V září se opět rozezní kutnohorské varhany

V září se opět rozezní kutnohorské varhany

Tisk

kutnohorsky varhanni festivalPrázdniny utečou jako voda a zase tu bude září a s ním i první ročník Kutnohorského varhanního festivalu na konci léta.

 

 

 

 

Varhany se tentokrát rozezní pouze v chrámu sv. Barbory, ale zato hned třikrát. Festival zahájí svým vystoupením fenomenální německý varhaník Ulrich Walther v pátek 7. 9. V sobotu 8. 9. si budou posluchači moci vychutnat díla opravdových mistrů v podání jednoho z nejlepších evropských varhaníků, Pavla Kohouta. V neděli 9. 9. se s letošním ročníkem festivalu rozloučíme vystoupením mistra improvizace, jímž je Přemysl Kšica.


Jaký program si pro Vás účinkující připravili? Inu od každého trochu, od osvědčených „starých mistrů“, jakými jsou J. S. Bach, A. Vivaldi, či D. Buxtehude, se můžete těšit i na soudobé autory. Ulrich Walther a Přemysl Kšica Vám předvedou i výběr z vlastní tvorby.

Dramaturgie festivalu se opět ujal vynikající kutnohorský varhaník Michal Hanuš.

kutnohorsky varhanni festival


Koncerty začínají vždy v 19,30 hod., ale s pořízením vstupenek nečekejte na poslední chvíli, předprodej vstupenek v informačním centru v Sankturinovském domě odstartoval 1. 7. 2012.

I letošní ročník festivalu se koná za podpory Města Kutná Hora a ve spolupráci s Římskokatolickou farností – arciděkanstvím v Kutné Hoře. Mediálními partnery festivalu jsou: Kutnohorský deník, Obzory Kutnohorska, Tep – regionální týdeník, Kam po Česku, e-magazín Kultura21.cz a webový portál www.i-Senior.cz.

Kompletní program festivalu včetně profilu účinkujících naleznete na stránkách www.guide.kh.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dům kultury v Kroměříži představuje noviny Afriky pod jednou střechou

Miroslav karasek perexSběratel Miroslav Karásek vystavuje od 3. ledna do 15. února ve foyer Domu kultury v Kroměříži část svojí ojedinělé sbírky novin z celého světa. Po úspěšné prezentaci asijských periodik se tentokrát věnuje periodickému tis...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Dvé ženy. Stejné jméno. Jeden vysněný život


Chci tvuj zivot perexKelly Medinová se cítí osamělá. Její syn před rokem odešel na univerzitu a její život je od té doby prázdný. Když se náhodou dozví, že ve městě žije žena se stejným jménem, jaké má ona, nedokáže na ni přestat my...

Divadlo

Zábava aneb chi-chi, cha-cha, che-che

ypsilonka 200Začali jsme slovy dnes již jistě klasické pohádky. V té se snažili princeznu rozveselit učením smíchu. A smích, to má být přece zábava. A zábavu a její smysl si vzali na paškál v divadle Ypsilon prostřednictvím jednoaktového absurdního dram...

Film

Zlomené město

200filmNew York coby město hříchu, kráska v nesnázích a cynický policajt s temnější minulostí. Allen Hughes ve svém novém snímku křísí klasické atributy americké drsné školy.

...