Lucie Ernestová a její kalendář Miluj svůj život 2018

Lucie Ernestová a její kalendář Miluj svůj život 2018

Tisk

kalendar Miluj svuj zivot 2018 - kopieTak tohle je čirá radost. Oblíbený kalendář je tentokrát originálním autorským dílem české autorky a ilustrátorky Lucie Ernestové. Inspirována průkopnickým dílem Louise L. Hay nám ukazuje, jako sílu mají naše myšlenky a jak ji můžeme využít. Okořeněné tím, co více vyhovuje lidem v našich luzích a hájích si myslím, že tento kalendář nešlo více vymazlit k dokonalosti.

 

Kalendář vás uvede do stavu bdělé pozornosti

Lépe řečeno, do aktivního žití. Do prožívání každé minuty. Někdy se nemůžeme v životě hnout z místa proto, že nejsme schopni vypnout kolotoč myšlenek zacyklený v mizerné minulosti a hrůzné budoucnosti. Ale přítomnost nám uniká. Prý když se tohle rozsekne, změní se uvažován a změní se i reálie života? Proč si nepomoci třeba právě takovým kalendářem.

Obrázky jsou krásné, někdy až meditační. Takové, na které se zadíváte a přijde vám, že se noříte do pohádky, do smyšleného příběhu nebo do sebe samotných,a byste si s výjevem na obrázku popovídali. A také jsem zjistila, že se kalendář líbí dětem. Vílečkový, pohádkový, chci nakreslit to samé, chci si o tom příběhu povídat.

 kalendar Miluj svuj zivot 2018 - kopie 

Směle do toho – často ve mne tento kalendář probouzí chuť kreslit a povzbuzuje chuť psát píběhy, pohádky… Žiji s ním už řadu let, předchozí ilustrace Joan Perrin-Falquet měly také své kouzlo, ale přiznám se, že příjemné překvapení, že česká ilustrátorka ilustrovala už loňský kalendář mi přineslo ještě větší potěšení. Její obrázky mi sedí víc – jsou mě víc na míru.

Vyzkoušejte, jestli vám taky!

A ta témata. Ach! Třeba hned v únoru. Plískanice, zima, vlezlo… na titulní straně hodiny.

 kalendar 

Jaká doba je nejdůležitější na světě?

Nejdůležitější doba je právě teď. Minulost nedokážeme změnit a budoucnost jsou jen představy a domněnky. Jedině v přítomnosti můžeš ovlivnit a žít svůj život.

Ponoř se do prostého pocitu své jedinečné existence na této planetě. Podívej se na svět kolem sebe s úžasem dítěte. Vnímej svůj dech a pocity svého těla. Pozoruj sebe sama pohledem zvenčí. Představ si svoji momentální vitalitu a energii jako zářící světlo. Možná je velké nebo malé, klidné nebo neklidné, veselé nebo smutné… Vše je tak, jak to je. Netřeba hodnotit, jen pozorovat.

Věnuj pozornost tomu, co právě děláš. Tomu, čemu ji věnuješ, vdechuješ život. Žij přítomným okamžikem s vděčností a láskou.

No, řekněte sami, není tohle nejlepší možný vzkaz pro únorové dny! A možná autorka, když to vezmeme opravdu od podlahy, opravdu vystihla i slabá místa pro každý měsíc, který zažíváme v roce. V únoru je díky nijakému času sklon k depresi, únavě či uspěchávání událostí. Někdy to vidíme na tom, že už se prodávají i velikonoční zajíčci! Jednou nohou jsme ještě v zimě, ale už se nám nechce a do jara daleko… tehdy je ten pravý čas uvědomit, že ať máme cokoliv tento den k dispozici, důležité je, že máme čas jako takový.

V květnu se zamyslíme nad pomíjivostí času a nadšením pro proměnlivost života, s prvními barevnými listy října pak nad vděčností a pokorou a ve vánočním prosinci se zamyslíme nad dalšími životními cestami. Nádhera!

Změníme-li způsob, jakým o věcech přemýšlíme, bude náš život mnohem šťastnější. Ke každému měsíci náleží inspirující moudrá myšlenka doplněná ilustrací a texty k zamyšlení a rozjímání.

 kalendar Miluj svuj zivot 201823 - kopie 

Název: Miluj svůj život

Autor: Lucie Ernestová
Žánr: kalendář, seberozvoj
Nakladatelství: Synergie Publishing SE
Rok vydání: 2017
Počet stran: neuvedeno
Hodnocení: 100 %                                  

Odkaz na web: www.synergiepublishing.com


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Mýty 14: Čarodějnice

myty14 200V říjnu nám nakladatelství Crew vydalo další díl kouzelné nevšední série Mýty, již čtrnáctý díl s odhalujícím názvem Čarodějnice. Jak se scenáristovi Willinghamovi podaří navázat na předcházející události, když předešlý díl byl crossoverem?

...

Literatura

Botanicum aneb račte vstoupit do muzea

botanicum 200Botanicum je mladší sourozenec oceňované a velkoformátové knihy Animalium a jak název napovídá, je zaměřen na svět rostlin. Podtitulem těchto jedinečných děl je: jedinečné muzeum, které má otevřeno 365 dní v roce a nezbývá, než do něj tedy v...

Divadlo

V Pointě vyšla knižně ztracená divadelní komedie Ženy a sluhové španělského dramatika Lope de Vegy

zeny-a-sluhove200V online nakladatelství Pointa vyšla knižně veršovaná nadčasová divadelní komedie Ženy a sluhové o milostném trojúhelníku z pera mistra slova světoznámého španělského autora Lope de Vegy.

...

Film

Terminátor je znovu ve formě

term200Film Terminator Genisys (2015) se po dlouhé době vrací do zaběhnutých kolejí a znovu nasává atmosféru z druhého dílu, kterou navíc obohacuje vším co se zrovna hodilo. Je zpátky i Arnold Schwarzenegger, který se pro natáčení nechal pro jistotu naskenova...