti komediální a dramatické role. A protože je Lenka Kočišová muzikální, objevuje se i v muzikálu. Už jako začínající herečka si vyzkoušela Lízu Doolittlovou, což je náročná herecko...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Dina a tajemství starých tenisek

dina200Dina je osmiletá školačka, která jede s tatínkem na výlet za tetou. No, vlastně ne na výlet, ale na prázdniny. A vůbec neví, co ji tam čeká. Tuhle tetu nezná a tu její vesničku, s tím legračním názvem Velká Hučka, už vůbec ne. Ale přesto se do Hučky těší. ...

Divadlo

RockOpera natočila klip k Tróje bájné. Jeviště divadla se změnilo na filmové studio

troja bajna 200RockOpera Praha představuje videoklip ke skladbě Trója bájná z rockové opery Trója. Objeví se v něm Eva Urbanová v roli bohyně Artemidy, Pavla Forest jako věštkyně Kassandra a herečka Jenn Kirk, která má symbolizovat Tróju. „Rozhodli jsme...

Film

Co mají Forman s Menzelem společného a co je rozděluje

formen menzel perexPánové Miloš Forman a Jiří Menzel proslavili českou kinematografii i v mezinárodním kontextu, prvních z nich se navíc prosadil i v Hollywoodu. Oba začínali v 60. le...