Dcera Jiřího Schelingera připomíná otcova výročí

Dcera Jiřího Schelingera připomíná otcova výročí

Tisk

Schelinger 200Legendární zpěvák Jiří Schelinger by letos oslavil 70 let. U příležitosti dvou zásadních výročí, 70 let od narození a 40 let od tragické smrti, připravila zpěvákova dcera Andrea Schelingerová řadu aktivit, které mají rockerova výročí důstojně připomenout.

 

 

Společně s mediální agenturou Krejchee Production vznikl projekt Jiří Schelinger 70, který vzbudil zájem tisícovek fanoušků a řady celostátních médií (Česká televize, TV Nova, Super.cz, magazín 5+2, Deník a další).

V rámci projektu vznikla Facebooková skupina, kde se několik tisícovek zpěvákových příznivců dělí o své vzpomínky, zážitky, fotografie či raritní materiály. Současně vznikl internetový obchod s převážně limitovanými edicemi výročních předmětů: trička, přívěsky, Zippo zapalovače, samolepky atp. Vše naleznete na www.jirischelinger.cz. 

Schelinger1

Mediálním partnerem akce je Radio Beat, kde byla Andrea Schelingerová hostem v pořadu Rocková zpovědnice v úterý 13. dubna 2021.

V rámci projektu je pro fanoušky připravena řada dalších překvapení a pokud covid situace dovolí, tak i výroční koncerty, výstavy, besedy a další. V plánu je také spuštění oficiálního webu s rozsáhlým mediálním archivem, raritami a dalšími materiály od fanoušků nebo vydání publikace s dosud neviděnými fotografiemi.

Schelinger2


Zdroj foto: Archiv Andrey Schelingerové, Michaela Feuereislová, Jan Štok

Více na: www.jirischelinger.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Výtvarnice Iveta Autratová: „Výzva je pro mě všechno, co jsem ještě nenakreslila a co se mi líbí“

autratova200Začtěte se do rozhovoru s výtvarnicí a ilustrátorkou Ivetou Autratovou. Je autorkou naší hlavičky, tudíž můžete zjistit, jak kresba vznikala a co tomu předcházelo. Důležitým prvkem rozhovoru jsou i zvířata, která paní Au...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Srdcerváči: I běžné věci mohou být srdeční záležitostí

srdcervaci 200V tomto článku bychom vám rádi představili projekt Nadačního fondu pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením s názvem Srdcerváči, který proběhl hlavně na podzim loňského roku. Jeho cílem bylo rvát...


Literatura

Owen Marcus: Pochlap se!

pochla200„Vzala si svého otce.“ Podobnou větu jsme už všichni slyšeli, píše v této knize autor. Je to jen jedna z mnoha situací, které v této nabité knize otevřete nejen na sněhobílých stránkách, ale především ve své duši. A pak už je jen na vás, nakolik au...

Divadlo

Etiketa je životní styl

dobre mravy 200Už v předminulé sezóně, v červnu roku 2016 mělo premiéru představení Dobré mravy, které se inspirovalo a vycházelo z nikoho jiného z etikety Ladislava Špačka, guru českého společenského chování. Co toto ztřeštěné představení přineslo?

Film

Do kina Ponrepo přicházejí slavné dokumenty Tráva a Čang

trava cang 200Pražské kino Ponrepo, studnice nedávných, dávných i pradávných filmů, otevírá nový cyklus nazvaný vizuální antropologie. Hodlá v něm představit proslulé dokumenty o zvycích a obyčejích exotických národů, přinášející svědectv...