Nejnovější Kladivo na čaroděje cílí hlavně na kynology

Nejnovější Kladivo na čaroděje cílí hlavně na kynology

Tisk

kladivo 200Nakladatelství Epocha nám podzimní dny zpříjemňuje novou knihou z úspěšné městské fantasy série Kladivo na čaroděje. Již po deváté se setkáváme s partou netradičních vyšetřovatelů, kteří řeší ještě neobvyklejší případy. Žrádlo pro psy, jak již název napovídá, nás zavede k milovníkům psů – samozřejmě ale ne těch obyčejných, co máme doma.

 


Do série Kladivo na čaroděje se vrhla Epocha někdy v roce 2010, kdy se prvních dvou dílů zhostil Jiří Pavlovský. Mezi další jména, která do série přispěla, patří Ondřej S. Nečas, Dušan D. Fabian, Jakub Mařík, Martin D. Antonín a nyní Darek Šmíd. Desátý díl nás čeká ještě do konce roku, ponese název Kladivo na démony a vrátíme se ke kořenům, jelikož jeho autorem bude opět Jiří Pavlovský.


Darek Šmíd (*1977) je publicista, scenárista a překladatel komiksů. Napsal román Superpérák a fantasy komiks Archibaldova dobrodružství, ale spolupracoval také na scénářích pro televizní seriály Comeback a Vyprávěj. Na kontě má i dvě knihy o filmech: Příběh filmu Kolja a Příběh filmu Tři bratři.


Na úvod si musím postěžovat na kvalitu vazby. Obálka, s příjemně tlumeným zpracováním od Lubomíra Kupčíka, má klopy – což by mi nevadilo. Ovšem hned na desáté stránce se mi z knížky stalo salátové vydání, vypadla mi počáteční dvojstránka příběhu a celé se to rozjelo. Doufám, že jde jen o ojedinělý případ.

kladivo


Žrádlo pro psy nás dovede k dalšímu spletitému příběhu naší pestré čtverky - Klaudie, Vincence, Waltera a Felixe – a tentokrát budeme řešit psy a jejich páníčky na utajených zápasech, kde se magií rozhodně nešetří. Oproti minulému dílu je devítka podstatně tenčí (216 stran ku 160), což ale není na škodu. Jedná se o akční jízdu s bryskními popisy napětí nabitými situacemi, ale i bystrými poznámkami. Květnatá a barvitá mluva autora mě potěšila, stejně jako fakt, že není příznivcem pondělí. Tento díl mi sedl o hodně víc, než ten předešlý a je to hlavně zásluhou pestrého Šmídova jazyka, ale trošku i kynologickým tématem.


Kladivo na čaroděje jede směle dál, nebere si servítky, přináší spoustu akce a uštěpačného humoru. Budu se opakovat, ale opět musím zmínit, že pro obyvatele našeho hlavního města bude zážitek ze čtení ještě umocněn o to, že lokace mnohdy důvěrně znají. Žrádlo pro psy je kvalitně sepsaná kapitola jednoho velkého nekonečného příběhu, ale dá se klidně číst i samostatně. Doporučuju nadšencům žánru urban fantasy, příznivcům obřích psisek a všem stoupencům oddechového zábavného čtení.


Název: Kladivo na čaroděje 9 – Žrádlo pro psy
Autor: Darek Šmíd
Žánr: městské fantasy
Nakladatelství: Epocha
Rok vydání: 2015, paperback
Počet stran: 160
Hodnocení: 85 %

www.epocha.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Exkluzivní rozhovor s Káčou Černou, talentovanou stvořitelkou Feny Art!

bodypaint perexTato sympatická třiadvacetiletá Plzeňačka se dosud věnovala především kresbám a malbám portrétů. Ovšem to nebylo zdaleka to jediné, čemu se tato umělkyně upsala. Její značka se otiskla i do látky. Kus Feny Artu si tedy člověk nemusí jen pov...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Češi 1968 aneb jak Dubček v Moskvě kapituloval

dubcek 200Koncept komiksového seriálu Češi se mi opravdu líbí. To, že nevychází chronologicky popořadě, nýbrž na přeskáčku, drží čtenáře v napětí. To, že každý díl komiksu kreslí jiný autor, umožňuje srovnání přístupu k zadanému tématu a originality. Teď byl...


Literatura

Panenka a Vina

panenka200O tom, že to spisovatel nemá jednoduché, vím svoje. Prosadit se na trhu, zaujmout, získat si jméno a zachovat si důstojnost je neustálou snahou každého autora. Důležité je psát netuctově, odlišně, najít téma, které čtenáře zaujme hned na první dojem...

Divadlo

Republiko má středisková aneb lukrativní nejistota

Republiko SemTamFor perexVidím město veliké, ve kterém ZEMANU Žižkovi kalich vínem přetéká. A co na to jeho mluvčí Jan Hus? Co chystá slovenský lobista Bocian ve svém hnízdě? Nejdůležitější postavy české historie jsou zpět, aby nás varovaly, ...

Film

Jaká je autenticita vjemu?

aute 200Ačkoli obě nyní hodnocené knihy, jak Holubcovo Ještě nejsme za vodou, tak Malaníkové Autenticita ve světě médií, jsou maximálně rozdílné, spojuje je důraz na prozkoumávání vnějškově doložitelných faktů a hodnověrnost následné percepce. Není pak rozhodu...