Dyzajn Márket

Dyzajn Márket

Tisk

design market200V sobotu 23. března se uskuteční již po sedmé venkovní prodejní výstava autorské tvorby s názvem Dyzajn Márket. Jste fanoušci umění, šperků a módy, která je autorská a rukodělná? Pak si tuhle kulturně módní záležitost rozhodně nenechte ujít!

 

 

Opět na návštěvníky čeká mnoho umění, módy, zábavy i pohoštění. Více než 130 tvůrců, které pečlivě organizátoři Dyzajn Márketu vybrali, představí své autorské výrobky. Dámy jistě potěší šperky a jiné doplňky, vlasové ozdoby či bytové doplňky. Maminky a manželky se zase mohou zaradovat nad oblečením pro ratolesti či pro drahé polovičky, nakoupit hračky a nejrůznější dobroty. Již tradičně se objeví stánek Balkan Grill, který nabídne lákavé speciality z balkánské kuchyně. Sladkou tečku přichystá stánek s palačinkami Galetka. Kavárna Jericho nebo Mamacoffee se zase postarají o dostatečný pitný režim či zaženou kofeinový ‚absťák‘. Navíc je, už tradičně, připravený i doprovodný kulturní program, návštěvníky může pobavit divadlo či hudební koncert.

 

Koncept Dyzajn Márketu má rostoucí tendenci a vyvíjí se jen tím nejlepším směrem. Poslední trh se uskutečnil 16. prosince v loňském roce, kde bylo představeno ‚pouze‘ 90 českých a slovenských tvůrců. S další akcí narostl nejen počet vystavujících, ale již zmíněný doprovodný program. Palec nahoru, uniformita se už dávno nenosí, podobných akcí není nikdy dost a kousky ‚ulovené‘ na Piazzetě Národního divadla vás rozhodně budou hřát na duši každý den!

design market2
Dyzajn Márket
Kdy a kde: od 10.00 do 19. 00, 23. března 2013, Piazzeta Národního divadla

Doprovodný program:
12:00 - 13:00: Divadlo pro děti i dospělé Buchty a loutky: představení Tři malá prasátka
13:00 - 14:30: písničkář Alasdair Bouch
14:30 - 16:00: Zabiják a Borci
16:00 - 17:30: Pilgrim Pimple
17:30 - 19:00: Please the Trees

Vstupné: zdarma
Více informací a kompletní seznamy tvůrců naleznete na: www.facebook.com/dyzajnmarket, www.dyzajnmarket.com

Zdroj foto: FB stránky Dyzajn Márket


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Mory Kante: “Věc, kterou bych chtěl změnit je konec chudoby a hladu v Africe a ve světě”

mory kante 200Nepřehlédněte tento unikátní rozhovor s interpretem s názvem Mory Kante, který je headlinerem pražského Respect festivalu, ale obohatí vás informacemi o Africe, jejich hudbě i problémech. Sám Mory K...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Spor o kulturní prostor na lodi (A)VOID. Město dává provozovateli výpověď, petenti s tím nesouhlasí!

Lod AVOI(D) perexRadě hlavního města Prahy je adresována petice "Zachraňme (A)VOID!". Petenti žádají zrušení výpovědi ke dni 31. května 2020 (podle jejich slov bez udání důvodu) nájmu kotevního místa spolku Dvojka sobě, který provozuje (A)VOID FL...


Literatura

Když Noční návštěva odhalí stará tajemství…

nocni navsteva 200V nakladatelství Grada pod značkou Cosmpolis vyšla kniha Noční návštěva od Carol Goodmanové.

 

...

Divadlo

Marie Stuartovna v Brně

Stuartovna perexSlavný titul Fridricha Schillera se po Černínově režii v Městském divadle v Brně z roku 2006 objevuje v novém nastudování v repertoáru Mahenova divadle NDB v režii Martina Čičváka. Není se co divit. Je to titul, který zaručuje divácký ...

Film

Festival francouzského filmu: Bretaň, větry a Woody Allen

proti vetru francouzsky filmZa neutuchajícího rachotu svatých motorů jsme se s Festivalem francouzského filmu rozjeli z Paříže do větrné Bretaně. Režisér snímku Proti větru Jalil Lespert se nás pokusil ovanout tí...