Aha mami! Tam je les

Aha mami! Tam je les

Tisk
 

aha mami 200Ak sa držíte zásady – čoho je veľa, to škodí, tento fenomén určite netreba aplikovať na Montessori vzdelávanie. Kniha Aha mami! je kvalitnou pomôckou pri cvičení bábätiek a učení ich sa prvých samostatných pohybov.

 

 

Útla desaťstranová knižka Aha mami! Tam je les je jednou zo série kníh pre tie najmenšie deti. Obsahuje 12 obrázkov zvierat, z jednej strany knihy sú zvieratká vykreslené vždy jednou, pre to konkrétne zviera najtypickejšou farbou. Z druhej strany knihy sú zase iba čierno-biele zvieratká. Kniha je práve v takej výške, aby dieťatko bolo nútené zdvihnúť sa v polohe na brušku tak, aby na obrázky uvidelo.  

aha mami 1

Z overenej teórie sa stala v našej rodine i prax, keď sme knižku otestovali na našom dvojmesačnom prírastku. Lucka sa kvôli knižke obráti hlávkou v polohe na chrbáte alebo sa pretočí na bruško, kde sa vzoprie do ručičiek a dvihne hlávku. Jej najobľúbenejšie sú farebné zvieratká, určite vedie ďateľ a žaba, zrejme kvôli vysokej farebnosti.

Kniha je robená formou leporela, ktoré okolo bábätka môžete rozložiť a klepkať po jednotlivých častiach, aby ste upútali bábätko a aby otáčalo hlavičkou do oboch strán. Odporúčanie knihy sa pohybuje od 2 mesiacov, kedy už dieťa nadobúda prvé svaly a vie sa pretáčať na bruško.      

aha mami 3

 

Aha mami! Tam je les

Autor: Elena Rabčanová

Formát: 200x200 mm

Rozsah: 10 strán

Väzba: knižné rozkladacie leporelo

Vydavateľstvo: Fortuna Libri

Hodnotenie: 100 %

www.fortunalibri.sk/collections/fortuna-junior/products/aha-mami-tam-je-les


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Turistický seriál K21: Zámek Březnice

zamek breznice 200Milí čtenáři, s blížícími se prázdninami jsme se u nás rozhodli podívat se pod pokličku různých turistických cílů. Seznámíme vás s životy kastelánů několika hradů a zámků, podíváme se na zoubek strašidlům a představíme pár muzeí. ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Duben - apríl: slunce svítí a země se otevírá

Duben perexDuben (apríl) je čtvrtý měsíc roku. Podle gregoriánského kalendáře. Původně podle římského kalendáře otevíral spolu s březnem období, kdy příroda ožila. V dubnu naplno začal nový rok.

...

Literatura

O století, v němž málokdy vítězila moudrost

Stoleti-moudrosti 200Při čtení Století moudrosti, pamětí Alice Herzové-Sommerové, sepsaných Caroline Stoessingerovou a do češtiny přeložených Libuší Čižmárovou, snad každého napadn...

Divadlo

Služky - První inscenace sezony 2015-16 v BuranTeatr Brno

Sluzky 200BuranTeatr hraje po mnoha různých stěhováních už několik let na Sokolském stadionu v Brně. Má tam své stabilní zázemí, má tam své diváky, o které díky pestré a nápadité nabídce inscenací nikdy nemá nouzi. Stejně tak bylo plno i na první premiéře sez...

Film

Olga Sommerová natáčí film o rockerovi a politikovi Michaelu Kocábovi. Do kin zamíří v příštím roce

kocab 200Přední česká dokumentaristka Olga Sommerová už má na svém kontě mimo jiné filmy o osudech Marty Kubišové, Jiřího Suchého, Věry Čáslavské a Soni Červené. Nyní svou filmografii nově rozšíří také o dramatický životní příběh muzikanta a politika Michaela...