Zásadní rozhodnutí: Budu koníkatel, nebo podnikatel?

Zásadní rozhodnutí: Budu koníkatel, nebo podnikatel?

Tisk

handmade-byznys perexPřed dilematem, zda jen provozovat svého koníčka, nebo skutečně podnikat, se v jistém čase octla i Hana Konečná, autorka knížky Handmade byznys, stejně jako všechny další nynější podnikatelky, které ručně vyrábějí, jež do ní sezvala, a rozhodla se všem takovým, jako je ona, podat pomocnou ruku a sepsat příručku, jak z koníkání udělat podnikání.

 

Autorce se podařilo vyhmátnout téma, které budí zájem na trhu; jen já sám jsem napočítal na pět lidí ze svého dosahu, kterým bych tuto knihu rád daroval nebo aspoň doporučil, abych jim usnadnil hledání, co dělat, když chci podnikat v ruční výrobě. Tito lidé jsou vesměs ženy, ale cenného poučení se tu dostane i zájemcům opačného pohlaví, ačkoli ji psala žena s ženami, což je příznačné, protože ty mají k ruční výrobě bližší vztah.

Příručka pro každého podnikavce
Své tu ovšem najde každý podnikatel, nejen přes hand made. Kniha podrobně rozebírá takové pojmy, jako milovaný zákazník, prodej a jeho právní rámec, cenotvorba, branding, marketink či růst firmy, a ve všech případech detailně a srozumitelně ukazuje jejich význam v životě podnikatele, s praktickými a ověřenými návody k použití.

Ptáte se, jak je to s daněmi? Jak dát o sobě vědět a jak svoje výrobky prodávat? Odpovědi najdete zde. Jakož i řadu dalších informací potřebných pro podnikatele. Autorka nezapomíná ani na různé vychytávky. Málokdo např. ví, že když využívá reklamy od Facebooku a Google Ads, musí měsíčně jako tzv. identifikovaná osoba platit navíc DPH.

Doporučuji všem, kdož to se svým podnikáním začínají myslet vážně.

handmade-byznys

Handmade byznys
Autor: Hana Konečná
Žánr: poučná literatura
Nakladatelství: Jan Melvil Publishing
Rok vydání: 2022, brožovaná
Počet stran: 320

Hodnocení: 100 %

www.melvil.cz/kniha-handmade-byznys/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Nejcennější je důvěra, říká Vladan Drvota

Vladan Drvota  portrét (2)Říká, že jeho snahou je v médiích hledat nejvhodnější prostor pro umělce, kteří potřebují představit svoji novou tvorbu a nepovažuje tedy za úplně vhodné, aby interview poskytoval on...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Živé historky ze starého světa

jerome klapka perexKdyž se řekne Jerome Klapka Jerome, vybaví se vám nejspíš Tři muži ve člunu. Ty zná přece každý! V nedávno vydané knize s předlouhým názvem O psech, zlodějích, strážníkovi i jiná vyprávění najdete drobnější a méně známé prózy ...


Literatura

Jídlo pro duši Táni Havlíčkové vychází z metody Octo Codes

Jidlo pro dusi perexMódní návrhářka Táňa Havlíčková vydala v roce 2018 knihu Jídlo pro duši, která se věnuje stravě. Zdá se, že to není tak velký skok od módy. Její zajímavou stylovou metodu Octo Codes lze totiž aplikovat do všech oblastí života.

Divadlo

Vánoční festival v divadlech Rokoko a ABC

vanocni festival divadlo rokoko abcDruhý ročník originálního jednodenního divadelního festivalu se uskuteční v sobotu 8. prosince. Podtitul vánoční skutečně přinese zážitky týkající se největších svátků v roce. Divadelní hry, doprovodný program a...

Film

Vymazlené DVD Super 8
ImageSuper 8, film režiséra J. J. Abramse, který se proslavil seriálem Ztraceni a natočil například Mission: Impossible III a Star Trek, byl dychtivě očekávaným blockbusterem, který vsadil na strategii přitáhnout do...