Na Fantastickou Ostravu míří i horor

Na Fantastickou Ostravu míří i horor

Tisk

HorrorCon Ostrava 100Již v sobotu 25. června se uskuteční další ročník festivalu Fantastická Ostrava. V Trojhalí Karolína se vedle fantasy, sci-fi či cosplaye objeví i speciální hororová scéna, kterou organizují lidé okolo oblíbené pražské akce HorrorCon.

Nemusíte tedy smutnit, že podzim je ještě daleko. I v létě si můžete užít temnotu a atmosféru strachu. V Ostravě se na vás připravuje program plný hororu v různých formách umění.

Těšit se můžete na nadějné autory Jana Hlubka, Nelly Černohorskou či Veroniku Fiedlerovou. Dorazí i zkušení tvůrci Františka Vrbenská, Honza Vojtíšek, Martin Jiroušek či Roman Bílek. Žánrová nakladatelství představí své nové tituly Synchronicita od Aleše Pizmose (Carcosa) a Ta, co jde první od Livie Llewellyn (Medusa). Neměl by chybět ani slovenský řezník Mark E. Pocha. Dojde na čarodějnice a čaroděje, budete cestovat okolo světa za 80 strašidly a pro mladší fanoušky vytvoří Kira Bulat úžasné suvenýry.

V rámci filmové produkce se potom ujmou slova a obrazu borci z youtubového měsíčníku Nahrávky hrôzy, jejichž některé filmy jsme mohli vidět během on-line ročníku HorrorConu v r. 2020. Autoři by se měli dostavit přímo na místo činu.

A samozřejmě na místě budete moci potkat i hlavní organizátorku HorrorConu Kristinu Haidingerovou. Ta má aktuálně na svém kontě novinku V rozkvětu, trochu bizarní počin ze série Zrnka temnoty nakladatelství Golden Dog. Ale třeba vás i lehce navnadí na hlavní akci podzimu pro všechny temné duše – HorrorCon 2022. Už nyní vám můžeme slíbit, že se rozhodně máte na co těšit.

286666623 1465137560565685 4119220446481356179 n

Odkazy:

https://www.facebook.com/horrorconofficial

https://www.facebook.com/events/1147906955955618


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Naše písničky vznikají jako bouřka – rychle!

Maxim Turbulenc 200Psal se rok 1994, když v Praze vzniklo nové hudební seskupení, které si dalo název Maxim Turbulenc. V tom roce mi bylo třiadvacet a tahle trojice mi připadala pěkně praštěná. Dokázali ale rozesmát a získat si náklonnost napříč ge...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Novinky z Familium.cz Moniky Kopřivové: 3 minuty pro štěstí a Jak rostu

Monika Koprivova 11 2020(Foto-BM) (2 of 6) (2)Proslavila se zejména úspěšnými knížkami „Babičko, vyprávěj“ a „Dědečku, vyprávěj“, díky nimž zůstanou životní osudy našich babiček a děd...

Z archivu...


Literatura

Kočičí depozita. To je kočka, napsala…

to je kocka napsala matejkovaVíte, co jsou to kočičí depozita? Setkala jsem se s nimi poprvé loni na výstavě koček a letos mi do cesty přišla knížka plná smutných, veselých i dojímavých příběhů z kočičích depozit. Pochopila jsem v...

Divadlo

Svět je naruby – jsem sluha anebo pán? A není to vlastně fuk?

harlekyn je mrtvy perexNa jednom parkovišti jednoho nákupního centra se před očima diváků rozvíjí příběh commedie dell'arte… a známy darebák Harlekýn se pouští do souboje dobra se zlem.

...

Film

Petr Zelenka dokončuje kontroverzní „Ztraceni v Mnichově“

Ztraceni v Mnichove 200Trojnásobný  držitel Českého lva, režisér Petr Zelenka ( Knoflíkáři, Rok ďábla, Karamazovi) , dokončuje svůj nejnovější film „Ztraceni v Mnichově“, jehož příprava trvala pě...