Představujeme: týdeník Naše rodina

Představujeme: týdeník Naše rodina

Tisk

nase rodina perexTýdeník Naše rodina přečkal řadu úskalí a stal se šampionem mezi nepřetržitě vycházejícími časopisy v naší zemi. Vždyť v září loňského roku oslavil pětačtyřicátiny a tak zahájil už 46. ročník vydávání!

 


„Jak nám všem spravedlivě stejnoměrně utíkají roky, hektická současnost doslova požírá dny, které jsme si vychutnávali ještě včera, předevčírem, a ty se stávají minulostí. A minulost se někdy tak ráda zapomíná. My, kteří jsme byli vyzváni dr. Františkem Taliánem – majitelem nakladatelství a vydavatelství „Fortuna“ – abychom pracovali pro dobrou věc, kterou je redakční činnost týdeníku Naše rodina, bychom byli moc a moc neradi, kdyby se tento fenomén mezi časopisy stal pouhou minulostí, na niž se pohříchu také zapomíná,“
svěřil se našemu magazínu zástupce šéfredaktora Zdeněk Lebl.

Nase rodina zdenek lebl

Zdeněk Lebl

Představme si tento ojedinělý týdeník vycházející u nás

Časopis vznikl v roce 1968 na protest proti sovětské okupaci naší vlasti. A už tehdy se stal jakousi svatyní, do níž se utíkali nejen novináři sympatizující s vydavatelstvím Lidové demokracie, potažmo s Československou stranou lidovou, ale i řada těch, kteří věděli, že v nedalekém budoucnu budou mít ve svých redakcích profesní problémy. V oné době temna ani zdaleka nemohl být tribunou názorů, tak aspoň nepoklonkoval vládnoucí garnituře a na svých stránkách otiskoval texty z historie, umění, a spolu s články náboženského charakteru se na dlouhá léta stal na omezeném mediálním trhu jediným nositelem duchovních hodnot. Oblíbenost Naší rodiny se zvyšovala a náklad v několika letech raketově vystoupal. Lakonicky se dá říct, že Naše rodina na konci 60., v průběhu 70. a 80. let zejména na venkově a v menších městech čouhala z každé druhé, maximálně třetí schránky… Zlepšovala se graficky a vyprofilovala se do podoby a obsahu, které dělaly radost čtenářům.

I přišla revoluce, a jak se měnila nálada ve společnosti, čtenářů, zejména předplatitelů, kteří dodnes tvoří páteř čtenářstva – valem ubývalo. V téhle době Naše rodina povstala jen kousek od příslovečného popela… O desetitisíce vděčných a věrných čtenářů se postaral dr. František Talián, který v posledním roce 20. století Naši rodinu koupil. Zkrátka chtěl udělat radost mamince, která ji odebírala od prvního čísla. Tady vidíte, že na začátku úspěchu zpravidla stojí dobrý úmysl!

Pod majitelovou supervizí časopis zůstal teď už jediným společenským rodinným magazínem, který se nemusí uchylovat k bulvárnímu světu rádoby celebrit, ale uchovává si své duchovní poslání a civilní kolorit obyčejných lidí a věcí kolem nás.

nrH

Týdeník Naše rodina je určený opravdu pro celou rodinu, se svými 32 stranami vychází ve formátu A 4. Ve svých pravidelných rubrikách prezentuje populárně naučné články o památných místech naší vlasti, tipy na výlet, texty i fotografie zeměpisného a architektonického charakteru. K vděčným rubrikám patří zahraniční i domácí reportáže, příroda ze všech stran, rozhovory s osobnostmi české kultury, stejně jako stránka o zdraví a jeho prevenci. Jednou z nejoblíbenějších rubrik je „na návštěvě“ nebo také „spolky a řemesla“, v níž představujeme jednotlivé firmy, jejich výrobky, služby…

Protože už patnáct let je majitelem největší učebnicové nakladatelství Fortuna, spolu s SPN nakladatelstvím (bývalým Státním pedagogickým nakladatelstvím), nehoní se za senzacemi, protože jeho čtenářská klientela od Naší rodiny očekává především informace a seriózní „počtení“.
Nedílnou součástí týdeníku je příloha Klub receptáře. Spolu s časopisem předplatitelé zároveň získávají každý týden televizní magazín TV pohoda.

Pokud byste se chtěli seznámit s časopisem blíže, informace najdete na www.nase-rodina.cz nebo telefonu: 224 932 034.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Co odhalilo Tajemství rodu?

Helena Voldanova 200Na televizních obrazovkách České televize běžel cyklus Tajemství rodu, který představuje, jak pátraly po svých předcích nejrůznější známé osobnosti. Odbornou konzultantkou pořadu je Helen...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Festival svobody 2017: boj proti dezinformacím a ochrana demokratických hodnot

svoboda perexI letos si na výročí 17. listopadu připravila platforma Festivalu svobody řadu kulturních akcí a přednášek, ve kterých se zaměřuje na boj proti dezinformacím, hoaxům v médiích a osvětu veřejnosti ohledně současné politické scény a m...


Literatura

Letem českým módním světem
4010 hKoncem minulého roku se na trhu objevila skvělá výpravná obrazová publikace sledující vývoj módy v Československu mezi lety 1948 až 1989 v politickém a sociálním kontextu.
...

Divadlo

Epilog jedné rodinné tragédie

epilog 200Může mít člověk, který má peníze a s nimi také velkou moc, ještě nějaký morální kredit? Dokáže rodina zbohatlíků ustát zamlčované nevěry, korupční aféry a vypjaté vztahy mezi rodinnými příslušníky? Na tyto otázky dostanete odpověď v Divadle na Vino...

Film

Scooby-Doo v celovečerním animáku


Scoob perexScooby-Doo a jeho přátelé se dočkali prvního celovečerního animovaného dobrodružství, které na český trh přináší společnost Magic Box. Členové Záhad s.r.o. by se rádi posunuli dál a zača...