Kniha pro duši = Štěstí voní jako chleba

Kniha pro duši = Štěstí voní jako chleba

Tisk

stesti voni jako chleba200Začátek roku nám díky nakladatelství Cosmopolis přinesl další feel good knihu německé autorky Pauline Maiové – Štěstí voní jako chleba. Pokud prahnete po odpočinkové knize, která vás uklidní, přenese do krásného Skotska a díky které ucítíte vůni čerstvého chleba, tak neváhejte, našli jste ji!


Seznamte se s autorkou

Pauline Maiová (* 1987) vyrostla u Tegelerského jezera v Berlíně. Studovala literaturu a na cestách po jižní Francii a Itálii poznala srdečný způsob života lidí, kteří milují malebnou krajinu a lahodnou středomořskou kuchyni. Dnes žije autorka opět v Berlíně, ale stále má v sobě touhu po dálkách – stejně jako touhu podělit se se svými čtenáři o zvláštní atmosféru těchto vytoužených míst. Česky jste si mohli přečíst knihy Štěstí má barvu levandule (2021) a Štěstí hřeje jako slunce (2022).

Seznamte se s Milou

Mila je mladá dívka z německého Heidelbergu, kde pracuje v hotelu a je až po uši zamilovaná do krasavce Thea. Má zde své nejlepší kamarády, kteří společně tvoří romantický klub – zbožňují totiž vše, co se točí kolem lásky. Takže chápete, že Mila je beznadějná romantička a tudíž někdy hodně naivní. Třeba když se dozví, že Theo je zasnoubený, odmítá tomu uvěřit. Rozhodne si dát dovolenou. A pořádnou! Dovolenou od lásky.

Mila tedy odjíždí do Skotska, do malebné vesničky Applemore, aby si odpočinula, nabrala síly a zjistila, co vlastně od života chce. Zpočátku se však život ve vísce neodvíjí tak, jak by si představovala, počasí je totiž nevyzpytatelné, sousedé nerudní a taky tu nemají pořádný chleba! Časem však dokáže najít přátelé a zjišťuje, že vše není tak špatné, jak na první pohled vypadá. Začne péct poctivý křupavý chleba, takový, jak ho známe my, a tím si podmaní i ty největší bručouny. A kdo ví, třeba dojde i na nečekané nalezení lásky?

Kniha o síle lásky a přátelství s příchutí pečení

Pokud jste natrefili na knihy Julie Caplinové a zaujaly vás, pak vám jistě padnou do oka i příběhy Pauline Maiové. Jsou totiž podobné v tom, že přináší oddech, toulky po různých půvabných místech světa a romantiku. Jejich nevýhoda spočívá v tom, že pak máte pořád chuť na něco dobrého k jídlu. Líbilo se mi, že autorka v této knize dávala důraz na samotné pečení, tedy přípravu surovin i těsta. Všechny ingredience důkladně smísila a vytvořila dílko příjemné pro dlouhé večery nebo když potřebujete dodat dávku poklidu.

stesti voni jako chlebaNázev: Štěstí voní jako chleba

Autor: Pauline Maiová
Žánr: román pro ženy
Originální název: Liebe funkelt apfelgrün (2022)
Nakladatelství: Cosmopolis
Rok vydání: 2023, brožovaná vazba
Počet stran: 392
Hodnocení: 85 %

Odkaz na web: https://www.grada.cz/stesti-voni-jako-chleba-12298/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Autor Psí bible říká: „Zásadní je právo psa snažit se, učit se s radostí a uspět. A být pak i odměněn.“

psi bible200A taky bezpečí, jistota, láska a porozumění. Přátelství, důvěra. Poslušnost. Tak nějak si představujeme ideální vztah člověka a jeho psa. Dokud si psa opravdu nepořídíme a nezjistíme, že mnoho věcí je úplně jinak. Pokud ne úplně všechny. A my t...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Thovt: Odhalení Kersin Simoné je jako posezení na letní louce

thovt odhalení - kopieKerstin Simoné znám už z jejích předchozích knih a vím, že kombinuje velmi dobré psychologické postřehy a vzletnou moudrost čerpanou od Thovta, jejího duchovního průvodce, boha moudrosti a rozvoje – že se zamýšlí i velice široce nad lidstvem...


Literatura

Organická oprátka

organicka opratka 200V říjnu vydalo nakladatelství Host velmi zajímavou knihu mladého a nadějného autora české fantastiky Viléma Koubka se zvukomalebným názvem Organická oprátka. Mix apokalyptického světa, westernu a nezřízeného zabíjení v kombin...

Divadlo

Dorian Gray, manipulátor v třpytivém oblaku

dorian 200Už je to více než sto dvacet let, co si svět může přečíst příběh o obrazu Doriana Graye. Mladíka, který si užívá života a díky záhadnému portrétu nestárne. Všechno špatné v jeho životě se odráží v obrazu a on zůstává krásný a neposkvrněný. Švandovo ...

Film

Před dvaceti lety padla první klapka Snowboarďáků. Výročí kultovní komedie oslaví v kině Lucerna

snowboardaci200Legendární komedie Karla Janáka o teenagerech Rendym a Jáchymovi (Vojtěch Kotek a Jiří Mádl), kteří hodlají pokořit zasněžené horské svahy a získat obdiv půvabných dívek, i když na prkně stáli zatím jen v počítačové herně, se vrací na vel...