Odvážná žena je létající doktorka, kterou si zamilujete

Odvážná žena je létající doktorka, kterou si zamilujete

Tisk

Odvážná ženaPříběh odehrávající se v Austrálii, na přelomu 60. až 70.let 20. století u „létajících" doktorů. Mladá a krásná pilotka přilétá za svou novou prací k létajícím doktorům do města Alice Springs. Všichni si ji hned zamilují, jak její spolupracovnice, tak pacienti. Je velice empatická a sympatická a hlavně skvělá pilotka, pro obyvatele je to první žena ve vzduchu. Se svým kolegou doktorem Mikem se velice rychle sblíží, ale nechtějí podlehnout svým citům hned. Ještě je tam doktor z nemocnice, který o pilotku Cassie stojí a randí s ní, kde se dá. Jak to dopadne?

Lékařka Cassie dává přednost Mikeovi, který se však bojí létat a nesnese pomyšlení, že by se jeho milované něco stalo. Cassie ho miluje a chce s ním být, proto Mikea učí pilotovat. Ten to však po sednutí do letadla vzdá a řekne, že nemůže. Cassie tedy odlétá zpátky domů. Mike bojuje se svým strachem a lidé se ho ptají, kde je ta krásná pilotka. Svěřují se mu se svými strachy a jak se s nimi vypořádali. U těchto kapitol jsem se dost zasmála, zvláště když jeden pacient vyprávěl o svém strachu z ptáků, zatímco jeho žena má na zahradě voliéru a v ní asi 200 pěnkav...

Popere se Mike se svým strachem a najde s Cassie společnou budoucnost? Příběh bych určitě řadila do červené, ne-li růžové knihovny, takže milovníci tohoto žánru si určitě přijdou na své. Knížka se však četla sama, autorka umí vtáhnout do děje a čtete dál a dál, abyste se všechno dozvěděli. V hodnocení procenta ubírám jen za to, že nejsem vášnivý čtenář červených knihoven.

Odvážná žena


Autor: Elizabeth Haran
Název: Odvážná žena
Nakladatelství: Alpress
Rok vydání: 2024
Počet stran: 312

Hodnocení: 70%

www.alpress.cz/odvazna-zena/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Režisér Tomáš Krupa: „Dúfam, že nikdy nebudem musieť stáť ja alebo niekto z môjho okolia pred takouto voľbou.“

tomas krupa 200Slovenský režisér Tomáš Krupa si pred niekoľkými dňami odniesol ocenenie v rámci udeľovania cien Slnko sieti za najlepší dokumentárny film za rok 2019. Nim je film Dokonalá smrť, ktorý vznikol v slovensko-česko-francúzsko-nemecko-rakúskej ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Zádušní mše za hraběnku

zadus200Jiří Holub, je autorem další, ne příliš silné knihy menšího formátu, která mi přišla domů v obálce i s věnováním od autora samotného. Jiří není v literárním světě ani trochu neznámým elementem.

...

Literatura

Který kluk by nemiloval vojáčky?

vojacci 200Když se spojí otec se synem, dva velké zájmy a spolupráce s nakladatelstvím, může vzniknout skvělý počin. A jedním z nich je rozhodně kniha Vojáčci zaměřené na legionáře, rytíře a samuraje.

 

...

Divadlo

Hudební scéna Městského divadla v Brně jubiluje

Hudebni scena 200Je to neuvěřitelné, jak letí ten čas. Docela nedávno byl v jámě budoucího divadla na Lidické ulici v Brně kladen základní kámen – až z Broadwaye. Pokřtili jej šampaňským manželé Formanovi. A jejich přání, aby to bylo divadlo veleúspěšn...

Film

Robocop 1 - tip pro čtvrteční lednový večer

Robo 200Za dob komunismu nešlo mnoho amerických filmů do československé distribuce, a tak si bohužel hodně filmů musí fanoušci zopakovat o mnoho let později na VHS, DVD a případně na Blu-ray. Jedním z filmů, které v době své americké premiéry nebyly pro českosl...