Metalové okénko březen

Metalové okénko březen

Tisk

mo 200Ani v březnu hudební průmysl nezahálí, ba právě naopak, zahlcuje nás novinkami ze všech stran. Nechybí aktuální informace o vydání nového materiálu ani pořádná porce klipů. Tak si to užijte!

 

 

Je to k neuvěření, ale Foo Fighters letos slaví 25 let existence! Na oslavu plánují mimo jiné vydat dokument s názvem What Drives Us, který bude mapovat několikaměsíční turné po Americe v malé dodávce.

Polská death metalová legenda Vader vydá 1. května svou už šestnáctou studiovou desku! Solitude In Madness bude obsahovat 11 skladeb a určitě bude stát za to.

 mo vader

Švédští metláci Soilwork vypustili do světa zbrusu novou písničku Desperado a rovnou k ní přidali i videoklip:

Švédští klasici Triptykon vydají v půli května Requiem (Live At Roadburn 2019), kde se podíváme na zoubek historii jak Celtic Frost, tak Triptykon – a to i s instrumentální částí od Dutch Metropole Orkest. Requiem" (46:00 min.) je složen ze tří částí: 1. Rex Irae, který se poprvé objevil v roce 1987 na desce Into The Pandemonium od Celtic Frost, 2. Grave Eternal (32:28 min.), což je nově napsaná střední část a konečně 3. Winter (06:54 min.), který je z desky Monotheist od Celtic Frost z roku 2006.

mo triptykon

Těšit se můžeme hned na několik formátů a speciálních edic a je jasné, že i výtvarná stránka bude na velmi vysoké úrovni, jak je tomu u téhle kapely zvykem. Pokud nevíte, co čekat, můžete si pustit trailer:

Americká banda The Black Dahlia Murder vydá 17. dubna novinku Vermunous a už nyní z ní prezentuje velmi vydařenou píseň a klip k písničce Child Of Night. No, jejich hudba zraje jako víno!

Korn vydali v září album The Nothing a z ní se můžeme podívat na videoklip ke skladbě Can You Hear Me:

Heaven Shall Burn vydali 20. března desku Of Truth And Sacrifice s asi 100 minutami nové muziky a teď nás pořádně zásobují videoklipy. Tím nejnovějším je poněkud překvapivý Übermacht:

Hatebreed odkládají vydání nového alba, které mělo vyjít ještě tento rok, na neurčito. Důvod je jasný – koronavirus.

Moderní metal v podání ukrajinských Jinjer je teď na vzestupu a není se co divit, kapela do toho dává všechno! Ostatně, můžete se podívat sami na klip Pit Of Consciousness z desky Macro, je to živák z jejich loňského vystoupení v Kyjevě:

Kalifornští metalisté As I Lay Dying zrušili kvůli nynější situaci světové turné, ale pustili do éteru píseň Destruction Or Strength, která se nedostala na desku Shaped By Fire. Líbí se vám? Mně ano!

Thrash metaloví veteráni Kreator z Německa překvapili, když vydali nový singl a rovnou i videoklip k písni 666 – World Divided:

Ill Nino vypustili do světa singl Sangre a je až s podivem, že jde o první novinkovou věc kapely za posledních pět let! Kapela se rozhádala, takže důvodů proč tomu tak je, je zřejmě víc. Ale posuďte sami, jak to kapele sluší s novým zpěvákem.

A když jsme u Ill nino, můžeme zavzpomínat i na jejich původního zpěváka, Cristiana Machado. Ten z kapely oficiálně odešel, nakonec se domluvili a on plánuje na podzim vydat sólové album. To ponese název Hollywood Y Sycamore a zaměří se na latino rytmy. Tak uvidíme, co z toho vyleze…

Činí se i industriální bohové Ministry, kteří zalezli do studia, aby makali na následovníkovi desky AmeriKKKant z roku 2018.

Vydavatelství Relapse Records má v plánu vydat živou hudbu legendární kapely Death. Živáky ponesou název Death: Non Analog - On Stage Series a myslím, že se máme na co těšit!

mo death

Zdroj: https://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Uličník přibližuje festival Praha žije hudbou evropským metropolím

Praha zije Hudbou3 perexPřinášíme vám rozhovor s Janem Gregarem, ředitelem hudebního festivalu Praha Žije Hudbou 2018. Multižánrový festival Praha Žije Hudbou představí od čtvrtka 7. do soboty 9. června 2018 ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Děti ulice to nikdy nemají lehké

nezlomny 200Spisovatelka Hana Hindráková píše vždy silné příběhy, nejčastěji z afrického prostřed. Nejinak je tomu u knihy s názvem „Nezlomný, která vyšla v nakladatelství Alpress.

 

...

Divadlo

Zvrácený a tragický osud průmyslnické rodiny v nacistickém Německu

soumrak bohu perexDivadlo J. K. Tyla v Plzni ztvárnilo ve svém zpracování dramatu Soumrak bohů příběh bohaté německé průmyslnické rodiny Essenbeckových, která v předválečném období kvůli obchodováním s nacisty postupně sklouzává do čím dál většího m...

Film

Letní filmová škola zveřejnila denní program. Dalším hostem festivalu bude Lav Diaz

LFS23 newsletter – 2 (2)Hostem 49. Letní filmové školy Uherské Hradiště bude filipínský režisér, držitel Zlatého lva z Benátek Lav Diaz, který převezme Výroční cenu Asociace českých filmových klubů. V rámci doprovodného programu vystoupí Davi...