Zkuste pečovat o tělo a vlasy s tím, co máte doma

Zkuste pečovat o tělo a vlasy s tím, co máte doma

Tisk

zkuste to doma sami 200V nakladatelství Kazda vyšla další kniha z edice Zkuste to doma sami, tentokrát zaměřená na péči o tělo a vlasy.

 

 

Jedná se už o třetí knihu (po Pět domácích prostředků nahradí celou drogerii a Zkuste to doma sami kuchyně), kterou má na starosti kolektiv autorů z německého webového portálu Smarticular.net. Ten je zaměřený na jednoduchý a především udržitelný život. Jejich cílem je řešit problémy zvláště účinným, chytrým nebo neobvyklým způsobem. Web obsahuje několik rubrik: jídlo a zdraví, do it yourself, zelený dům, eco děti, recyklování a znovuvyužití a tipy na šetření jídlem i penězi.

Tato kniha je tedy zaměřena na péči o tělo a vlasy a obsahuje 137 receptů na přírodní kosmetiku, se kterými budete šetřit jak přírodu nebo peněženku, tak také vlastní tělo. Cílem knihy je také ukázat, jak si člověk vystačí s minimem přípravků a jak se s tím tělo popere. Viz ukázka z úvodu knihy na straně 10:

„Dopřejete-li svému tělo alespoň trochu času a dáte-li mu příležitost, aby se přírodní mechanismy samoregulace obnovily a mohly působit, v důsledku si vystačíte s menším množstvím přípravků nebo alespoň s přírodními pečovacími produkty, a přesto se budete cítit zdravější, vitálnější a krásnější než dříve.“

Úvod knihy radí čtenářům, proč používat domácí produkty péče o tělo a přináší i rady o trvanlivosti nebo malý lexikon přísad. V něm figurují například éterické oleje, ocet, kokosový olej nebo například jedlá soda. Následují kapitoly Péče o vlasy, Péče o obličej, Péče o pokožku, Koupel/Sprcha, Deodoranty, Zdraví, Holení, epilace, Péče o nohy a Vzhůru do práce!.

Zkuste to doma sami péče o tělo a vlasy jsem opět přečetla s velkým zájmem a dozvěděla jsem se spoustu nových věcí. Nadchlo mě například umývání vlasů žitnou moukou nebo jejich barvení červenou řepou nebo ořechovými listy. Byla jsem velmi překvapená, kolik surovin z kuchyně mohu přestěhovat do koupelny a mít z nich snad ještě větší užitek. To platí například u pleťových masek, kde se dá využít tvaroh, smetana, žloutek, avokádo, banán a další dobroty. Skvělá kapitola je také Péče o pokožku, kde jsou podrobně vypsány vlastnosti různých druhů olejů, a to včetně složení, vůně nebo vstřebovatelnosti.

Zkrátka se jedná o knihu, ke které se člověk bude rád vracet a když jen něco z ní začlení do každodenního života, hned bude líp!

zkuste to doma sami

Zkuste to doma sami - péče o tělo a vlasy
Autor: kolektiv autorů
Překlad: Monika Řezníčková
Žánr: hobby, životní styl
Nakladatelství: Kazda
Rok vydání: 2019
Počet stran: 336
Hodnocení: 90 %

https://www.knihykazda.cz/zkuste-to-doma-sami-pece-o-telo-a-vlasy

Knihu můžete vyhrát v naší soutěži: http://www.kultura21.cz/souteze/19695-zkuste-to-doma-sami-pece-o-telo-a-vlasy-soutez


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Přiznám se, že jako správný staromilec současné pohádky nesleduji, říká herečka Bohdana Pavlíková

bohdana foto perexDíky tomu, že působila roky v šumperském divadle a od roku 2015 je v angažmá pražského Švandova divadla, není pochyb o tom, že si Bohdana Pavlíková zahrála desítky krásných rolí a že je zkušenou hereč...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Pusťte si do zahrady trochu divočiny

divocina-v-zahrade 200V nakladatelství Kazda vyšla kniha Divočina v zahradě s podtitulem Inspirace pro přírodní zahradničení. Jejím autorem je profesor biologických věd Dave Goulson, ale nemusíte se vůbec bát nějaké přílišné odbornosti.


Literatura

Jak dlouho nás Gaia ještě snese na svém povrchu?

mizejici tvar gaiiSpíše od autorů sci-fi bychom očekávali myšlenku, že celá planeta se může chovat jak jeden olbřímí organismus, po nekonečnou dobu trpělivý a vyčkávavý, ale nikoli bezbřeze tolerantní. V okamžiku, kdy se bude cítit ohrožený, dokáž...

Divadlo

Nechte se očkovat Shakespearem a léto bude fajn!

shakespeare boure 200Užijte si léto ve společnosti anglického divadelního génia a těch největších českých hereckých hvězd. Předprodej Letních shakespearovských slavností startuje 4. května 2021 na www.shakespeare.cz a v síti Ticketmaster. Generáln...

Film

Hollywoodský matador Clint Eastwood se dočkal bohaté knižní Retrospektivy

clint IIIClint Eastwood patří k největším hollywoodským legendám a ikonám. Nejdříve si vybudoval jméno jako úspěšný herec, byť s trochu omezeným rejstříkem, posléze také jako výtečný a dvěma Oscary (western Nesmiřitelní, d...