Dark Side of the Moon zazní na Zimním stadionu v Bílině. Michal Malátný vystoupí jako speciální host

Dark Side of the Moon zazní na Zimním stadionu v Bílině. Michal Malátný vystoupí jako speciální host

Tisk
ImageDoposud celkem sedmkrát hudební seskupení kolem Filipa Benešovského nabídlo divákům v České republice unikátní show skupiny Pink Floyd – „The Wall“. Poslední z těchto představení se uskutečnilo ve vyprodané pražské O2 areně v roce 2009 za účasti výjimečných hostů, jako jsou Michal Malátný (Chinaski), Jan Neckář (Bacily), Radim Hladík ( Blue Effect ), Zdeněk Kluka a Roman Dragoun (Progres 2) nebo syn Rogera Waterse - Harry. Historie tohoto projektu však sahá až do roku 2002.

 


Během té doby došlo i na realizaci dalších skladeb této britské legendy a také k nastudování jednoho z nejzásadnějších rockových  alb historie – „Dark Side of the Moon“. S touto myšlenkou přišli bratři Tomáš a Michal Kašparové, a tak v podstatě téměř ve stejném muzikantském složení jako „The Wall“ spatřil „Dark Side“ po česku světlo světa v listopadu roku 2006 v Roudnici nad Labem. Poté se s velkým úspěchem reprízoval v Plzni, v Žatci, v Litoměřicích a v září roku 2011 také v opavském kině Mír.

 

Image


Nyní se chystá tým kolem Benešovského k prozatím největšímu indoorovému provedení „Dark Side of the Moon“ v historii tohoto jejich projektu. Představení se uskuteční 23. března roku 2012 na Zimním stadionu v Bílině. Jako exkluzivní host po tříleté pauze vystoupí Michal Malátný.

 

Image


První část koncertu je „The Best of Pink Floyd and Roger Waters“, po přestávce pak následuje samotné album „Dark Side of the Moon“. Celé vystoupení je opatřeno kvadrofonním zvukem, který rotuje sálem, mnoha rekvizitami, filmovými střihy, českými titulky a také drobnými hereckými výstupy. Jedná se tedy o skutečně jedinečnou a neopakovatelnou audiovizuální show, která se připravovala řadu měsíců.

Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji v Informačním centru v Bílině ( Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , tel: 417 810 985), v síti Ticketportal.cz a od konce ledna také v síti Ticketstream.cz.

Více informací na webu:
www.thewall2009.cz a www.pinkfloyd.cz.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Chtěla bych být takovou babičkou!

Valerie Zawadska 200Audioknihu BABIČKA POZDRAVUJE A OMLOUVÁ SE od Fredrika Backmana, autora celosvětově úspěšného románu MUŽ JMÉNEM OVE, načetla Valerie Zawadská. Hravé, jímavé a humorné vyprávění líčí neobyčejný vztah babičky a vnučky, ale také uka...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Mráz stále přichází z Kremlu

putin200V poslední době se přímo roztrhl pytel s tituly zaměřenými především na život tajných agentů. Asi nejhlavnějším důvodem je potřeba vyrovnat se s některými relikty minulosti ve chvíli, kdy už získané informace bezprostředně neohrožují jednotlivé životy....

Divadlo

Igor Orozovič spolu se skladatelem Ivanem Acherem vypustil do světa jeden z prvních divadelních soundtracků

bezruky frantik200V Divadle pod Palmovkou se těší velké pozornosti diváků i odborných recenzentů černočerná komedie Bezruký Frantík, jejíž scénář napsali Tomáš Dianiška s Igorem Orozovičem. Inscenace dokonce získala letos na jaře nominaci v Cenách di...

Film

Poznejte Carlose Santanu zblízka. Život slavného muzikanta přiblíží hudební dokument, který uvidíte i v českých kinech

Carlos SantanaLegendární kytarista Carlos Santana, který má na kontě i vystoupení na Woodstocku, naposledy hrál v České republice před dlouhými deseti lety a není moc pravděpodobné, že by se k nám šestasedmdesátiletý muzikant v blízké době vrátil. Nyní maj...