Sandokan a další novinky z vydavatelství Tympanum

Sandokan a další novinky z vydavatelství Tympanum

Tisk

tympanum 200Inspirujte se k poslechu nějaké novinky z vydavatelství Tympanum.

 



„Dokud žiji, dotud bojuji.“

Sandokan. Malajský tygr s podmalovanýma očima, vůdce pirátů a vášnivý milovník žen

Byli byste raději největším pirátem, nebo byste pověsili svou šavli na hřebík, abyste mohli být se ženou, kterou milujete?

Malajsie, 1849. Tygři z Mompracemu jsou tlupa povstaleckých pirátů bojujících za obranu maličkých domorodých království proti koloniálním mocnostem holandského a britského impéria. Vede je SANDOKAN, nezdolný „malajský tygr“, a jeho věrný přítel Yanez de Gomera, portugalský tulák a dobrodruh. Osiřelý (když Britové vyvraždili jeho rodinu a ukradli mu trůn) Sandokan nemilosrdně vede své muže v pomstě. Když se ale dozví o mimořádné „Perle Labuanu“, marně se snaží bránit svým citům. Jeho osud se brzy změní ...

AUTOR Emilio Salgari
INTERPRET Ernesto Čekan
VYDAVATEL Tympanum
CELKOVÁ DÉLKA 05:31:00
VYDÁNO 2023

Doktore, teď to chce klid

Barry Laverty má konečně přehled o tom, co to znamená být venkovským doktorem, nebo ne?

Mladý doktor Barry Laverty začal u výstředního staršího kolegy Fingala Flahertieho O’Reillyho pracovat jako asistent teprve před nedávnem, ale už se v Ballybucklebo cítí jako doma. Čáru přes rozpočet mu však udělá náhlá smrt pacienta: Barryho pověst velmi utrpí a jeho naděje na to, že by se mohl ve vesnici usadit jako uznávaný lékař, je silně ohrožena. Mladík si musí znovu vydobýt důvěru svých pacientů, což v ulsterské venkovské komunitě, jejíž hybnou silou jsou klevety a předsudky, není snadné. Jak se Barry vypořádá se záhadnou vyrážkou mladé prodavačky, s komplikovaným těhotenstvím, se zcela atypickou neurologickou poruchou a s dalšími případy? Bude mít úspěch a dokáže očistit své jméno? A co udělá, aby spolu s O’Reillym uchránili místní hospodu, něžně nazývanou Ucouraná kačena, před hamižností radního Bishopa, který z ní chce udělat lákadlo pro turisty? Dobří občánkové Ballybucklebo přece potřebují nějaké místo, kde by si mohli připít na zdraví...

Ať už se do této rázovité vesnice vracíte, anebo jste se sem vypravili dnes poprvé, vítejte! Hledáte-li humor, přátelství a životní moudrost, jste tu dobře.

AUTOR Patrick Taylor
INTERPRET Otakar Brousek
VYDAVATEL Tympanum
CELKOVÁ DÉLKA 17:12:00
VYDÁNO 2023

tympanum doktire

Vášeň, intriky, vražda

Píše se rok 1553 a anglický král Eduard VI. umírá. Nastává boj o trůn, který živí intriky v pozadí. Obrátí Krvavá Mary Anglii ke katolicismu, nebo zvítězí Alžběta Tudorovna? Alžběta, která se během svého věznění v Toweru zamiluje do pohledného šlechtice Roberta, usedne na trůn a Robert se stává jejím milencem. Jen zapomene královně říct, že je ženatý. A manželka Amy se do jeho nového života nehodí… Jako Alžběta jediným pohledem vymazala z Robertova života jeho ženu, tak kdosi připravil jediným stiskem hrdla o život Amy…

AUTOR Hana Whitton
INTERPRET Jana Štvrtecká
VYDAVATEL Tympanum
CELKOVÁ DÉLKA 09:31:00
VYDÁNO 2023

tympanum kralovnin napadnik

Politická vražda, nebo zločin sériového vraha?

První díl volné detektivní trilogie s prvky politického thrilleru. Bylo skutečně hlavním cílem vraha umlčet nepohodlného novináře?

Detektivka s prvky politického thrilleru se odehrává na Šumpersku. Na chatě je nalezen zavražděný novinář a jeho partnerka. Jen pár dní předtím mladého žurnalistu slovně napadl ministr vnitra za jeho slova o politikově údajném propojení s podsvětím. Konflikt plný ostrých slov a výhrůžek zachytí kamery, což rozpoutá velkou mediální kauzu. Vražda novináře ukazuje na nájemnou vraždu, způsob zabití jeho přítelkyně však zároveň odkazuje na nevyřešenou sérii vražd ze Šumperska před sedmi lety. Vyšetřovatelka Laura Ara se musí prodírat bahnem politické mafie, kmotrů a lobbistů s vazbami na zahraniční zločinecké gangy. Zároveň však sleduje druhou linku pátrání, která by ji měla dovést k sériovému vrahovi známému jako Porodník.

AUTOR František Šmehlík
INTERPRET Marie Štípková
VYDAVATEL Tympanum
CELKOVÁ DÉLKA 20:15:00
VYDÁNO 2023

tympanum selma

Jak se léčí kašpařiny?

Volejte paní Láryfáry, báječnou ženu, která má ráda děti a pokaždé najde nějaký zázračný způsob, jak je zbavit jejich chyb.

