Šťastný život: Will Bowen do třetice!

Šťastný život: Will Bowen do třetice!

Tisk

Stastny zivot perexWill Bowen, autor Světa bez stížností, přichází s třetí knihou, která vše jemně shrnuje a veškeré naše osobní nastavení i vztahy ke vztahům, které kolem sebe máme, pěkně od podlahy probírá... čím? Našimi zlozvyky. Tím, jak jsme se naučili reagovat, vyhledávat negativitu, protože ona dost dobře člověka živí. A vše se naučíme otočit, napravit, zajet do kolejí pozitivnějších, vědomějších a živějších.

Nejen na nový rok

Čím víc budeme vnitřně naladěni na štěstí, tím lépe se nám bude žít, celkově. A tento pocit postupně přitáhne i více pozitivních událostí do života, protože jak známo – podobné plodí podobné. Autor Will Bowen mimo přehršle jiného uvádí v této knize také to, že štěstí je jako fyzická kondice. A začneme pomyslně v novém roce. Ale, jak sám píše - čas na změnu je KDYKOLIV. 

Ale myšlenka využít pro tyto nové začátky energii nového roku, je trefná i symbolická.

Mozek je jako naše fyzická kondice, dá se vycvičit!

Stejně jako jsme schopni si vycvičit nějakou kondici, jsme schopni (i díky jeho radám) vycvičit mozek, aby byl v lepší kondici a produkoval o něco příznivější chemikálie a byl naladěn na štěstí, nikoliv na smutek a divnou mlhu beznaděje. A také tvrdí, že tomu musíme věnovat úsilí, nemalé – to třeba říci na začátek i na závěr. Šťastný život rozhodně není zadarmo a stejně jako vypotíte litr potu v posilovně nebo při běhu, vypotíte i litry (slz?) při přecvičování svého mozku. Ale odměna bude sladká!

Lidé vás budou nenávidět? Možná!

A stejně jako je to s kondicí, je to i s druhými lidmi. Mohou se cítit ohroženi tím, že jste šťastni, že potíte ty litry slz a potu – protože v porovnání s vámi pak cítí ostřeji svou vlastní pasivitu. Teoreticky se tak můžete setkat i s tím, že se vás okolí bude snažit zadrápnout zpět do svého bahýnka, abyste nevyčnívali a nepřipomínali druhým, že je lepší vzít si na nohy botasky, než vzít si do ruky sklenku vína a chipsy. Třeba.

Eliminace stresu a cesta k lepšímu zdraví i rozhodování

Ale celkově se dá říci, že když se naučíte podle této knihy eliminovat na minimum stěžovací a negativní myšlenky, MINIMÁLNĚ se to odrazí na vaší schopnosti vnímat a zpracovávat stres. Budete odolnější. Postupem času tak i zdravější a budete činit i správnější rozhodnutí.

Tisíc informací, jeden nový život

Malá kniha, obrovské množství informací, neskutečně laskavé, leč důrazné slovo, a hlavně – je to skutečně návod na to, jak odnaučit mozek, aby byl chronicky nešťastný. Autor podrobně rozepisuje, jak snadno vzniká chronický návyk na neštěstí, jak jsme jím denně masírováni a udržováni ve strachu. Jak si se strachem poradit a doslova prorazit v sobě to okénko k čerstvému vzduchu a vidění lepšího života. Jak toto vše nacházet, pěstovat, udržovat, rozvíjet. A nevzdat to! Nikdy!

Stastny zivot 1

Kniha je volným pokračováním jeho předchozích „nestěžovacích“ knih, které se zaměřovaly více na zvyk si stěžovat a živit negativitu i nevědomě, a také na vztahy a lepší řešení vztahů. Nyní je jeho obzor a téma ještě širší. Vše důležité znovu shrnuje a přidává právě ten nadhled, který využijeme v odnaučení se jakýchkoliv špatných návyků, ve vztazích a hlavně mám pocit – hodně je kniha vedena k tomu, abychom se našli postupně sami. Našli svou životní vizi a naučili se životem proplout tak, že nebudeme ničeho litovat.

A bonus v tom, že najednou s lepší chemií v mozku budeme činit lepší rozhodnutí, nebudeme přehlížet to lepší v životě – to je bonus k nezaplacení!

O autorovi:

Will Bowen: Autor knihy Svět bez stížností, Vztahy bez stížností a Šťastný život založil svou metodu na emočním regulování našich pocitů, cíleném zvědomování si štěstí a prací s negativními pocity. Všechny knihy jsou plné vysvětlení fungování našeho pocitu štěstí v mozku se spoustou praktických tipů na vylepšení životního stylu tak, aby nám bylo lépe. A nejlépe.

šťastný život - kopie

Na stránce www.nestezujsi.cz/bonus najdete plakát, knižní záložku a bonusové video od autora, který prodal se svou knihou i na 11 milionu náramků, jež pomáhají zvědomovat si „nestěžovací styl života“ a o svých knihách mluvil v televizních pořadech a psal v časopise People a Newsweek.

Šťastný život

Autor: Will Bowen

Přeložila: Petra Vlčková

Originál: Happy This Year

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE,2019

Hodnocení: 95 %

www.synergiepublishing.com

www.facebook.com/svetbezstiznosti/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Táňa Havlíčková: Sebevědomí nelze dohnat oblečením

Tana-Havlickov perex“Tělo, mysl a srdce jsou svatá trojice. A každá z této trojice má stejnou důležitost,” říká módní návrhářka Táňa Havlíčková, kterou znají převážně ženy. Její jméno totiž bývá spojováno především s její ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Zhubněte s rozumem, zdravě a na trvalo

Ja zhubnu perexKniha Já zhubnu s podtitulem S rozumem, zdravě a natrvalo je komplexním a osvědčeným průvodcem při hubnutí. Naučte se, jak zvládat stres a emoce jinak než jídlem, jak si sestavit a zlepšit jídelníček a neochudit se o radost z jídla a ...


Literatura

Nejnovější Kladivo na čaroděje cílí hlavně na kynology

kladivo 200Nakladatelství Epocha nám podzimní dny zpříjemňuje novou knihou z úspěšné městské fantasy série Kladivo na čaroděje. Již po deváté se setkáváme s partou netradičních vyšetřovatelů, kteří řeší ještě neobvyklejší případy. Žrádlo pro psy, jak již náze...

Divadlo

Inscenace Leviatan a Everyman uvede Ensemble Opera Diversa v brněnské Staré radnici

barton perex divadloRenomované hudební těleso Ensemble Opera Diversa uvede v pondělí 17. prosince v 19. 30 hodin ve freskovém sále brněnské Staré radnice inscenace Leviatan a Everyman. V obou vytvořil hlavní role dnes už pražs...

Film

Člověk a jeho symboly

logo-portalŠvýcarský psychiatr a psychoterapeut Carl Gustav Jung (1875-1961) patří vedle staršího rakouského kolegy Sigmunda Freuda (1856-1939) k nejznámějším osobnostem, které i laické veřejnosti přiblížily taje (pod)vědomí, nevědomí a...