Laskavá literatura se vším všudy

Laskavá literatura se vším všudy

Tisk

kavarna v kodani 200V listopadu 2018 odstartovalo nakladatelství Cosmopolis sérii Romantické útěky od spisovatelky Julie Caplinové a začalo tím éru pohodových příběhů s milou atmosférou plnou romantiky, lásky a dobrého jídla. První z řady příběhů nese název Kavárna v Kodani a pohltí nás pohodou hygge.

 



O autorce

Julie Caplinová ve svých deseti letech oznámila, že bude spisovatelkou. Od toho se trochu odklonila - pracuje v PR, mnoho let cestovala po Evropě spolu s nejlepšími novináři píšícími o jídle a pití a objevovala gastronomické skvosty v Itálii, Francii, Belgii, Španělsku, Kodani a Švýcarsku. Tyto cesty ji inspirovaly k psaní. Pod pseudonymem Jules Wake publikuje romance.

„Vítejte v útulné kavárně, kde to voní skořicí, horkou čokoládou a láskou“

Mladá a ambiciózní manažerka Kate bydlí s kamarádkou v malém bytě v Londýně a pracuje pro jednu prestižní PR agenturu; a co se týká osobního života, stýká se se svým kolegou. Ten ji ale pracovně vypeče a získá povýšení místo ní, ale Kate se nevzdává a hodlá dokázat, že si lepší pozici zaslouží. Podaří se jí přesvědčit velkého potenciálního klienta, že zvládne velkou zakázku, která se týká hygge a za tím účelem sezve skupinku novinářů a influencerů do Kodaně, aby nasáli krásy hlavního města a poznali dánský přístup k životu. Všem účastníkům to změní život, ze všech nejvíc právě naší hrdince Kate. Potká pravou lásku a zjistí, že úspěch nemusí znamenat vysněnou pracovní pozicí, ale práci, kterou člověk dělá ze srdce rád.

Ingredience se opakují, úspěch přesto zaručen!

Jak název této literární řady napovídá, Romantické útěky jsou o lásce, cestování a dobrém jídle. Autorka nám vždy představí hrdinku/hrdinu a překážky, jimž musí čelit, aby obstál jak v profesním, tak hlavně v milostném životě. To vše je okořeněno půvabnými zákoutími nejrůznějších míst po celé zemi, kvalitním jídlem a příjemným humorem. Škádlící se budoucí polovičky jsou příjemným zpestřením nejen v této uspěchané době, kdy lidé často zapomínají ocenit to, co mají.

Hlavně pohoda

Celá série prozatím sedmi knih přináší potěšení pro duši a odpočinek pro hlavu. Někomu se může zdát příliš přeslazená a plná klišé, ale když můžeme číst příběhy plné násilí a vražd, můžeme mít i protiváhu v pohodovém čtení, které se podobá pohádkám, nebo ne? Doporučuji všem čtenářkám, které si touží odpočinout a zasnít se u poklidného čtení plného příjemné nálady, romantiky a chutného jídla.

Název: Kavárna v Kodani
Autor: Julie Caplinová
Série: Romantické útěky 1.
Žánr: román
Originální název: The Little Café in Copenhagen (2018)
Nakladatelství: Cosmopolis
Rok vydání: 2018, paperback
Počet stran: 352
Hodnocení: 90 %

https://www.grada.cz/kavarna-v-kodani-10145/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Petr Zuska: Od tanečníků očekávám andělsko-dábelské nálety na diváky

Petr Zuska perexChoreograf Petr Zuska, bývalý dlouholetý umělecký šéf Baletu Národního divadla, připravuje pro Pražský komorní balet nové představení s názvem "Carmina Vetera". Komponovaný večer na motivy starých lidových písní bude mít premiéru 27. ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Katja Kettu: Porodní bába

Porodni baba 200Má milá, máš „hřívu máš jak kobyla a stehna jak mladý hříbě“. Tak tato citace by mohla charakterizovat jeden extrém knihy. Naprosto živočišný, ale veskrze pozitivní. Na druhé straně pak je množství krutých syrových obrazů války probíhajíc...


Literatura

Americký spisovatel C. D. Payne vyráží na Turné v hajzlu po České republice

payne turne v hajzluSpisovatel C. D. Payne se proslavil především sérií Mládí v hajzlu, která nás deníkovou formou seznamuje se životem puberťáka Nicka Twispa. C. D. Payne přijede v září do České republiky, kde s proj...

Divadlo

AI: Když robot píše hru. Švandovo divadlo uvede hru napsanou umělou inteligencí

ai robot 200Přestože Švandovo divadlo patří k těm pražským scénám, které se rozhodly otevřít nejdřív v březnu 2021, hned na úvod příštího roku tu pro diváky připravují jednu velmi zajímavou novinku. Už 26. února 2021, uvedou u Švandů unikátní inscenaci ...

Film

Mazel je podle režiséra letní film s prázdninovou atmosférou

mazel 200Prázdninové dobrodružství z letního tábora od Petra Oukropce, autora filmu Modrý tygr. Rodinný film odhalí tajemství našich lesů, kde se skrývají kouzelné bytosti různých tvarů a velikostí. Travní mužíci, létající čarodějnice ostružníková, rodiny ...