Když je syn šašek, komediant a kašpar a dělá takové vylomeniny, že odrazuje tatínkovi zákazníky, je třeba zakročit. Je nutné zavolat paní Láryfáry, báječnou ženu, která má ráda děti a pokaždé najde nějaký zázračný způsob, jak je zbavit jejich chyb. Její telefonní číslo je Javorovice jedna dvacet tři čtyřicet pět. Uvádíme ho pro případ, že by ho rodiče dětí, které poslouchají tuhle audioknížku, nutně potřebovali. V pěti příbězích paní Láryfáry pomůže bezmocným rodičům a zlobivé děti s jejich bolístkami vyléčí svými bylinkovými prášky i neodolatelným smyslem pro humor.

AUTOR Betty MacDonaldová
INTERPRET Taťjana Medvecká
VYDAVATEL Tympanum
CELKOVÁ DÉLKA 03:35:00
VYDÁNO 2023

tympanum lary fary

Výpravy do exotiky za zvířecí duší

Povídky Rudyarda Kiplinga vás potěší, dojmou, rozteskní, možná i rozpláčou. Autor Knihy džunglí opět potvrzuje, že rozumí zvířecí duši.

Hrdiny šesti povídek autora nesmrtelné Knihy džunglí jsou zvířata. V jedné z nich malý mungo Rikki-tikki-tavi ochrání rodinu, jež ho uzdravila po zranění, před nebezpečným párem brejlovců. Vyslechneme si také, o čem si povídají marabu, šakal a aligátor na břehu Gangy a kdo z nich nakonec nepřežije. A bude silný lachtan Korzár, vyhlášený rváč a bojovník, nakonec pyšný na svého synka, bílého lachtana Kotíka? Jaké neplechy vyvede Túmé, přítel slonů? A uzdraví se pes Garm ze stesku po svém ztraceném pánovi? Nakonec se i dozvíme, co se děje v mateřském úlu. Povídky, přeložené do češtiny krásným jazykem, dojmou i pobaví celou rodinu.

AUTOR Rudyard Kipling
INTERPRET Aleš Procházka
VYDAVATEL Tympanum
CELKOVÁ DÉLKA 05:30:00
VYDÁNO 2023

tympanum rikki

Válka růží zuří

Dobrodružný příběh z války růží, zasazený do dramatických časů druhé poloviny 15. století, kdy v Anglii zuří válka dvou rodů. Vévodové z Yorku, ve znaku s rudou růží, si nárokují trůn na vládnoucí dynastii Lancasterů s růží bílou. A v oné krvavé a bezútěšné době se mladý rytíř Richard Shelton snaží usvědčit vraha svého otce a zachránit mladou a statečnou dívku Janu, která se ocitla v rukou podlého Sira Daniela Brackleyho. Jaký ji čeká osud ve hře mocných? Na scénu vstupuje neznámý mstitel, jenž Brackleyho bezpráví tvrdě trestá a jako znamení po sobě zanechává černé šípy...

AUTOR Robert Louis Stevenson
INTERPRET Jaromír Meduna
VYDAVATEL Tympanum
CELKOVÁ DÉLKA 10:37:00
VYDÁNO 2023

tympanum cerny sip

O přitažlivosti a oddanosti

Román o lásce dvou mužů – studenta a profesora – v šedesátých letech minulého století na britském ostrově Wight.

Jsou šedesátá léta 20. století a v Anglii je čerstvě dekriminalizována homosexualita. Zakořeněné předsudky se však nemění. Mladý švédský student Lars přijíždí na kurzy angličtiny na ostrov Wight. Brzy po příjezdu potkává staršího muže, profesora literatury a neúspěšného spisovatele. Poznává, že skrývá stejné tajemství jako on, a mezi oběma muži vzplane vášnivý, avšak utajovaný milostný vztah. Autorka krásným poetickým jazykem popisuje, jak se vztah mezi dvěma muži proměňuje: od počáteční vnitřní nejistoty přes nesmělé projevy citů a bezhlavou zamilovanost po problémy, jak řešit budoucnost. Posluchači ocení spád vypravování, psychologické vykreslení postav a sugestivní líčení anglické venkovské přírody.

AUTOR Veronika Opatřilová
INTERPRETI Klára Oltová, Daniel Krejčík
VYDAVATEL Tympanum
CELKOVÁ DÉLKA 12:40:00
VYDÁNO 2023

Více informací: www.tympanum.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Turistický seriál K21: Litomyšl

zamek litomysl arkady 200Milí čtenáři, s blížícími se prázdninami jsme se u nás rozhodli podívat se pod pokličku různých turistických cílů. Seznámíme vás s životy kastelánů několika hradů a zámků, podíváme se na zoubek strašid...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Máme tipy, co poslouchat o prázdninách

tembr 200Podívejte se na audionovinky, které vycházejí v nakladatelství Témbr.

...

Literatura

Vlčí stopy: Můj život s vlčí smečkou

vlci stopyOstravská rodačka Tanja Askani je žena, která doslova běhala s vlky. O svém životě s vlčí smečkou napsala dojemné vyprávění doprovázené nádhernými fotografiemi zvířat a přírody. Knihu vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Divadlo

Sbor Dejvického divadla přinesl do Zlína hru Kakadu

kakadu 200Zlín ožil již 20. ročníkem mezinárodního kulturního festivalu Setkání/Stretnutie a měl tu čest přivítat i část sboru Dejvického divadla. Ti nám předvedli hru Kakadu, která nám v obrazech a útržcích ze života mladé autistické ženy reflektuje svět.

Film

Velké (a všeobecně známé) filmy na velkém plátně

200fV posledních letech se zdálo, že záslužný klubový Projekt 100, který od roku 1995 každoročně pořádá Asociace českých filmových klubů, zajde na úbytě. Postupně se sice podařilo tradici oživit aspoň několika tituly, i když původní myšlenka zpřístupňovat u nás...