Město Sušice přivítá 2.ročník alternativního Festivalu Inspirace

Město Sušice přivítá 2.ročník alternativního Festivalu Inspirace

Tisk

susice festival200Mezi širokou a bohatou nabídkou hudební produkce v letních měsících v Sušici a okolí by neměl zapadnout festival, který svou náplní zcela vybočuje z běžné mainstreamové zábavy.

 

 

Již podruhé se uskuteční v Parku mezi zdmi u Gymnázia a pořadatelé budou navazovat na úspěšný první ročník, který zaujal návštěvníky pestrou nabídkou a inspirací, kterou má festival ve svém názvu. Konat se bude 13. srpna a jeho začátek je plánován na 11:00. Na pódiu se střídají skupiny a soubory, pro které je hudba radostí i motivací k osobnímu rozvoji a duchovní moudrosti. Celý den je doplněný otevřenými dílnami, divadlem pro děti, společným bubnováním a harmonizační technikou OM Chanting.

To vše v příjemném prostředí doplňuje zdravé a chutné vegetariánské občerstvení a obchůdky s neobyčejným zbožím.

PROGRAM - FESTIVAL INSPIRACE 2022
Sobota 13. srpna, 11.00 – 23.00
Park mezi zdi u gymnázia

Panelová diskuze na téma „Jak to bude dál“
Moderuje: Marek Jelínek
RNDr. Jan Rak, Ph. D. - kvantový fyzik
MUDr. Helena Máslová - lékařka, která se zabývá psychosomatikou
ThDr. Filip Štojdl, SChLJ - husitský biskup, věnující se duchovnímu doprovázení a koučování
Iveta Dušková - herečka, režisérka, ředitelka Divadla Kampa.

Sayujya – hra na tradiční indické nástroje
Ziriab - arabské lidové písně o lásce
Vojta Violinist – multiinstrumentalista
Létající koberec – koncert
HisBhaktiBand – hudba o duchovní moudrosti

OTEVŘENÉ DÍLNY
Intuitivní bubnování s Petrem Havlanem, Salvi Salvatore - akrobacie na šálách, Harmonizační technika OM Chanting a Radek Boháč, Žonglérská skupina Levoruce - žonglérský worskhop a vystoupení, Hudební krajiny - malba s Miroslavem Šislerem, Prostor dětem s Hanou Stonovou Prančlovou

Divadlo pro děti: TEArTR RAJDO - pohádka O dvou sestrách

Zdravé a chutné občerstvení, trh se zbožím neobyčejným

susice festival

Vstupné je 450,-Kč předprodej, 650,-Kč na místě, děti do 15 let zdarma.

Více informací naleznete na FESTIVAL INSPIRACE 2022 - Sirkus Sušické kulturní centrum (kulturasusice.cz).


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Pale&coy a její městské lišky

PaleAndCoy perex.jpgPísničkářka Eliška Míkovcová, vystupující pod pseudonymem pale&coy, oslovila svou hudbou příznivce melancholické hudby, spojené s výraznými melodiemi a promyšlenými texty. Spolu s hudebníkem a moderátorem Radia 1 Zdeňkem Lichnovs...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Renáta Fučíková, Vojta Kotek a Dana Kochová: noví rytíři Řádu krásného slova

svet perexNa začátku měsíce června se už podeváté odehrála v Praze veliká sláva knihovnického světa. Byl završen už devátý ročník projektu Kde končí svět, což je aktivita Klubu dětských knihoven Svazu knihovní...


Literatura

Je libo českou fantasy pohádku?

pekelny plast 200Pekelný plášť je literární debut mladé české spisovatelky Simony Machálkové. Titul láká na fantasy, pohádkové prvky i young adult nebo humor a rozhodně potěší malé i ty větší čtenáře.

 

...

Divadlo

Švandovo divadlo přináší mrazivý zážitek

zahrada perexKdyž slyšíte název Betonová zahrada a nečetli jste novelu Iana McEwana ani neviděli její filmovou verzi, asi máte mnoho představ, co se za trochu sterilním názvem skrývá. Přesně pro takové diváky bude nová inscenace mrazivým zážitkem. V Česku...

Film

The Circle – Sdílet znamená starat se

circle perex„Vědět je dobré. Vědět všechno je lepší.“ Svět je plný neomezených možností. Žádné války, žádné nemoci. Největší high-tech společnost The Circle nezná problém, který by nedokázala vyřešit. Její technologie mají moc změnit svět.