Made of Metal – hvězdy třetího dne

Made of Metal – hvězdy třetího dne

Tisk

mom 200Ve dnech 15. – 17. srpna 2014 se v Hodoníně uskuteční první ročník open-air festivalu s názvem MADE OF METAL. Návštěvníci budou mít příležitost vidět výběr těch nejlepších světových kapel z oblasti folk metalu, symphonic metalu a power metalu. My vám nyní přinášíme přehled hvězd posledního dne – neděle.



Silent Stream Of Godless Elegy

Moravští SSOGE kombinují doom metal s prvky moravské lidové hudby a když se podíváte na jejich hudební ocenění (Anděl, Břitva), musíte uznat, že to funguje. Producenta jejich alb dělal například známý hudebník Tomáš Kočko a nyní budou pracovat s kytaristou izraelských ORPHANED LAND Yossi Sassim. Přijďte si zazpívat a zatančit a naladit se na nedělní den!

Ancient Bards

Nečekejte žádné zarostlé bardy, ale svěží italskou sestavu, které vévodí zpěvačka Sara Squardani, kytarista Claudio Pietronik, basák Martino Garattoni, klávesák a skladatel Daniele Mazza a bubeník Federico Gatti. Od roku 2008 servírují power symfonický metal prostřednictvím tří alb z Black Sword Sagy - The Alliance of the Kings, Soulless Child a dubnové desky A New Dawn Ending. Jako host zde zpívá Fabio Lione z Rhapsody of Fire a Ancient Bards ji považují za ještě agresivnější a epičtější, tak se přesvědčte sami!

Gormathon

Švédští Gormathon se dali dohromady v roce 2009 s cílem hrát hudbu podobnou death metalu, které by nechyběla harmonie a melodie vlastní klasickému metalu. Za sebou mají jedno album Lens of Guardia a několik singlů a před sebou premiéru v podobě koncertování v České republice!

Heidevolk

Je libo pagan a folk metal z Holandska? Přesně ten přivezou Heidevolk, jejichž hudba je v holandštině a točí se kolem přírody, nizozemské historie a germánské mytologie. Na konci loňského roku obsadili Heidevolk pozici zpěváka – je jím jejich fanoušek Lars, pro kterého je to velká pocta. Slibované nové CD sice do Hodonína nepřivezou, ale zaručeně předvedou skvělou show!

Dark moor

Mix kvalitního metalu předvedou španělští Dark Moor, kteří se dali dohromady v roce 1993. Jedno album mají úspěšnější, než druhé a mají tak otevřenou cestu na světová pódia. Na tom hodonínském představí jejich poslední – devátý - počin s názvem Ars Musica.

dark moor

Amaranthe

Když se řekne Amaranthe, řada lidí si jistě představí půvabnou vokalistku Elize Ryd. Právě ta dělá Amaranthe Amaranthe. Její čistý a moderní hlas ocenila i skupina Kamelot, která si od ní nechala nazpívat některé party. Skupina byla založena v roce 2008 a má za sebou dvě úspěšné desky – Amaranthe a The Nexus. Jejich nástupce na sebe nenechá dlouho čekat – nedávno oznámili jeho nahrávání a slibují, že bude odvážnější.

amaranthe

Ensiferum

Ensiferum to je vikingský folk metal ze severu, z finských Helsinek! Fungují od roku 1995 a vydali pět studiových alb. Koncertně nejsou žádní nováčci - projeli velkou část světa a také se stali headlinery Paganfestu či Heidenfestu. Těšte se tedy na jejich show i tady a možná se dočkáte i nějakého coveru – například od Metallicy nebo Iron Maiden.

ensiferum

Therion

Švédští Therion jsou právem headlinery Made of Metal, protože jsou považováni za zakladatele symfonického metalu. Původně skupina, ve které je mozkem Christofer Johnsson, hrála death metal, ale přidávala orchestrální prvky a klasickou hudbu, což vyústilo v současný zvuk. Hudba samotná je inspirována okultismem, magií i tradicemi. Do Hodonína přivezou i jejich novou zpěvačku Sandru Laureano.

therion

MADE OF METAL
15. – 17. srpna 2014
Hodonín

mom plakat

Více informací: www.madeofmetal.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Programový ředitel FTV Prima: „Chcete – li své diváky bavit, nelze být čistě úředníkem…“

Prima ZOOM 200Přes měsíc je v běžné programové nabídce nový kanál rodiny Prima – Prima ZOOM, zaměřený na dokumenty. U této příležitosti jsme vyzpovídali programového ředitele televize Prima Petra Vladyku, který nám prozr...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Sirotčinec slečny Peregrinové: Podivné město – pokračování podivuhodného dobrodružství

Sirotcinec Podivne mesto200První díl (Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti), kterým se Ransom Riggs dostal na žebříčky bestsellerů byl jednoznačně něčím zcela výjimečným. Použitím dobových fotografií vnesl do příběhu nenapodobitel...

Divadlo

Večeru tříkrálovému něco chybělo

vecer trikralovy 200Do jedné z nejslavnějších komedií od klasika všech klasiků Williama Shakespeara - Večera tříkrálového se pustilo Městské divadlo Zlín.  Jedná se o první velký titul tohoto roku a na svědomí jej má režisér Jakub Nvota oblíbený dí...

Film

Včelka Mája slaví 100. narozeniny!
ImageNaše kamarádka včelka Mája bavila naše maminky, nás a teď i naše děti. Dobrodružství včelky Máji, Vilíka, Hopa a mnoho dalších přátel zkrátka nestárne. V českém znění bylo vydáno hned 104 dílů. Animované příběhy vycházej...