Ptáci – Do kapsy

Ptáci – Do kapsy

Tisk

ptaci200153 druhů snadno a rychle! To nám nabízí malý barevný atlas Ptáci Do kapsy od německého autora a ornitologa Volkera Dierschka, který vyšel v lednu pod hlavičkou nakladatelství Grada. Pokud máte rádi ptactvo a hledáte knížečku, která vám při jejich pozorování pomůže rozlišit druhy a dozvědět se i něco víc, máte ji zde!


Autor nejpovolanější

Volker Dierschke se stal biologem se zaměřením na ornitologii a mnoho let se zabýval výzkumem ptactva na ostrovech Helgoland a Hiddensee, jež považuje za nejkrásnější v Německu. Nyní se věnuje ochraně přírody v mořských oblastech.

Praktický atlas přesně do ruky

Jednoduchý atlas, ve kterém se snadno zorientujete díky barevnému kódu jednotlivých skupin ptáků Ptačí říše oplývá obrovskou rozmanitostí barev, tvarů a velikostí, díky barevnému kódu však snadno naleznete správnou cestu k určení neznámého druhu. Každá barva označuje jednu skupinu typově podobných ptačích druhů. Popisky v obrázcích pak upozorňují na nejdůležitější určovací znaky. Za pozornost však stojí také popis hlasového projevu každého ptáka a další přínosné informace v textu, které se týkají obvyklého způsobu jeho chování při vyhledávání potravy a během hnízdění.

V této knize jsou ptáci členěni do šesti skupin: vodní ptáci, dlouhokřídlí; hrabaví a velcí ptáci; sovy, dravci a sokoli; holubovití, datlovití a další; zpěvní ptáci.

Praktický průvodce přírodou

Atlas má příjemný rozměr a ač kvůli praktičnosti neoplývá stranami, využit je na maximum a nabízí celou škálu praktických informací. A jedná se opravdu o promyšlenou příručku, například na zadní klopě jsou stránky s obrázky Jak se co na ptácích jmenuje?, Jak je kdo velký? Jak velká jsou vejce různých ptáků? A na zadním přebalu je dokonce pravítko. A vzadu jsou i shrnuty klady knížečky – tedy jednoduchost, přesnost a srozumitelnost.

Ptáci Do kapsy jsou ideální dárek pro milovníky přírody! Křídový papír, kvalitní barevné fotografie a přehledná charakteristika jednotlivých druhů plus někdy ještě nějaké ta informace navíc. Navíc příjemný formát „do ruky“ jednoduše zve člověka k pozorování ptactva všude kolem.

ptaci

Název: Ptáci – do kapsy
Autor: Volker Dierschke
Žánr: populárně naučná
Nakladatelství: Grada
Rok vydání: 2024, brožovaná vazba s klopami
Počet stran: 128
Hodnocení: 90 %

Odkaz na web: https://www.grada.cz/ptaci-do-kapsy-13596/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jazz zpívám ráda právě kvůli improvizaci

archiv Marta MarinováZpěvačka, skladatelka, herečka, rozhlasová moderátorka, vystudovaná učitelka, Marta Marinová, přiznává, že živit se tím, co má ráda, považuje za velké štěstí. Hudba ji baví od dětství – začínala houslemi, ke kter...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Rozhodnuto: Dvě věže na Kamýku nebudou!

Dve veze perexDefinitivní tečku za projektem tzv. Dvou věží udělala Klára Dostálová, ministryně pro místní rozvoj, když nevyhověla podnětu společnosti Trigema proti rozhodnutí ministerstva. Dala tak za pravdu Radě MČ Praha 12, Spolku náš Kamýk i jednot...


Literatura

Konec receptů na papírkách, pořiďte si zápisník receptů

muj-zapisnik-receptu 200V Apetit edici vyšla kniha Můj zápisník receptů doplněné 106 tipů a triků z Apetitu.

 

...

Divadlo

DIVADLO JE V CENTRU aneb POZVÁNKA NA PŘÍŠTÍ DIVADELNÍ SEZÓNU DO OSTRAVY

ostrav200Národní divadlo moravskoslezské představilo seznam premiér příští divadelní sezóny – těšit se diváci mohou na Havelku, Jařaba, Kyliána a 4x Lloyda Webbera! Divadlo se svým sloganem také připojuje k debatám o centru Ostravy – DIVADLO JE V CENTRU!!! V ...

Film

I při cestě na dno svítá naděje

cestaVen perexPo téměř dvou desetiletích, která uplynula od natočení Mariana, se Petr Václav opět vrací k romské problematice. Ve filmu Cesta ven se však neobrací k minulosti, která Romy n...