Tradiář 2023. Diář plný tradic pro dny všední i sváteční

Tradiář 2023. Diář plný tradic pro dny všední i sváteční

Tisk

tradiar obalka makova (2)Pokud přemýšlíte nad tím, jaký diář si pořídit na příští rok, anebo chcete někomu blízkému darovat parádní diář k Vánocům, máme pro vás skvělý tip! Je jím TraDiář 2023 od autorek Martiny Boledovičové a Martiny Viktorie Kopecké. Vydalo jej nakladatelství SmartPress. Na co všechno se v tomto diáři můžeme těšit?

Diář na první pohled zaujme svým vzhledem a krásnou obálkou. K dispozici je makový, anebo červený. Já si vybrala makový, na jehož obálce je fotografie nádherných vlčích máků. Diář je opatřen pevnými deskami s gumičkou a uvnitř má i záložku v podobě červené stužky. Formát je větší (A5), ale přesto se pohodlně vejde do kabelky.

Jeho zaměření je na svátky a tradice. Najdete v něm 12 zamyšlení jedné z autorek, farářky Martiny Viktorie Kopecké, stručný plánovací kalendář, týdenní kalendárium, jmenný kalendář, zjednodušený liturgický i lunární kalendář, přehled svátků v každém měsíci, a to jak staročeských, tak i novodobých. Dále přehled školních prázdnin a volných dní, nakonec i seznam sezónního ovoce a zeleniny včetně toho, co se děje v přírodě. V diáři je dostatek místa jak na každodenní zápisky, tak i na různé plány. Potěšit vás mohou rovněž motivační otázky, na které si můžete sami písemně odpovídat do připraveného prázdného prostoru.

O autorkách

Martina Viktorie KOPECKÁ
Farářka Církve československé husitské, psychoterapeutka a krizová interventka.

Jako farářka slouží Bohu i lidem, křtí, oddává, vyprovází na poslední cestě a slouží bohoslužby. Ráda píše kázání, která lidi baví a „šije svatby na míru“. Píše blog o životě farářky dnešní doby Deník farářky. V knize vysvětluje hlavně křesťanský příběh Vánoc a církevní tradice s nimi spojené.

Martina BOLEDOVIČOVÁ
Zakladatelka nakladatelství Smart Press, matka jedné dcery a tří synů. Stála u vzniku mnoha projektů a zajímavých knižních titulů.

Nápad na knihu Tradinář přišel v momentu, kdy zjistila, že by ráda dětem ukázala, a tak i předala smysluplné věci, které se z jejího života tak trochu vytratily – třeba zasít semínko, uspořádat posvícení či zpracovat vlastní úrodu.

tradiar obalka makova

Název: TraDiář 2023
Autor: Martina Viktorie Kopecká, Martina Boledovičová
Nakladatelství: SmartPress
Rok vydání: 2022
Počet stran: 176
Hodnocení: 85%

https://www.smartpress.cz/tradiar-maky


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Matej Mináč: Impulzem bylo zaznamenat maminčiny vzpomínky na tragické časy přes úsměvné příběhy

ocima fotografky 200Filmy uznávaného režiséra Mateje Mináče proslavily příběh záchrany 669 dětí sirem Nicholasem Wintonem během 2. světové války. Jeho nejnovější film má název Očima fotografky a je o osudu dítěte, které nemělo to štěstí dostat se vča...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Národní památkový ústav otevřel v Ostravě první metodické centrum

Industrial perexV Ostravě zahájilo svou činnost první z trojice plánovaných metodických center Národního památkového ústavu (NPÚ). Jeho zaměřením jsou technické památky a průmyslové dědictví.

 

...

Z archivu...


Literatura

Komiksová série Mýty vás zve do pohádky

Myty 200Komiksová nakladatelství Crew a Netopejr nám na podzimní dny nadělila kouzelnou sérii Mýty, v pořadí již osmý díl s kusým názvem Vlci. Vstupte do pohádky pro dospělé a nechte se pohltit světem Mýtů, rozhodně nebudete litovat!

Divadlo

Bouřlivé léto na Hradě

boure 200Letošní ročník Letních shakespearovských slavností otevře 28. června v Královské zahradě Pražského hradu premiéra Bouře. Magickou komedii plnou lásky, pletich, zázraků i odpuštění režíruje SKUTR. Generálním partnerem je skupina PPF.

...

Film

Body zlomu, neviditelní architekti i pocta Aleně Šrámkové. Film a architektura míří pojedenácté do českých a slovenských kinosálů

fa 200Ve dnech 29. 9. – 4. 10. představí mezinárodní festival Film a architektura již pojedenácté ve více než dvou desítkách českých a slovenských měst krátké a celovečerní snímky s tématikou architektury a urbanismu. Festival se letos rozšiřuje o nové promítací p...