Epický příběh Nory Robertsové - Veřejná tajemství

Epický příběh Nory Robertsové - Veřejná tajemství

Tisk

verejna tajemstvi200V listopadu nám nakladatelství Motto vydalo další knihu populární autorky pro ženy Nory Robertsové, Veřejná tajemství. Kniha je popsána jako „romantická rocková pohádka s detektivní zápletkou“ a takový popis na ni rozhodně sedí. Takže máte-li v oblibě spletité osudy, rockovou hudbu a příběh klenoucí se řady let, Veřejná tajemství jsou na míru pro vás! V listopadu nám nakladatelství Motto vydalo další knihu populární autorky pro ženy Nory Robertsové, Veřejná tajemství. Kniha je popsána jako „romantická rocková pohádka s detektivní zápletkou“ a takový popis na ni rozhodně sedí. Takže máte-li v oblibě spletité osudy, rockovou hudbu a příběh klenoucí se řady let, Veřejná tajemství jsou na míru pro vás!

 

Nora Robertsová (1950) po studiích pracovala patnáct let v reklamě a public relations. Potom se rozhodla věnovat se psaní, a to jí přineslo ohromný úspěch. Tato vynikající spisovatelka je laureátkou mnoha literárních ocenění a autorkou řady světových bestsellerů. Žije v Marylandu. Patří mezi nejplodnější spisovatele planety – na svém kontě má přes dvě stě titulů, které vyšly v celkovém nákladu tři sta milionů výtisků.

Emma do tří let žila s matkou alkoholičkou, která se nikdy nevzpamatovala z rozchodu s jejím otcem, úspěšným rockovým zpěvákem Brianem. Ten si ji odvede do svého domu a společně začínají nový život i s jeho novou ženou. Vše se však změní jedné noci, když je její malý bratříček Darren zavražděn. Všechny v rodině to poznamená. Emma jako dcera bohatého muzikanta je vychovávána v katolické škole, s bodyguardy za zády. Po skončení školy sní o tom, že se stane fotografkou. Seznámí se s mladým hudebníkem a tajně si ho vezme. Věci však nejsou tak harmonické, jak by se na první pohled mohlo zdát. Ale pohádkový konec přece jen přijde. Příběh, který Robertsová rozvrhla, je vskutku epický a táhne se přes 20 let. Autorka však dokázala vytvořit věrohodné postavy s různými charaktery, problémy, ambicemi. Líbí se mi, že příběh má i silnou detektivní zápletku, kdy není vše tak jasné a předvídatelné, jak co dopadne. Také popis psychologického stavu jednotlivých postav se vyvedl na jedničku. Posuďte sami z úryvku ze začátku knihy:

Jako pokaždé v těch devíti dnech seděla Emma na přední verandě a dívala se skrz velkou sklenici na písčitou cestičku na konci zahrady. Čekala. Modřiny na jejím těle vybledly, ale ještě úplně nezmizely. Nikdo z obyvatel nového domu ji neuhodil. Zatím. Každý den dostávala čaj a dárky od tátových známých. Sladkosti, bonbony a porcelánové panenky.
Emmě připadalo všechno zmatené. Každý den ji koupali, i když byla čistá, a taky jí dávali nové oblečení. Nikdo jí neříkal, že je hloupá, protože se bojí tmy. Večer jí vždycky přinesli do pokoje lampičku s růžovým stínidlem a nechali ji svítit. Strašidla už do pokoje nemohla.
Emma se bála radovat, protože si byla jista, že si pro ni máma brzy přijde a odvede ji. (str. 26)

Knihu doporučuji všem ženám, které si potřebují odpočinout, hodit starosti za hlavu a ponořit se do napínavého a romantického příběhu.

verejna tajemstvi


Název: Veřejná tajemství
Autor: Nora Robertsová
Žánr: červená knihovna
Nakladatelství: Motto
Rok vydání: 2017, pevná
Počet stran: 456
Hodnocení: 90 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

"Jsem klasický scenárista," říká o sobě Václav Šorel

vaclav sorelV loňském roce vyšlo kompletní vydání komiksů, na kterých se jako scenárista podílel pan Václav Šorel – Zlatá kniha komiksů. My, dnes věkem zralí, nad stránkami vzpomínáme, jak jsme netrpělivě čekali na nová a nová čísla čas...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Odhalte tajemství metody Tokio – Paříž

japonky-nechodi-na-plastiku perexV nakladatelství Esence nedávno vyšla růžovo-bílá kniha s lákavým názvem Japonky nechodí na plastiku a podtituly Cesta ke kráse a štíhlé linii a také právě výzvou o odhalení metody Tokio-Paříž. I když j...


Literatura

Ukradli Monu Lisu, nebo ne?

Mona lisa kosmas200Píše se rok 1911. O originály věhlasných malířů je mezi soukromými sběrateli stále obrovský zájem. Obrazové galerie mají zabezpečení taková, jaká mají, tak je nasnadě, že k nějaké té loupeži může dojít – a opravdu tu a tam dochází. ...

Divadlo

Zkrocení zlé ženy rozzářil neplánovaný ohňostroj

zkroceni zle zenyNa brněnském nádvoří hradu Špilberk se letos uskutečnil již třináctý ročník Letních shakespearovských slavností. Čtvrtou červencovou sobotu se hrálo představení Zkrocení zlé ženy, nejúspěšně...

Film

Jarní smršť České televize: Dokument a publicistika

smrst200V první části našeho třídílného seriálu nazvaného „Jarní smršť České televize“ jsme představili stěžejní novinky z české a zahraniční hrané tvorby, jež se na kanálech České televize v současnosti již objevují, nebo jejich čas teprve přijde. V tomto díle...