Pohoda pokračuje: Pekárna v Brooklynu

Pohoda pokračuje: Pekárna v Brooklynu

Tisk

pekarna v brooklynu 200V dubnu 2019 přidalo nakladatelství Cosmopolis do svého portfolia druhý díl série Romantické útěky autorky Julie Caplanové. Jak naznačuje název Pekárna v Brooklynu, podíváme se do Ameriky za dobrým pečivem, porovnáme britskou a americkou náturu a dočkáme se jiskřivé romance.


O autorce

Julie Caplinová ve svých deseti letech oznámila, že bude spisovatelkou. Od toho se trochu odklonila - pracuje v PR, mnoho let cestovala po Evropě spolu s nejlepšími novináři píšícími o jídle a pití a objevovala gastronomické skvosty v Itálii, Francii, Belgii, Španělsku, Kodani a Švýcarsku. Tyto cesty ji inspirovaly k psaní. Pod pseudonymem Jules Wake publikuje romance.

„Dobrodružství, sladké dortíky a možná i něco víc…“

V prvním díle série jsme se seznámili i s optimistickou dívčinou Sophií, jejíž příběh se rozebíhá právě v tomto díle. Sophie žije ve spokojeném vztahu s Jamesem, který však dělí svůj čas mezi péčí o nemocnou matku a Sophii. Ale věci nejsou takové, jak se na první pohled zdají, a Sophie zažije pořádný kopanec. I proto se na poslední chvíli rozhodne sáhnout po pracovní nabídce strávit nějaký čas v Americe, dělat stáž v časopise o jídle. Pouští se do toho po hlavě, poznává živoucí New York a potkává nové přátele i osudovou lásku. Její přítelkyně z pekárny Bella má bratrance Todda, šarmantního mladíka, který nenechá žádnou sukni v klidu. Jak se tyto dvě odlišné povahy dají dohromady a jaké překážky na cestě za štěstím budou muset překonat? Musíte se začíst a uvidíte sami!

Cukrářské dobroty a pochoutka pro čtenářky

Pekárna v Brooklynu přináší pohodový relax, přesto se mi z celé literární řady líbí nejméně. Autorka sice využila možnosti představit nám střet britské a americké kultury a zavedla nás na mnoho známých míst, i když možná nevytěžila potenciál New Yorku naplno, ale nějak mi nesedli hlavní hrdinové. Ona, utrápená dáma, který teskní po příteli, který ji podvedl a on, příslušník zlaté mládeže, který loví ženy a přitom trpí rodinným traumatem. Přišlo mi to moc na sílu, jako že autorka tlačí na pilu, aby dala hrdinům backstory, ale jednoduše to u mě nesedlo. Každopádně ale jde opět o poklidné čtení plné hledání lásky a pochopení a mnoho čtenářek zde najde mnohdy tolik potřebný oddech a atmosféru americké love story.

pekarna v brooklynu

Název: Pekárna v Brooklynu
Autor: Julie Caplinová
Série: Romantické útěky 2.
Žánr: román
Originální název: The Little Brooklyn Bakery (2018)
Nakladatelství: Cosmopolis
Rok vydání: 2019, paperback
Počet stran: 368
Hodnocení: 80 %

https://www.grada.cz/pekarna-v-brooklynu-10440/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Myslím, že by hrozně pomohlo, kdyby si lidé, až se začnou hádat, na film Hádkovi vzpomněli,“ říká Hynek Čermák

hynek cermak 200Do kin před pár dny vstoupila komedie režiséra Vojtěcha Moravce o rodině, která se pořád hádá. Ať dělají Hádkovi, co mohou, nikdy se na ničem neshodnou a každý z nich si nakonec myslí to svoje. Ve vzduchu teď navíc visí rozepře o dědict...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Claudia Lazar, Monika Cordes: Vegetariánské dobroty

Vegetarianske-dobroty-box-na-web (2)36 tipů na kartičkách. Zdá se vám to málo? Jen do chvíle, než se těmi recepty pěkně jeden po druhém proberete. Pak zjistíte, že jsou to základy pro různé další obměny, které vynikají především ná...


Literatura

Deset andělských témat pro každý den

deset-poselstvi-vasich-andelu 200Někdy má lidská duše potřebu naděje…. Víru v pohlazení. A vědomí, že sami sobě můžeme být tím nejlepším rádcem, protože sami sebe nejlépe známe. Tato kniha je malou studnicí moudrosti, kterou v sobě má každý. A říkejme té moudro...

Divadlo

V Divadle Polárka budou mít všech 5 pohromadě

polarka 200Brněnské divadlo pro děti a mládež, Divadlo Polárka, oznámilo dramaturgický plán na sezónu 2022/2023. Pro ně to bude už 25., takže se rozhodli ukázat, že mají všech pět pohromadě.

...

Film

Před dvaceti lety padla první klapka Snowboarďáků. Výročí kultovní komedie oslaví v kině Lucerna

snowboardaci200Legendární komedie Karla Janáka o teenagerech Rendym a Jáchymovi (Vojtěch Kotek a Jiří Mádl), kteří hodlají pokořit zasněžené horské svahy a získat obdiv půvabných dívek, i když na prkně stáli zatím jen v počítačové herně, se vrací na vel...