Metalové okénko květen

Metalové okénko květen

Tisk

mo 200Pokud vám chybí živá hudba, přeneste se do světa metalu aspoň tím, že zjistíte nejnovější zprávy o tom, co kdo vydal nebo co se chystá. Hezké čtení přeju!

 

 

Kapela Ill Nino brzy vydá svou novou desku s názvem IllMortals a právě z ní můžete omrknout videoklip k písničce All Or Nothing. Hostuje zde i zpěvák Sonny Sandoval z P.O.D., tak pokud máte rádi latino rytmy, určitě se podívejte!

Novou muziku představuje i kapela Nonpoint, konkrétně píseň Ruthless, z chystaného EP. Abyste byli v obraze, tak vězte, že naposled tohle uskupení vydalo desku X v roce 2018.

Norští black metalisté Mayhem vydali na podzim roku 2019 desku Mayhem a protože materiálu k ní měli opravdu hodně, 9. července se můžeme těšit na EP Atavistic Black Disorder / Kommando, kde najdeme další materiály z tvorby té studiovky.

mo mayhem

Na scéně se objevila nová metalová kapela! Jmenuje se Crypta a skládá se pouze z žen: zpěvačky a basačky Fernandy Liry a za bicími je Luana Dametto (obě bývalé členky brazilské kapely Nervosa), dále kytaristky Sonia Anubis (Cobra Spell) a Tainá Bergamaschi (ex-Hagbard). Tahle brazilsko-holandská kapela vydá svůj debut Echoes Of The Soul 11. června a už teď si o jejich hudbě můžete udělat obrázek při poslechu písní From The Ashes:

a údernější Starvation:

Industriální kapela Fear Factory vydá 18. června album Agression Continuum a aby nás navnadili, vypustili do éteru klip k písni Fuel Injected Suicide Machine:

Thrash metaloví veteráni Sodom vydají koncem srpna EP Bombenhagel, kde najdeme tři písničky. Jejich zatím poslední, šestnácté, album nese název Genesis XIX a vyšlo loni.

mo sodom

Jejich souputníci Destruction rovněž nezahálí a v půli srpna vydají Blu-ray a CD Live Attack. Jak to bude vypadat? Pomůže vám živák Mad Butcher:

Mám pocit, že s EP se poslední dobou roztrhl pytel, neboť právě třípísňové EP vydá i banda Machine Head. Jedenáctého června vychází Arrows In Words From The Sky.

mo machine head

Zpěvák Rammstein a Lindemann Till Lindemann vydal další poměrně kontroverzní klip – a to k písni Ich hasse Kinder:

Zdroj: https://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Matej Mináč: Impulzem bylo zaznamenat maminčiny vzpomínky na tragické časy přes úsměvné příběhy

ocima fotografky 200Filmy uznávaného režiséra Mateje Mináče proslavily příběh záchrany 669 dětí sirem Nicholasem Wintonem během 2. světové války. Jeho nejnovější film má název Očima fotografky a je o osudu dítěte, které nemělo to štěstí dostat se vča...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Doktor Proktor: 1+1 je mnohem víc než tři!

doktor proktor nesboJo Nesbø je nejen jedním z autorů populární severské krimi série s charismatickým, přidrzlým a nekonvenčním detektivem Harry Holem v hlavní roli (všechny u nás postupně vydává KNIHA ZLÍN

Divadlo

Romeo a Julie … a co jako? aneb To světu svítá a stmívá se v nás

romeo a julie a co jako´Není lhostejné, kde právě jsme. Nebezpečně se k sobě blíží některé hvězdy. Také zde dole dochází k násilnému odloučení milenců jen proto, aby se čas zrychlil o tlukot jejich srdcí. Jen prostí lidé nehledají štěstí… ´(Vlad...

Film

Nové pražské AutoKino LEDÁRNY nabídne filmové i kulinární zážitky

autokino 200Chybí vám filmové zážitky na opravdovém velkém plátně s kvalitním zvukem? Právě v těchto dnech otevírá své brány AutoKino LEDÁRNY, situované do prostoru bývalých ledáren v pražském Braníku. Prostor v těsném sousedství řeky Vltavy tak nově ožije...